Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Legalább azokat a tetves igeidőket egyeztessük már!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Azoknak mondom, akiket illet, még ha magasról le is szarják: meg lehet nyugodni, még mindig nem Orbán Viktor az Európai Unió megkoronázott királya. Akkor sem, ha a tegnap dél óta eltelt órákban olyan harsányan ünnepel az állampárt, mintha Trócsányi László egyszemélyben dönthetne a következő uniós költségvetési ciklus forrásainak elosztásáról.

Az Origótól a Fidesz egyszínű közösségi oldaláig hazudják bele a pofámba: Nagyon fontos feladatot kapott Trócsányi László az EU-ban, illetőleg Az egyik legfontosabb portfóliót kapta Trócsányi László az új Európai Bizottságban. Nem, drága elvtársak! Trócsányi László nem sok mindent kapott egyelőre. Trócsányi Lászlót Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság kínok és keservek árán megválasztott elnöke (akit kudarcot kudarcra halmozó német védelmi miniszterből buktattak felfelé az EU élére) annak a bővítési portfóliónak a vezetésére jelölte, amelyet öt évvel ezelőtt Orbán úgy nem tudott kilobbizni Navracsics Tibornak, hogy a végén emberünk egy jelentősen megnyesett, oktatást, kultúrát, sportot és ifjúságügyet felölelő terület maradt neki. Csak annyit akarok mondani, hogy az is világ szégyene lett volna, ha az idegengyűlölet kormányának egykori igazságügyi miniszterére – aki 2014-től 2019 májusáig köbre emelte a Navracsics által 2010 és 2014 között elkövetett jogállampusztító disznóságokat – az előzetesen kiszivárgott híreknek megfelelően a humanitárius segélyezést és katasztrófavédelmet akarta volna rábízni Ursula. Aki a Fidesz szavazatai nélkül – mint tudjuk a propaganda halálhörgéseiből – soha nem lehetett volna Juncker utóda.

Ehhez képest az hatványozottan világ szégyene lesz – ha és amennyiben az Európai Parlament képviselőinek zöme így dönt majd (jövő idő) -, hogy miközben Magyarországgal szemben az összes létező közül a legsúlyosabb uniós politikai eljárás van folyamatban a jogállamiság lebontása miatt (még egyszer mondom: amely pusztításnak egy kurva jelentős részét személyesen Trócsányi László biztosjelölt elvtárs vezényelt le igazságügyi miniszterként), Magyarország eme pusztításban tevőlegesen részt vevő ex-minisztere kéri majd számon a stabil demokratikus intézményrendszerre és az emberi jogok betartására vonatkozó kritériumokat a tagjelölt országokon. Szerbiától Észak-Macedónián és Törökországon át Koszovóig. A legfeketébb fekete humoron is túltenne, ha éppen pont Trócsányi Lászlónak (különben lehetne Győri Enikő, Járóka Lívia vagy bárki más, akinek a vallása a Fidesz) kellene betartatnia ezekkel az országokkal azokat a (csatlakozási) feltételeket, amelyeknek a lehányása, porba tiprása, meggyalázása miatt Magyarországgal szemben eljárást indított az Európai Parlament. Értsd: független igazságszolgáltatás, a kisebbségek (romák, melegek) hátrányos megkülönböztetése elleni küzdelem, közigazgatási reformok, a sajtó függetlensége, a civil társadalom állapota, miegymás.

Zömítek: ha Ursula ezt komolyan gondolta (és egyáltalán nem Trócsányi az egyedüli beszarás, a román biztosjelölt személye legalább annyira visszás), akkor szerintem hamarosan visszasírjuk Junckert. Ha csak egyszerűen taktikázik, és arra számít, hogy az egyes jelöltekről döntő szakbizottságok majd úgyis helyrerakják ezeket a gyenge láncszemeket, ő meg majd jól széttárja a karjait, hogy sajnos nem rajta múlt, ő tényleg akarta, vagyis a kecske is jóllakik és a káposzta is megmarad, akkor majd visszatérhetünk a kérdésre. Egyelőre viszont már azzal is beérném, ha nem hazudnának bele a pofámba, hanem rendeltetésszerűen használnák az igeidőket. Ha Trócsányi átmegy az Európai Parlament szűrőin, akkor majd lehet múlt időben, orgazmusközeli állapotban lelkendezni arról, hogy Orbán Viktor már megint győzött.

Addig viszont rögzítsük: Trócsányi László semmilyen feladatot nem kapott egyelőre. Vagy megszavazzák bővítési biztosnak, vagy nem. És ezen az sem változtat, hogy a senki által meg nem választott Hollik István kormányszóvivő a párttévében azon hisztizik, hogy az ellenzék a magyar nemzeti érdeket támadja, amikor világossá teszi, hogy az ezt az embert, aki Orbán minden demokrácia- és jogállamellenes törekvését kiszolgálta, nem áll módjában megszavazni semmilyen portfólió élére. Bármennyire unalmas, kénytelen vagyok időnként megismételni: Orbán és a Fidesz érdekei nem azonosak a magyar nemzet érdekeivel, legfeljebb azokéval, akik rájuk szavaztak.

