Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan mondom, hogy mindenki megértse

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,732,405 forint, még hiányzik 1,267,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Magyar Nemzet helyreigazította a CEU egyik sajtóközleményét, a kormánylap ugyanis továbbra is abban a hitben él, hogy a Fideszt nem függesztették fel a Néppártból, sőt, a csatát is ők nyerték. A Fidesz és vele a kormányt kiszolgáló szennylapok megpróbálják azt a látszatot kelteni, hogy Orbán győztes hadvezérként tért haza Brüsszelből, miközben a valóság az, hogy kapott egy szép nagy maflást. A Magyar Nemzet azonban a kormány nevében kéri ki magának a CEU nyilatkozatát, ami kissé nevetséges. Na de lássuk mivel is volt gondja a lapnak:

Kinyílt egy ajtó.” – mondta Michael Ignatieff, a CEU elnök-rektora, miután Orbán Viktor miniszterelnök és Markus Söder miniszterelnök levélváltásukban közös támogatásukról biztosították a CEU és a Müncheni Műszaki Egyetem (TUM) együttműködését, és miután az Európai Néppárt felfüggesztette a Fidesz tagságát.

A Magyar Nemzet véleménye szerint azonban a következő történt:

Ezzel szemben a valóság az, hogy az Európai Néppárt nem függesztette fel a Fidesz tagságát, hanem a Fidesz függesztette fel tagságát az Európai Néppártban.

Valóban? Emellé a szennylap még ki is oktat: Vagy tájékozatlanság, vagy a magyar és/vagy az angol nyelv nem kellő szintű ismerete, vagy értelmezési problémák miatt állít valótlant a sajtóközlemény. 

Nos, ha valakinek nyelvi, esetleg értelmezési problémái vannak az nem a CEU, hanem a Fidesz szekerét toló Magyar Nemzet. Magyarul, németül, angolul, de spanyolul is mondhatnám, érdemben nem változtatna a tényen: a FIDESZT felfüggesztették a Néppártból. Pont.

Index – Külföld – Felfüggesztették a Fidesz tagságát a Néppártban

Viktor Orban’s Fidesz suspended from European People’s Party – CNN

El Partido Popular Europeo suspende a la formación de Viktor Orban

EVP suspendiert Orbáns Fidesz-Partei – Politik – Süddeutsche.de

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!