Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Koronavírus-járvány? Ugyan kérem

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ismét egy fontos dologra hívta fel az emberek figyelmét a Reális Zöldek Klub. Kijelentették ugyanis, hogy a Dunával kapcsolatos veszteségeink többszöröse a vírus járvány okán keletkezett veszteségeinknek. Az nem derül ki a közleményből, hogy Gyurcsány-e a hibás, mindenesetre érdemes ránézni a szakemberek számításaira, amely alább olvasható.

Budapest, 2020. április 20., hétfő (OS) – A Dunával kapcsolatos veszteségeink többszöröse a vírus járvány okán keletkezett veszteségeinknek! 

Annak okán, hogy a bősi villamos energiatermelésből nem vesszük át a hazánkat évenként megillető villamos energia mennyiséget. A bősi villamos energiatermelésből hazánkat a nemzetközi vízjog alapján évi 1 TWh villamos energia illeti meg, a nélkül is, hogy a félig elkészült nagymarosi vízlépcső visszabontottuk. Ezt a villamos energiát 28 éve nem vesszük át, amelynek napjainkban az ára, egy kilowattóra nézve 40 forit. Ez azzal egyenértékű, mintha az elmúlt 28 évben, 1992-től egy billió forintot fizettek volna be a magyar villanyfogyasztók Pozsony kasszájába, kiírva 10 a 12 hatványon forint, 1 000 000 000 000 forintot.

Összehasonlításképp: Magyarország költségvetésének kiadási oldala például a 2003-as esztendőben megközelítőleg 8,8 billió forint, bevételi oldala pedig 7,7 billió forint volt, az év során 240-260 forintos euró-árfolyamon. A veszteségeink minden évben, ha a vízlépcsőpert követő jogvitában nem egyezünk meg északi szomszédunkkal, minden évben 40 milliárd forinttal növekedik. A reális zöldek emlékeztetik egyrészt, a Magyar Országgyűlés képviselőit, az 1977-ben Megkötött vízlépcsőszerződést az egyoldalúan megszüntető 1992. évi XL. törvényt, a Magyar Országgyűlés a 2003. VIII. törvény elfogadásával hatályon kívül helyezte, másrészt a Kormányt, hogy az ENSZ Hágai Nemzetközi Bíróság a jogvita rendezéséről a FELEKET jóhiszemű tárgyalási magatartásra kérte.

Juhos László, elnök

Kiadó: Reális Zöldek Klub (MTI-OS)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!