November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közpénzből kormánypropaganda: Müller Cecília karácsonyi receptet oszt meg, Szijjártó arról beszél, hogy a gyerekei hogyan várják a „Jézuskát”

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Rogán-központban beragadt a lemez, de nyikorogtatják rendületlenül, hátha valami csoda folytán működni fog. Van az az ember, akit a 2018-as választási kampányban Egerben házalás közben a főnöke egy ország szeme láttára alázott meg, amikor azt mondta neki, hogy egy mosógépet könnyebb eladni, mint téged. Nyitrai Zsolt ugyan szénné égett két házalás között, de nyert a választáson és egy mosógép tetejére állva ünnepelte a győzelmet (lásd: címlapkép). A főnöke pedig érdemei elismeréseképpen stratégiai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízottá ütötte, azóta is cselekszi a jót. Ma például az Origo nevű pártállami lejáratóbugyorban jelent meg vele egy dörgedelmes interjú, amelyet még az MTI is szemlézett.

Ebben a megszokott pánikkeltés (ha a baloldal alakítana kormányt, a nyugdíjprémium is megszűnne, bezzeg a baloldal idején mi volt, Márki-Zay Péter mit mondott, és az mit jelent, stb.), valamint az Orbán-kormány nettó fényezése mellett (míg a baloldal egy gazdasági válság időszakában vette el az idősektől a 13. havi járandóságot, addig most az Orbán-kormány egy vírushelyzetben nem megszorít, hanem segítő kezet nyújt a rászorulóknak), amit most hagyok a fenébe, szóba került az is, hogy jövő héten kezdődik el a JóKor című, nyugdíjasoknak szóló magazin terjesztése, amely több mint kétmillió idős emberhez fog eljutni.

Ha nem látnám leírva, nem hinném el, hogy ez tényleg 2021-ben történik, de láttam leírva, ez tényleg most történik, íme a stratégiai mosógép ezzel kapcsolatos lelkendezése:

Az Idősek Tanácsa, a nyugdíjasok legfőbb érdekképviseleti szervezete fogalmazta meg, hogy legyen egy kiadvány, amely rendszeresen eljut minden nyugdíjashoz, és az őket érintő legfontosabb kérdésekben tájékoztatást tud adni. „Pontosan a vírushelyzet mutatta meg, milyen fontos ennek az újságnak a létezése, mivel az idősek akkor nem tudtak közösségbe menni, társaságba menni, és akkor érkezett az otthonukba egy ilyen tájékoztató kiadvány”.

A mostani lapszámban elsőként Orbán Viktor miniszterelnök köszönti majd a nyugdíjasokat, míg Novák Katalin, a családokért felelős tárca nélküli miniszter a nyugdíjasok juttatásairól beszél majd.

Müller Cecília országos tisztifőorvos karácsonyi receptet oszt majd meg, Gubás Gabi színművésznővel is van interjú, míg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arról beszél majd, hogy a gyerekei hogyan várják a „Jézuskát”, és még nyereményjáték is van a lapban.

A mostani magazin sok jó hírt tartalmaz, mivel egyebek között szerepel benne az, hogy minden nyugdíjas megkapta az egységes 80 ezer forintos nyugdíjprémiumot. „Ez rekordnagyságú összeg, és ennek a feltétele az volt, hogy a magyar gazdaság sokkal jobban teljesített a vártnál”. (via MTI)

Jó, hogy végül is nincs ebben semmi megrázó ahhoz képest, hogy a kormány enyves segítő kezének köszönhetően idős, krónikus beteg honfitársaink megint hullanak, mint a legyek, mert a választás megnyerése fontosabb az állampártnak, mint a magyarok élete. De hogy ilyen harsányan, szégyentelenül hirdessék, hogy ez tényleg az, aminek látszik – közpénzbe kerülő, tájékoztatónak csúfolt, de valójában az állampárt propagandáját harsogó választási reklámújság -, az mégis durva.

Mert mégiscsak arról van szó, hogy ez a 2,1 millió példányban megjelenő, impresszum nélküli izé úgy ingyenes, hogy nincs rajta ár feltüntetve. Holott pénzbe kerül, és nem valószínű, hogy a Nyitrai família adózott jövedelméből finanszírozzák. De hogy pontosan mennyi közpénz megy el rá, az természetesen nem tartozik a nyilvánosságra. Ugyan a Magyar Államkincstár adja ki, de a hamisítatlan agymosó tartalmat Rogán propagandaminisztériuma szállítja. Ha valamihez, ehhez rohadtul semmi kétség nem fér. Minden közpénzt megér, hogy a kilóra megvett nyugdíjasok megtudják, hogy Szjjártó kölkei hogyan várják a „Jézuskát”, vagy hogy a járvány súlyos félrekezelésében, elmaszatolásában hatalmas érdemeket szerzett országos nyunyókafelelős mit főz vagy süt karácsonykor. Ha ez nem közérdekű tájékoztatás, akkor semmi nem az. Ha ehhez nem fűződik közérdek, akkor semmihez. 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!