Július 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassú a felfogásom, mivel nem vagyok fideszes

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,827,245 forint, még hiányzik 1,172,755 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Igazi őszi vasárnapra virradtunk. Ha igaz, a jövő héten kevésbé lesz ősz, vagy legalábbis melegebbet ígérnek a jósok. Addig marad ez a borongás, mire kiderül, hogy melyik településen ki lesz a polgármester, addigra megenyhül az idő is. Illetve nem is, hanem csak az idő enyhül meg, a politikának nevezett ökölharc biztosan nem csillapszik.

Jó hírrel kezdek, mert öröm az élet. Angol tudósok kifejlesztettek egy szert, melynek csodás hatása van. Ötven százalékkal tovább élnek tőle a muslicák. Ha mindenki kiörvendezte magát, forduljunk rá a rögvalóra. Mármint azok forduljanak rá, akik nem muslicák. A többiek maradhatnak az ünneplésnél.

A Brexit jelenlegi állása: vagy rendezetlen lesz, vagy nem, vagy a hónap végén, vagy máskor. Annyi a fejlemény, hogy fél Britannia azt találgatja, hogy Johnson lepaktált-e a magyar kormánnyal, pontosabban Orbán lepaktál-e Johnsonnal. Ha igen, és a magyar vétó miatt nem kap a szigetország hosszabbítást a kilépés határidejére, akkor legalább az angolok fele fogja utálni a magyarokat. A skótokról, írekről nem beszélve. Örömmel mondanám, hogy nem hibbant meg annyira népünk bölcs vezére, hogy ő akar a mérleg nyelve lenni ebben a nagyon fontos kérdésben, de nem mondhatom, mert egyáltalán nem vagyok biztos benne. Simán benne van a pakliban. És Orbánban is, hogy végre megint róla beszél mindenki, rajta múlik valami fontos. Remélem, tévedek.

A választási kampánynak nevezett szardobálás tegnap csökkent üzemmódban működött. A nyolcaska is eléggé dögrováson volt, csak egy vérszegény Greta Tuhunbergre, és erre futotta:

Ez sem Botka érdeme: világszínvonalú idegsebészeti műtőket adtak át Szegeden

Oké, nem Botka érdeme, hanem Palkovicsé – ő volt ott az átadáson – és a Fidesz szegedi jelöltjéé, akinek nincs kedvem megtanulni a nevét arra a kis időre. A műtőt egyébként bérleti konstrukcióban, a Merkantil Bank közreműködésével valósították meg. Akkor most azt kellene elmagyarázni – nekem, mert lassú a felfogásom, mivel nem vagyok fideszes -, hogy de viszont akkor mi abban a Fidesz érdeme, hogy az egyetem gyakorlatilag egy banktól lízingeli a műtőt?

Kicsit felhördültem, amikor tegnap Borkai Zsolt, győri polgármester meztelen seggéről készült fotót, és szexuális ténykedéséről készült beszámolótt csodálhattam meg. Pontosan annyira nem érdekel, mint bárki más házasélete, magánélete, szexuális szokásai, párzása, dugása. Aztán láttam olyat, hogy valaki párhuzamba is állította Wittinghoff Tamás, budaörsi polgármester ocsmány módon nyilvánosságra hozott videójával. Hát nem, nincs olyan párhuzam, ami normális ésszel felállítható lenne. Addig jogos a hördület, hogy egyikük csupasz segge sem közügy. Itt vége is a hasonlóságnak. Ugyanis az nem lehet kérdés, hogy Wittinghoffnak miből futotta az aktusra. Az azonban igenis kérdés, Borkai miből luxushajókázik. Prostiktól teljesen függetlenül.

Kövér László szerint Székelyföldnek és a székelységnek történelmi kárpótlás jár Budapestről és Bukarestből egyaránt. Az Országgyűlés elnöke Székelyudvarhelyen beszélt erről szombaton, a Székelyudvarhelyi Egyetemi Központ (SZÉK) felújított épületének avatóünnepségén. (MTI)

Ezek szerint ez a központi magyarázat arra a rengeteg pénzre, amit a Fidesz Erdélybe tol. Kárpótol. Most éppen az egyetemi épület felújításával kárpótolt, mindannyiunk adójából. Arra lennék kíváncsi, hogy azt a hozzátartozót ki és hogyan fogja kárpótolni, aki azért veszíti el idő előtt egy szerettét, mert nincsen orvos, netán nincsen gyógyszer, nincsen vér, nincsen oxigén a kórházban? Azokat a szülőket és nagyszülőket ki fogja kárpótolni, akiknek a gyerekei, unokái többszáz, vagy többezer kilométerre kénytelenek költözni egy kiszámíthatóbb, emberibb élet reményében?

Kövér László úgy vélte: a székelyek mindkét fővárosból elvárhatják a jó szót, mert Románia és Magyarország erkölcsi értelemben egyaránt adósa Székelyföldnek és a székelységnek. Székelyföld és népe ugyanis ezer év alatt Magyarországnak, száz év alatt Romániának adott többet, mint amennyit visszakapott tőlük.

Egyrészt én nem vagyok fővárosi. Másrészt jó lenne részletezni, mi a bús francért kellene hálásnak lennem, mert jelenleg nem igazán értem. De ha ezen múlik bárki boldogsága, én látatlanban megköszönöm a nem tudom mit. Azt azonban kikérem magamnak, hogy Orbánék talicskával tolják oda a pénzt akkor, amikor Magyarországon van még éhező gyerek, és van olyan kórház, ahol nem tudnak ellátni egy beteget, mert nincsen felszerelés. Szánalmas társaság.

Megyek, majd jövünk hamarosan.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!