December 1,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kormánybarát civil szervezet: szabadítsuk fel a brüsszeli forrásokat a magyar oktatásért!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,089,995 forint, még hiányzik 1,910,005 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Civil szervezetek, magánszemélyek kérik az illetékes magyar és európai uniós döntéshozókat, hogy – politikai érdekeiket félretéve – szabadítsák fel a Magyarországnak járó közösségi forrásokat annak érdekében, hogy a pedagógusoknak ígért béremelés forrása elérhetővé váljon

– többek között ezt írja az állampárt által nagy becsben tartott Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom abban a ritka zavarba ejtő közleményben, amelyet ma juttattak el az állami-fideszes hírügynökségnek, és amelyben bejelentik, hogy hat másik hozzájuk hasonló, kormánybarát súlyosan álcivil szervezettel együtt nekiállnak aláírásokat gyűjteni. Mert nekik fontos az oktatás és a magyar fiatalság jövője.

Nem tudom, hogy meddig lehet még fokozni a NER holdudvarában a tébolyt, de azért az érdekelne, hogy ezt vajon megbeszélték fideszes civilék a Rogán-központtal? Még akkor is, ha nehéz lenne eldönteni, hogy melyik a kínosabb: ha utasításra cselekednek, vagy a saját kútfejükből mozogják túl a dolgot. Egyáltalán: miért nem a Karmelita ajtaján dörömbölnek, ott ülnek azok a bizonyos döntéshozók, akik hosszú hónapok, de leginkább évek óta kizárólagos felelősséget viselnek azért, hogy milyen állapotban van a magyar oktatás? Ott ülnek zárt ajtók mögött, esetenként a sajtó elől menekülnek az utcán, miközben nem hajlandóak megemelni a pedagógusok bérét úgy, hogy nagyságrendekkel több közpénzt szórnak ki, égetnek el minden egyébre.

Reggelig sorolhatnánk a kérdéseket, de felesleges. Nem világos, hogy ez volt a szándék, vagy sem, de ha nem értjük félre, akkor arról van szó, hogy a Fidesz álciviljei is belátták, hogy az egyébként teljhatalommal uralkodó Orbán-kormány képtelen, alkalmatlan hazahozni a magyar oktatás drámai helyzetén hajszálnyit javítani képes, tanári béremelést biztosító uniós forrásokat. Mi eddig is tudtuk, de mégis jobban örülünk, ha ezt olyanok fogalmazzák meg kvázi beismerő vallomás jelleggel, akik nagyon sok közpénzt kaptak az elmúlt években arra, hogy ennek a kormánynak a szekerét tolják. Azt, amelyik nem hajlandó teljesíteni azokat a világos uniós elvárásokat, amelyek felszabadítanák a brüsszeli forrásokat. Szerintem sokkal életszerűbb lenne, és sokkal kevésbé szánalmas ezektől a civilektől, ha ennek a tehetetlen, béna, a magyar érdekeket képviselni és érvényesíteni képtelen kormánynak a lemondásáért gyűjtenének aláírást. Sokkal több köze lenne a valósághoz.

A közlemény szerint a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére, további hat civil szervezet közreműködésével és támogatásával indult aláírásgyűjtés célja, hogy a nyilvánosság erejével felhívják a döntéshozók figyelmét az oktatás, a magyar fiatalság jövőjének a fontosságára.

Mint fogalmaznak, a gyerekek jelene és jövője szempontjából az uniós források biztosítása nem lehet politikai-stratégiai kérdés.

„Hiszünk a társadalmi összefogás építő erejében, a családokban, a köznevelésben, pedagógusainkban és a döntéshozók támogató ítéletében” – olvasható a felhívásban.

Az aláírásgyűjtésre hét, családi szemléletformálást végző civil szervezet fogott össze: a Három Királyfi, Három Királylány Alapítvány, a Fiatal Családosok Klubja, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete, a Férfiak Klubja (Bedő Imre, a macsóizmus nemzeti prófétája gittegylete, amelyről nemrég derült ki, hogy kormányzati hátszéllel és Várkonyi Andreával hirdeti az ún. férfi-értékeket” és mélyíti a nemek közötti egyenlőtlenségeket – szerk.), az Egyszülős Központ, a Magyar Női Unió Egyesület és a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége.

Az aláírásgyűjtés angol nevű weboldalon (www.forhungarianeducation.com) érhető el: aláírókat nemcsak Magyarországról várnak, hanem mindazoknak a támogatására számítanak, akik a magyar gyerekek és fiatalok jövőjét fontosnak tartják – áll a közleményben. (via MTI) 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!