Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kötelező tananyag leendő sztárjogászoknak és igazságügyi minisztereknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

– Fideszes potentátok által felügyelt, közérdekűnek csúfolt alapítványokhoz szervezik ki az ország közvagyonát. Ha már a járványt nem sikerült még középiskolás fokon sem kezelni, ha már nem sikerült megakadályozni, hogy lakosságarányosan ne Magyarországon haljanak meg a világon, akkor jött a B-terv: az országlakók, a jövő generáció kifosztása. (Immár Schmidt Mária is lájkolja ezt.)

– A költségvetési törvényt úgy módosítják, hogy abban egy 1700 milliárd forintos mozgásteret meghagytak maguknak, hiszen mégiscsak választási év elé néznek, mégiscsak  hátha jó lesz valamire.

– Ezermilliárdos nagyságrendű, az ország szuverenitását veszélyeztető kínai hitelbe verik az országot, úgy költenek a teljes magyar felsőoktatás egyévi támogatásának megfelelő összeget a Kínai Kommunista Párt budapesti megtelepedésére, hogy ennyi pénzből több magyar egyetemet lehetne világszintre fejleszteni.

– Miután önkényesen, az uniós jog megsértése árán elüldözték a CEU-t Magyarországról, nagyvonalúan benyújtották a törvényjavaslatot, amivel eltörlik az évekig húzódó, méltatlan, alávaló konfliktust kiváltó követelményt, és mossák kezeiket, már úgyis mindegy.

– Miután a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló 2017-es törvényüket is jogsértőnek találta az EU Bíróság, most benyújtották a törvényjavaslatot, amelyben szerepel, hogy „hatályát veszti a külföldről támogatott szervezetek átláthatóságáról szóló törvény.” A propagandacélok teljesültek, mossák kezeiket, már úgyis mindegy. De azért egy disznóságot beleraktak: minden olyan egyesületről és alapítványról, amelynek a mérlegfőösszege eléri az adott évben a 20 millió forintot, a fideszes Állami Számvevőszék évente vizsgálatot készít. Ez alól kivételt képeznek a sportegyesületek, a vallási közösségek, valamint a nemzetiségi szervezetek kivételt képeznek. Vagyis a sport és a vallás rendben van, ha indokolatlan, törvénytelen csilliárdokról is szó van esetleg, de a Soros-bérencek ne érezzék már olyan jól magukat.

– Miután a migrációs válsághelyzetre vonatkozó, törvénybe foglalt feltételek nem teljesülése ellenére évek óta ki van hirdetve, azaz érvényben van a migrációs válsághelyzet, és folyamatosan anélkül hosszabbítják meg, hogy a feltételek teljesülnének, most legbátrabbék arra készülnek, hogy várhatóan szeptember végéig vagy október elejéig meghosszabbítják a veszélyhelyzetet. És miközben azzal vakítják a parasztot, hogy fenntartják maguknak a jogot, hogy ennél hamarabb is megszüntessék a rendeleti kormányzást, nem rémhír azt feltételezni, hogy a lakosság 150%-os beoltottsága és a teltházas Eb-meccsek ellenére is indokoltnak fog látszani, hogy a választásig ez legyen. Veszélyhelyzet.

– Miután az összes többi merényletük (lásd: önkormányzatok kivéreztetése, egészségügyi dolgozók elüldözése, oligarchák kitömése, stb.) mellett a világjárvány örve alatt sikerült teljes mértékben zárójelbe tenni a sajtószabadságot, a közérdekű adatok megismerhetőségét, és már a Klubrádiót is kivéreztették, nem marad más hátra, mint ezzel a hevenyészett, távolról sem teljes, háborús tájképpel szembeállítani a kormány legharcosabb friss, meleg sztárjogászának sirámait. Aki miután részt vett az Európa-ügyi miniszterek tegnapi videókonferenciáján, ahol néhány ország jogállamisági helyzetét elemezték, a Magyar Nemzetnek méltóztatott nyilatkozni. Nem, nem fenyegette az a veszély, hogy provokatív kérdésekre kell válaszolnia. Varga Juditot idézem, megáll a saját lábán minden mondata, leendő sztárjogászok és igazságügyi miniszterek számára tananyag lesz, akárki meglássa:

– Nem kívántunk teljes erőnkkel beszállni a jogállamisági vitába, hiszen egy világjárvány idején az uniós államoknak nem az a feladatuk, hogy egymást kritizálják. Ha nagyon akartuk volna, természetesen minden ország esetében lehetett volna kifogást emelni akár az igazságszolgáltatás vagy a médiapiac helyzetét illetően. Magyarország ugyanakkor nem érdekelt abban, hogy a Covid-válság idején árkot ásson a tagállamok között. Most a szövetségépítésnek van itt az ideje, hogy együttes erővel magunk mögött tudhassuk a koronavírust.

– Ez a fajta jogállamisági párbeszéd álszent, és leginkább arra szolgál, hogy az Európai Bizottság nyomás alatt tartsa a politikai fősodortól eltérő nézeteket képviselő tagországokat. Olyan, mintha az Európai Bizottság ácsolt volna egy színpadot, ahol jogállamisági szappanoperába bújtatva zajlik a politika, a gyakorlat jogi szempontból sem állja meg a helyét, hiszen az uniós szerződések nem hatalmazzák fel az Európai Bizottságot arra, hogy vizsgálja a jogállamiságot a tagállamokban.

– Sok jót a továbbiakban sem remélek a folyamattól, első kézből van tapasztalatom róla, hogyan is megy a brüsszeli jelentésírás. […] Sajnos a tapasztalat eddig azt mutatja, hogy nem a válaszainkra kíváncsiak. Kizárólag az egyazon tőről fakadó civil szervezetek véleményére akarnak hivatkozni.

– Három éve már, hogy Brüsszelből folyamatosan farkast kiáltanak Magyarországgal kapcsolatban. A hetes cikkely esszenciája pedig épp az lenne, hogy a jogállamiságot közvetlenül veszélyeztető elemeket küszöböljék ki. Minden szempontból ellentmondásos és elfogadhatatlan a folyamat, ami nem csoda, hiszen egy politikai boszorkányüldözés az egész. (via)

Ahhoz képest, hogy milyen leplezetlenül dübörögtetik a korrupció legfőbb kormányzati politikáját és az ország kirablását, rendkívül irigylésre méltó a miniszterasszony fölényeskedő magabiztossága.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!