Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Küldjetek már pénzt, légyszi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csehország veszi át az EU soros elnökségét, ezért Hidvéghi Balázs, a Fidesz EP-képviselője azonnal le is támadta őket, hogy légyszi, adjanak már pénzt a magyar és a lengyel kormánynak, hiszen épp válság van és minden forintra szükségünk van. Szerinte józanságot kell mutatniuk a cseheknek és a valódi problémákra kellene koncentrálniuk, amelyek közé vélhetően a magyar jogállamiság nem sorolható. Gondolom viszont, hogy a csehek is tisztában vannak azzal, hogy az ő befizetéseiket is ellopja a NER, ezért nem biztos, hogy sietni fognak azzal, hogy mielőbb megkapja a magyar kormány a több ezer milliárd forintnyi támogatást.

Minden európai uniós tagállam, köztük Magyarország és Lengyelország is, mielőbb kapja meg a neki járó uniós forrásokat – sürgette a Hidvéghi Balázs fideszes európai parlamenti (EP-) képviselő szerdán Strasbourgban annak kapcsán, hogy Csehország veszi át az EU soros elnökségét.

A kormánypárti politikus felszólalásában, amelyről videót töltött fel Facebook-oldalára, azt mondta: a cseh elnökség egy olyan pillanatban veszi át az EU vezetését, amikor “évtizedek óta példátlan gazdasági és biztonsági kihívásokkal nézünk szembe”. “Ebben a helyzetben végképp nem engedhetjük meg magunknak a megosztottságot, a fölösleges belső vitákat” – hangoztatta Hidvéghi Balázs, aki egyúttal azt várja a cseh elnökségtől, hogy “mutasson józanságot és a valódi problémákra koncentráljon”. Úgy vélte: a tagállamoknak most minden eszközre és forrásra szükségük van, majd azt kérte: a cseh elnökség segítse elő, hogy minden tagállam, Magyarország és Lengyelország is mielőbb hozzájusson a neki járó uniós forrásokhoz.

Nemcsak azért, mert a keleti tagállamok az unió történetének legnagyobb menekültválságával néznek szembe, hanem azért is, mert gazdasági recesszióval és pénzügyi válsággal is – fogalmazott. Hidvéghi Balázs szerint bizakodásra ad okot, hogy a cseh elnökség az ellátásbiztonságra helyezi a hangsúlyt, hiszen – mint rámutatott – az energiaellátás nem ideológiai, hanem fizikai kérdés. “Az európai emberek pedig mosni, mosakodni, fűteni és utazni szeretnének, az unió vezetőinek pedig az európai emberek érdekeit kell képviselniük” – mondta. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!