Szeptember 21,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormányzati vizsgálóbizottságot állítana fel a DK az egyházon belüli szexuális visszaélések feltárására

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,212,165 forint, még hiányzik 1,787,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Gondolkodtam, hogy mivel dobjam fel a délutánomat most, hogy egy hétig mindent is áthat a keresztény áhitat, és a világ keresztényei egymásnak adják az eucharisztia kilincsét a Karmelita kolostorban, ezért Semjén Zsolt, a legkeresztényebb piócapárt örökös elnöke, egyben miniszterelnök-helyettes – akinek jellemzően az éj leple alatt szokása settenkedni, és a legótvarabb salátatörvényeket benyújtani – ezekben a napokban végre a rivaldafényben állva okoskodhat bele a vakvilágba mindenféléket. Arról például, hogy a keresztény magyar nemzetet ki miért ne merje kioktatni.

Nem tudom, hogy az Demokratikus Koalíció eucharisztikus ünneprontásnak szánta-e, vagy sem, de az MTI eucharisztikus kongresszusról szóló emelkedett hírei és fotográfiai között szembejött az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettesének mai sajtótájékoztatójáról szóló hír, amelyből kiderült, hogy a DK kezdeményezi: állítsanak fel egy kormányzati vizsgálóbizottságot, aminek az lenne a feladata, hogy feltárja a katolikus egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaéléseket. Vadai Ágnes konkrétan az alábbiakat mondta:

Ferenc pápa 2013-ban zéró toleranciát hirdetett az egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaélések ellen. Az egyházfő 2019. februárjában egy csúcstalálkozót is összehívott a Vatikánban, aminek eredményeként felkérték a püspöki konferenciákat, hogy dolgozzanak ki irányelveket a szexuális visszaélések kezelésére.

Ezt követően a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia összesen egy közleményt adott ki, amiben az egyház bocsánatot kért a névtelen áldozatoktól. Ez egy fontos első lépés, de a bocsánatkérés csak akkor ér valamit, ha azt is megígérik, hogy ilyesmi soha többé nem fordulhat elő senkivel.

Ehhez azonban őszintén fel kell tárni a múltat, át kell alakítani „a bűnös struktúrákat”. Nemcsak egyéni bűnökről van szó, hanem a rendszer hibájáról is, mert az Orbán-kormánnyal „összefonódó” Magyar Katolikus Egyház „nem tartotta fontosnak kivizsgálni az egyházi személyek által elkövetett szexuális erőszak problémakörét”.

Őszintébb, nyíltabb kommunikációra, az ügyek kezelésének átláthatóságára lenne szükség. Jelentősen növelné az áldozatok bizalmát, ha az elkövetők világi bíróságon is felelnének tetteikért és akár börtönbe is kerülhetnének. (via MTI)

Az már több ízben kiderült, hogy erről a kérdéskörről egyáltalán beszélni is szentségtörés a keresztény mázzal összekent állampárt és propagandamédiája szerint, és jönnek is azonnal az egyházellenes, keresztényellenes, nemzetellenes, magyarellenes, hazaáruló jelzők, de azért engem érdekelne, hogy ez miért is nem egy legitim felvetés? Miért is ne lehetne feltárni az egyház berkeiben kiskorúak ellen bizonyíthatóan elkövetett szexuális visszaéléseket? Miután a Fidesz-KDNP annyira küzd a gyermekeket érintő visszaélések ellen, hogy a nagy igyekezetben, tök véletlenül még a homoszexualitást is összemosták a pedofíliával, miután annyira aggódnak a gyermekek testi-lelki épsége miatt, hogy az egyébként kiskorúak tekintetében törvény által tiltott nemváltó műtétekről is népszavazást kezdeményeznek, az egyházon belül miért nem tartják szükségesnek üldözni a bűnt? Vagy a kiskorúak megrontása aszerint bűn vagy nem bűn, hogy ki az elkövető?

Mivel természetesen nem feltételezem, hogy a Fidesz-KDNP szelektíven viszonyulna a szexuális erőszak kérdésköréhez, valószínűnek tartom, hogy felháborodott egyenközlemények helyett arról tájékoztatják hamarosan a nyilvánosságot, hogy miként a nemváltó műtétek ellen harcolnak, úgy támogatják innentől kezdve az egyházon belüli, kiskorúakat érintő szexuális visszaélések elleni fellépést, és csatlakoznak a DK kezdeményezéséhez. Végül is ez nem pártpolitikai kérdés, tehát semmi akadálya annak, hogy az állampárt az élére álljon, ha már úgyis kormányon vannak. Nem? Vagy de?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!