Szeptember 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Lassan mi is kilépünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,861,529 forint, még hiányzik 1,138,471 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vidám vasárnap reggelt! Nem vallásilag persze, nem is szektailag, hanem csak úgy, teljesen hétköznapi értelemben. Az Orvosi Kamara tiltakozik a szép új fideszes embertelenségi törvény ellen. Az orvosok úgy vélik, nem lehet senkitől megtagadni az orvosi ellátást, akár tartozik a TB-nek, akár nem. Ehhez képest a Fidesz egyik háziszakértője, egyben adóügyi államtitlára, Izer Norbert tapsikol a fideszes propagandamédiában, hogy hűde jó lesz, itt vannak a tiszta viszonyok. Akkorjó.

Most, hogy nagyjából biztos (bár azért a briteknél soha nem teljesen tuti) az, hogy belátható időn belül kilépnek az Unióból, Bayer Zsolt lovagkeresztes udvari költő gyakorlatilag meghirdette, hogy Magyarország, Szlovákia, Csehország, Lengelország, valamint Olaszország – ahol mindjárt Salvini lesz a vezér – ki fog lépni, mert úgy szar az egész Unió, ahogy van. Készüljünk fel. Aha. Azt is írta ez a végtelenül okos és hozzáértő ember, hogy Nagy-Britannia nem csupán meg sem fogja érezni a Brexitet, de sokkal faszább lesz minden. A határok átjárhatóak maradnak, az áruk gond nélkül jönnek-mennek, a külföldi munkavállalókkal (pláne a magyarokkal) semmi nem fog történni. Majd térjünk vissza erre tavasszal. Én nem is kétlem, hogy a Fidesznek és a NER haszonélvezőinek a legjobb lenne kilépni az Unióból. Ha már onnan nem lehet több zsákmányra számítani, az eddigit akkor is meg kellene őrizni. Értem, hogyne érteném. A pénzről szól. Ez is.

Ha már. Tudom, hogy problémák vannak a honlappal. Most mesélhetnék hosszan szívszaggató meséket, könnyesbús szép történeteket. Az a helyzet, hogy gyorsabban növekszik az olvasótábor, mint ahogy az előfizetői- vagy a támogatói kedv. Úgy fest, kinőttük a szervert. Ilyenkor persze elég kézenfekvő a megoldás: nagyobb hely kell. Csak hát eléggé ki vagyunk feszülve az anyagi lehetőségeket tekintve. Igencsak fillérre körbe vannak rajzolva a lehetőségeink és még így is előfordul, hogy az a kevés fizetés sem jön ki a havi bevételből. A szerverbővítés most újabb érvágás. Megcsináljuk – éjjel, hogy a kényszerű leállás ne okozzon nagyobb kellemetlenséget a szükségesnél – és remélem, mire ezeket a sorokat olvassátok, már minden rendben lesz. Kivételesen szombat este írom a másnapi jóreggelt, ha esetleg a szerkesztő makacskodna, legalább ez meglegyen. Sokan panaszkodtatok a műszaki problémák miatt. Akkor képzeljétek el, mi mit küzdöttünk. Hiszen munkáink szálltak el a szélbe, egy cikket felküzdeni a szokásos két perc helyett sokszor akár 20 percig is tartott. Ez biztosan nem tűnik nagy ügynek, pedig az. Szorozzátok a 20 percet tizenegyszer. Közel négy órát rabolt el naponta akkor, amikor már eddig is csapágyas volt mindenki a csapatban.

Tehát – reményeink szerint – rendeződik a dolog. Egy időre. Mert az olvasottság leterheléssel jár, a technikai hátteret mögé kell tenni. Ez pénzbe kerül. Már eddig is erősen töprengtünk, kitől vagy kiktől kell megválnunk, hogy legalább aki marad, az meg tudjon élni. Ahhoz, hogy a munkánkra koncentrálhassunk, ez elengedhetetlen. Ez a technikai fejlesztés most annyira hiányzott, mint üveges tótnak a hanyattesés. De ez van, első az olvasó. Fogunk még erről beszélni – kénytelenek leszünk -, de most is elmondom. Ha nem találunk legalább 500 előfizetőt igen gyorsan, akkor ebben a formában nem lesz fenntartható a két portál – az ingyenesen hozzáférhető Kolozsvári Szalonna és az előfizetéshez kötött Szalonnázó működtetése. Hogy mi lesz a megoldás, azt most így este, hulla fáradtan meg nem tudom tippelni. Egyelőre annyira futja, hogy reménykedem – nem csak én, mindannyian -, hogy reggelre legalább a műszaki hibát el tudjuk hárítani. Ha lehet, gondolkodjatok el ti is, szükségetek van-e a Szalonnára, Szalonnázóra és ha igen, van-e lehetőségetek arra, hogy ennek jelét adjátok. Tudom, mindannyian tudjuk, hogy van, aki nem engedhet meg magának havi kétezer forintot. Az azonban nem biztos, hogy egy-két ezrelék tud az előfizetésre vagy támogatásra pénzt szánni. Mert most itt tartunk. Sok dologhoz szükség van az összefogásra, ez ebben az esetben is igaz.

Utálom ezt, mert úgy érzem, koldulok. Pedig nem, szó sincs erről. Az eszemmel tudom, hogy nem. Az érzés mégis pocsék.

Megyek, majd jön valaki hamarosan. Jó ébredezést!

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!