Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kövér László szerint az orosz-ukrán háború nem az első orosz puskalövéssel kezdődött

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hanem mikor?

Hanem akkor, amikor egyes vezető orosz politikusok megkérdőjelezték az ukrán nemzet önállóságát, kétségbe vonták az önálló ukrán nyelv és kultúra létét, és mindezzel tagadták az ukrán állam létjogosultságát is, nyíltan kifejezve, hogy a magát ukránnak valló világot oroszosítani kell. 

Sok egyéb mellett ezt mondta ma a szájával az MTI tudósítása szerint az Országgyűlés elnöki tisztségét ellátó bajszos közjogi méltatlanság a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumán (KMKF) tartott megnyitó szónoklatában, amelyben azt is kijelentette, hogy

  • a teljes magyar nemzet a kárpátaljai magyarság mögött áll (mármint az a teljes magyar nemzet, amelyikből Kövér László automatikusan kivonta azokat, akik szerinte nem magyarok – szerk.),
  • a magyar állam semmilyen nyomás hatására nem fog lemondani az ottani magyarság érdekeinek védelméről, mert nincs külön határon túli és határon belüli magyar ügy.

Mivel nem sok ehhez hasonló állítást hallottunk a Moszkva pártján álló magyar állampárttól tavaly február 24-e óta, remélhetőleg Kövér nem üti meg a bokáját a fenti nyilatkozat miatt. Főleg hogy alig 24 órával ezelőtt a főnöke arról delirált Szlovéniában, hogy tulajdonképpen még az ukrajnai konfliktus valódi természetét sem sikerült tisztázni több mint egy évvel a háború kitörése óta. Azt állította:

egyesek szerint proxy háború zajlik Ukrajnában, míg mások valódi háborúról beszélnek a felek között.

A kérdés az, hogy ennek fényében Kövér László honnan tudja, hogy mivel kezdődött a háború, ha azt sem tudják ők ott a Fideszben, az ő nagy bölcsességükben, hogy valódi háború zajlik-e egyáltalán? Mondjuk Kövér László főnöke mondott már olyat is 2022. július 29-én, hogy

(…) az amerikaiaknak (…) kulcsszerepe van, mert ezt a háborút már nem egy orosz–ukrán tárgyalás fogja lezárni. Ez túlnőtt ezen. Ezt úgy mondják a nemzetközi világban, hogy proxy háború. Itt már a Nyugat félig-meddig bele van vonódva ebbe a háborúba, és nyilvánvaló, hogy csak egy átfogó tárgyalással lehet lezárni ezt a helyzetet.

Úgy tűnik, hogy mintegy tíz hónapja sokkal tisztábban látta a helyzetet és a háború természetének mibenlétét Kövér főnöke, de a folyamatos hazudozás lányos zavarában tegnapra elfelejtette, hogy mit okoskodott tavaly júliusban. Tehát ha ez egy proxy háború, ami definíció szerint helyettesekkel vívott háborút, megbízott útján zajló háborús konfliktust jelent két állam között, akik az ellenségeskedésben közvetlenül nem résztvevő felek felbujtására és/vagy nevükben, ill. támogatásukkal cselekednek, akkor Vlagyimirovicsnak ennek alapján ki a felbujtója?

Ennél csak egyetlen kínzóbb kérdés maradt a levegőben: ha Kövér és Orbán állama a teljes magyar nemzettel karöltve (beleértve azt a 25 százalékot is, akinek a Fidesz propagandája úgy átmosta az agyát, hogy már úgy tudja, hogy Oroszország csak védekezik midőn támadja, bombázza, öldökli Ukrajnát) a kárpátaljai magyarság mögött áll, akkor miért fúrják meg azokat a közös uniós döntéseket, amelyek arra irányulnak, hogy Ukrajna meg tudja védeni magát, a polgárait, beleértve a kárpátaljai magyarságot? Azon kívül, hogy a kóros hazudozás és a mindenáron hatalommegtartás legfőbb politikája egy idő után óhatatlanul tudathasadáshoz vezet, milyen más megfejtése van ennek a kérdésnek?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!