Szeptember 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kubatov mélységesen csalódott és rendkívül dühös. Nahát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,695,723 forint, még hiányzik 1,304,277 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Meg kell a szívnek szakadni. Belátom, 35 fokban ez azért nem olyan nagy kihívás, de most nem erről van szó. A 35 fokon messze túlmutat Kubatov Gábor FTC-elnök könnyfakasztó nyilatkozata, amely az Origo.hu nevű kanálison jelent meg (szemlézte is az MTI, ahogy azt kell) azzal kapcsolatban, hogy az UEFA tegnap pénzbüntetéssel, valamint szektorbezárással sújtotta a klubot a Slovan Bratislava elleni Bajnokok Ligája-selejtező alatt történt szurkolói rendbontások miatt. Értsd: rasszista megnyilvánulások, pirotechnikai eszközök használata, a tárgyak pályára dobálása, rongálás, általában provokatív hangnemű rigmusok, miegymás.

A Kubatov-lista névadója, örökös fideszes alelnök és FTC-elnök mélységesen csalódott és rendkívül dühös, olyannyira, hogy maximálisan igazat ad az UEFA-nak és nem vitatja a döntés jogosságát, azt az összesen 79 ezer eurós, több mint 31 millió forintos büntetést, amit a szurkolói keménymag penetráns viselkedése miatt ítéltek meg. Nahát, nahát. Semmi kettős mérce, semmi toporzékolás, hogy már megint kivételezve van velünk, már megint igazságtalanul bántják a magyart?  Nem, sőt.

Miközben (kapcsolódó tartalom) a minap az NB II első fordulójában az MTK Budapest – Szeged-Csanád Grosics Akadémia mérkőzés a szegedi szurkolók antiszemita őrjöngéseitől volt hangos, az állampárt egyik emblematikus tartóoszlopa, Orbán Viktor hűséges szolgája azon értetlenkedik, hogy vajon hogy lehet az, hogy a legvérmesebb szurkolók még mindig nem tudják, hogyan kell viselkedni egy Fradi-meccsen, pedig ők több mint tíz éve tartó FTC-elnöksége ideje alatt éjt nappallá téve küzdenek a kirekesztés minden formája ellen.

Nem akarok beleszólni, de mielőtt könnybe lábadnánk a fideszes pártkatona megejtő sirámának drámaiságától, szerintem jegyezzük meg itt: Kubatov nertársnak érdemes lenne picsogás helyett a főnökével konzultálnia. Ugyanis úgy rohadt szánalmas a kirekesztés ellen küzdeni, hogy közben a kétharmados teljhatalom feje újabban neonáci rigmusokkal uszít, majd bocsánatkérés helyett arról vekeng, hogy őt már megint félreértették. Azért úgy elég nehéz komolyan vehetően küzdeni a kirekesztés ellen, és reménykedni abban, hogy na majd most aztán sikerül száműzni a kirekesztő rigmusokat a stadionokból, hogy közben az államvezetés élen jár a közveszélyes suttyóságok terjesztésében. Tudom, hogy tizenharmadik éve a kormány az egyetlen, amelyik soha semmiről nem tehet, de ameddig az ab ovo nem rasszista díszkeresztények fajvédő dumákkal jönnek és nyíltan bátorítják a rasszizmus elleni tiltakozás jegyében esetleg letérdelő futballisták kurvaanyázását, addig Kubatov mélységes csalódottsága és rendkívüli dühe teátrálisan szánalmas. Legfeljebb röhögni lehet rajta. Vagy azt se.

„Egyszerre vagyok mélységesen csalódott és rendkívül dühös most. Maximálisan igazat adok az UEFA-nak, nem is vitatom a döntés jogosságát. Több mint tíz éve, amióta elnöknek választottak, küzdünk a kirekesztés minden formája ellen a Fradiban. Folyamatosan kampányolunk, nem csak a szavak, hanem a tettek szintjén is harcolunk” – nyilatkozta az Origo.hu portálnak Kubatov Gábor.

Az UEFA indoklása szerint a magyar bajnoknak összesen 79 ezer eurót (mintegy 31,1 millió forint) kell befizetnie, ebből 15 ezret rasszista megnyilvánulások, 50 ezret pirotechnikai eszközök használta, különböző tárgyak pályára dobása, anyagi károkozás, valamint provokatív hangnemű rigmusok miatt, míg a nyilvános közlekedőfolyosók lezárása 14 ezer euróba került.

A Ferencvárosnak a büntetés részeként a következő hazai nemzetközi mérkőzésére le kell zárnia egy legalább 1000 fő befogadására alkalmas szektorát a B tribünön, ott pedig egy rasszizmus ellen felszólító molinót kell elhelyeznie.

A zöld-fehérek szerdán 1-1-es döntetlent értek el az azeri Qarabag vendégeként, a párharc visszavágójára kedden kerül sor a Groupama Arénában.

A kizárás azokat érinti, akik a B1 szektorba vettek jegyet, de nem rendelkeznek a bajnokságra érvényes szezonbérlettel. A klubelnök elmondta, az érintett szurkolóknak azt ajánlják fel, hogy automatikusan átfoglalják a jegyüket a következő hazai nemzetközi mérkőzésre.

„Hiányzik majd a lelátóról mások miatt ezer ember, aki buzdítaná a csapatot, ezt is nagyon sajnálom. Ha szektort kell bezárnunk, mert kirekesztő rigmusokat hallani a lelátón, akkor így fogunk tenni. Azt hittem, már a legvérmesebb szurkolóink is megtanulták, hogyan kell viselkedniük egy Fradi-meccsen, de még mindig vannak, akik megfeledkeznek arról, hogy mi a Fradiban egyek vagyunk. Szégyellhetik magukat, akik kirekesztő rigmusokat kiabáltak” – nyilatkozta Kubatov.

Az elnök arra számít, hogy az esetből minden szurkoló tanul és többé nem fordul elő hasonló, azaz tényleg sikerül végérvényesen száműzni a kirekesztő rigmusokat. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!