Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Köszönjük meg szépen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Nem kétséges, hogy minden nézőpont kérdése. Azt már megtanulhattuk Mária rántotthús-alakú országában, hogy a csökkenés tulajdonképpen negatív előjelű emelkedés. Milyen kár, hogy ez például az inflációról nem mondható el. Vagy mégis? Lehet, hogy nem is növekszik az infláció, hanem pozitív előjellel csökken? Hogy erre még nem gondoltam. Nade.

Most nem is erről akartam beszélni, hanem arról, hogy rendkívül fontos a statisztikában a viszonyítási alap. A mihez képest. Ezt általában nem szoktuk így átgondolni, örülünk például annak, hogy csak úgy szárnyal a gazdaság. Az már soha nem szerepel a hírekben, hogy például ahhoz képest szárnyal most, hogy tavaly bezuhant. Egyszóval arra kell csak koncentrálni, hogy az eladni kívánt holmi jól mutasson. Ehhez megfelelő környezetbe kell helyezni. Mutatom, mire gondolok:

MTI

Micsoda szép, szinte kiegyenlített ábra, ugyehogy? De nézzünk egy másik ábrát, ami ezen a fentin is látszana, ha egy évvel előbbre mentek volna a rajzolással:

KSH

Tetszünk látni, hol kezdett száguldani az ár? Igen, akkor történt, amikor jó kormányunk bevezette a csokot. Az akkori árhoz képest 70-80 százalékkal többet kell fizetni a lakásokért azoknak is, akiknek nem jár csok (azoknak is persze, akiknek jár. Ott sem ártana kiszámolni, hogy a bőkezű, közpénzből adományozó jó kormány ajándéka nélkül sokkal jobban jártak volna ők is, ha nem szállnak el az árak) és azoknak is, akinek nincs saját lakásuk, ezért kénytelenek bérelni. Ugyanis az áremelkedés az albérletek árában is visszaköszön.

Azért jó az ilyen statisztikákat összevetni, mert így egészen remekül látszik, hogy mi történik. A kormány parádésan kicsellózott mindenkivel, és ezt sikerült úgy eladniuk az országnak, mint valami hihetetlen jótéteményt. És igen! Működik.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!