Amivel kapcsolatban viszont teljesen indokolt a múlt idő, az például a forint újabb történelmi mélypontra süllyedése: kedden egy euró 331,97 forint is volt napközben, vagyis mimagyarok pénze a büdös életben nem volt még ennyire értéktelen. Amit csak azt tesz még szürreálisabbá, mint amilyen, hogy Matolcsy György közben a forint hullája fölött gyepálja Varga Mihályt, aki azt találta mondani, hogy a forint árfolyamának stabilnak kell lennie. Matolcsy szerint viszont az baszna be, ha a jegybanknak lenne árfolyam célja.

Addig is, ameddig ők beszólogatnak egymásnak, új hozzáértő jelent meg a gazdaságpolitika színpadán a semmihez nem értő, tehát mindenhez is értő ájtatos miniszterelnök-helyettes személyében. Akit elszalajtottak tegnap Barcsra, hogy ott a kommunális gépjárművek felépítményeinek gyártásával foglalkozó Seres Kft. felületkezelő üzemének átadásán szónokoljon arról, amit a papírjára leírtak. Egyebek mellett a bivalyerős forintról is. Valószínűleg senki nem szólt Semjénnek, hogy páratlan napokon szeretni kell Brüsszelt és Ursulát és most a magyar ellenzékkel szemben kell Brüsszel oldalára állni, úgyhogy az ájtatos fővadász elengedte magát:

– Az Európai Unió a fejlesztési források biztosításával nem kegyet gyakorol, hanem egy megállapodás rá eső részét teljesíti, amiért mi megnyitottuk piacainkat.

– Vannak olyan érdekeltségek Brüsszelben, amelyek azt gondolják, ezeket a forrásokat nem gazdaságfejlesztésre, hanem sokkal inkább a migránsok betelepítésére – és egyébként teljesen reménytelen integrációjára – kellene költeni.

– „Nekünk az a dolgunk, hogy kipréseljük Brüsszelből a pénzt”, ami a magyar nemzet gazdagodását, és a fenntartható fejlődést szolgálja.

– Az euró magyarországi bevezetését azért kell megfontolni, „mert akkor az adókérdésekben is Brüsszelben fognak dönteni és elveszítjük annak a lehetőségét, hogy nálunk legyen a legkedvezőbb adózási kondíció. Észnél kell lenni, mert a nemzeti szuverenitás jelenti azt a lehetőséget, hogy olyan adórendszert és gazdaságtámogatást csináljunk, ami a magyar cégeknek segít.” (MTI)

Szóval jó lesz nekünk a mi drága forintunk, mert így az Orbán-dinasztia gazdagodását és a pereputty fenntartható fejlődése garantált. Értjük, persze. A migránsozást külön is köszönjük, már baszottul hiányzott.

Azt nem tudom, hogy a magyar nemzeti érdek mit szól ahhoz, hogy Orbán a magyar himnusz éneklését betiltató Szlovák Nemzeti Párt elnökével, a magyargyűlölő  Ján Slota volt helyettesével köpködte a szotyolát a VIP-páholyban az elszúrt Magyarország-Szlovákia mérkőzés alatt, majd ölelkező fotográfiákat is készítettek, hogy világos legyen az üzenet. Az Andrej Danko nevű idióta augusztusban a szlovák parlament előtt állíttatott fel egy 30 méter magas zászlórudat, aminél fontos szempont volt neki, hogy legyen magasabb a 27 méteres budapestinél. Namármost értem én, hogy az ellenzék gyűlöli a magyarokat állítólag, de akkor szoruljon annyi a magyar nemzeti érdekkel fennállás óta öblögető felcsútiba, hogy legalább a látszatra adjon. Nem miattam, mert én pontosan tudom, hogy kilóra eladná a népet és magyar nemzeti érdeket, ha az szolgálná aktuálisan az érdekeit, hanem a rajongói miatt, akiket ezek szerint soha tud elég hülyének nézni ahhoz, hogy agyukhoz kapjanak.

Ami a NER-beteg magyar közélet egyéb történéseit illeti:

  • Önkormányzati képviselőjelöltként indul újra a Bács-Kiskun megyei Fülöpházán az a Balogh Vak Komondor József, aki még a Fidesz országgyűlési képviselőjeként és Fülöpháza polgármestereként megverte élettársát (az asszonynak eltört az orra és a járomcsontja, kórházba került), ami miatt jogerősen elítélték. Pedig próbálta szegény kutyára ráfogni, de nem sikerült. Sok sikert kívánok neki, és jó étvágyat azoknak, akik megszavazzák majd!
  • Kiskunhalas fideszes polgármestere mozgássérült gyerekeket használ a kampányához: a Konduktív Pedagógiai Intézmény elsőseit látogatta meg, akiknek iskolakezdő csomagokat adott át. Ívesen leszarva, hogy az alapvető jogok biztosa és helyettesei idén az európai parlamenti választás előtt minden politikai szereplőtől azt kérték, hogy a kampányban tartózkodjanak a gyermekek szerepeltetésétől, a velük és róluk készült képek kampánycélú felhasználásától.
  • A parkolómutyiba fulladt Ferencváros fideszes polgármestere közben Reviczky Gábor művész úrral tolja a kampányát, miután soron kívül javasolta, hogy a színész egy 2,5 szobás, 82,27 m² alapterületű összkomfortos önkormányzati lakásba költözhessen.
  • Mindeközben Felcsúton: senki nem indul a polgármesteri tisztségért a fideszes jelölttel szemben az önkormányzati választáson. Ez lesz a jó irány. Az lesz a boldog szép idő, amikor már csak a Fidesz jelöltjeire lehet szavazni mindenhol.

Addig is minden jót, még jövünk!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!