December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Latorcai Csaba: az európai keresztény kultúra ostrom alatt áll

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Igen erős gondolatokat fejtett ki Latorcai Csaba, a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára, aki a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán mondott beszédet. Véleménye szerint keresztényi kötelességünk távol tartani az illegálisan és erőszakosan ránk törni akaró migránsokat. Ezt követően a felebaráti szeretetről papolt, meg arról, hogy a keresztények azok, akiket a meggyőződésükért üldöznek. Mindenki más tehát nem felebarát, hanem agresszív migráns. Szép sorok ezek egy olyan embertől, aki vélhetően magát is értelmiséginek tartja. Véleménye szerint Európának vissza kell találnia a keresztényi útra, csak kérdés, ha ez a gondolkodásmód jellemző a keresztényi oldalon, akkor erre mennyire van szüksége Európa népének? 

A kereszténység ma már nem alapvető érték Európában, Magyarország azonban – mint ahogy az elmúlt évszázadok során sokszor – kitart, egyik legfőbb őrzője marad a keresztény értékeknek – hangoztatta a Miniszterelnökség Területfejlesztési Minisztériuma Hivatalának parlamenti államtitkára a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán szombaton, Budapesten.

Latorcai Csaba kiemelte: a kormány kiáll a gyermekek és a hagyományos családmodell mellett, felelősséget vállal a határon innen és túl élő közösségek jövőjéért. Az államtitkár rámutatott arra, hogy a kormány az elmúlt több mint tíz év alatt biztonságot teremtett és fejlődési pályára állította az országot, a gazdasági teljesítményt úgy növelte, hogy közben a károsanyag-kibocsátást csökkentette. Erre a világon mindössze 21 ország volt képes – fűzte hozzá. Középtávú céljuk, hogy az ország 2030-ra az Európai Unió öt legélhetőbb országa közé kerüljön – ismertette, utalva arra, hogy ez egy igazi kereszténydemokrata vállalás. Felhívta a figyelmet arra a különbségre, hogy nem az öt legtöbbet fogyasztó ország közé kívánnak kerülni. “A válságok évtizedébe léptünk, háborúval, gazdasági nehézségekkel kell szembenéznünk”; “kemény, hosszú és áldozatokkal teli időszak vár ránk” – fogalmazott. A kormány a nehézségek ellenére fenntartja a rezsicsökkentést, a családok támogatását és megőrzi a nyugdíjak értékét – fűzte hozzá.

Latorcai Csaba rámutatott arra, hogy a kereszténység mára a világ legüldözöttebb vallása lett, az európai keresztény kultúra ostrom alatt áll. A kontinensen egy magát progresszívnek nevező ideológiai térfoglalás zajlik, ami a normalitás értékei, az erős nemzeti identitás, a férfi és nő élethosszig tartó kapcsolatán nyugvó családok, a hit védelme ellen zajlik – fejtette ki. A szuverén, egyenrangú és egymással együttműködő közösségek helyett ma egy centralizált, kézivezérlésű, saját identitással nem rendelkező, pusztán materiális alapokon álló “európai egyesült államok” erőltetése a cél, ahol a kereszténységnek nincs helye – összegezte. Latorcai Csaba szerint kereszténydemokrata fordulatra, új reneszánszra van szükség az Európai Unióban, de elsősorban Nyugaton. A közösségben sokan vannak, akik a keresztény alapokra épülő sikeres Európa jövőjében hisznek – fejezte ki meggyőződését.

Az államtitkár megjegyezte: ahogy a szocializmusról bebizonyosodott, úgy a “liberálisnak álcázott szép új világról” is lassan kiderül, hogy a jövőtlenségbe vezet, ezzel szemben a kereszténység és az arra épülő demokrácia a jövőt kínálja. Latorcai Csaba beszélt arról is, hogy a keresztény ember feladata manapság az, hogy bánjon a rá bízott javakkal felelősségteljes gazdaként, óvja szűkebb és tágabb környezetét, családját, gyermekeit éppúgy, mint a vizeit, természeti kincseit. “Keresztényi kötelességünk kiállni évezredes kultúránkért, életmódunkért, ennek tudatában kell távol tartanunk az illegálisan és erőszakosan ránk törni akaró migránsokat, ugyanakkor segíteni kell felebarátainkat, akiket keresztény meggyőződésükért üldöznek és azokat az embertársainkat, akik a szomszédban dúló háború elől menekülnek” – fogalmazott az államtitkár. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!