Október 28,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Konzultáljon az, akinek hét anyja van

A kormány ismét felhatalmazást kért a néptől. Vagyis ezt kommunikálják felénk, ami annyit tesz, hogy több milliárd forint közpénzen úgy tesznek, mintha megkérdeznék a magyarokat arról, hogy egyetértenek-e a Fidesz családpolitikájával. Teljesen értelmetlen, ismét az ablakon kidobott közpénz, de ez a kormányt nem izgatja, hisz az újabb Nemzeti Konzultáció eredményét majd lobogtathatják nagy büszkén Brüsszelben. Arról a valóságban szó sincs és nem is volt soha, hogy a kormány valóban érdeklődött volna arról, mit is gondolnak az emberek.

Eddig is és ezután is minden állam saját szuverén joga eldönteni, hogy egyetért-e a betelepítésekkel vagy sem. Van aki egyetért, van aki pedig nem, ez ennyire egyszerű. Ehhez nem kellenek milliárdos gyűlöletkampányok, sem a migráns téma folyamatos szajkózása. Az országban vannak ugyanis sokkal sürgetőbb problémák is, melyről a kormány érdekes módon nem kéri ki az emberek véleményét. Az agyatlan migránsozás helyett mondjuk meg lehetne kérdezni az emberek véleményét – egy Nemzeti Konzultáció keretében, ha már ennyire ragaszkodik ezekhez Orbán – az Európai Ügyészséghez való csatlakozásról, esetleg arról, hogy mit gondolnak az egészségügy, valamint az oktatás állapotáról. Ha valóban érdekelné őket bármi is, itt kezdenék, de erről persze szó sincs, így hát marad a Nemzeti Uszítás.

A kormány nem a bevándorlók betelepítésében, hanem a magyar családok támogatásában képzeli el a jövő Európáját – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) parlamenti államtitkára kedden, Budapesten sajtótájékoztatón.

Rétvári Bence azt mondta, a mostani nemzeti konzultációt azért indították, hogy megtudják, a magyarok a brüsszeli állásponttal vagy a magyar kormánnyal értenek egyet a demográfiai problémák megoldása ügyében. Hangsúlyozta, szükség van a magyar emberek támogatására, mert ha egyértelmű felhatalmazást adnak a kormánynak, akkor jobban meg tudják védeni az országot a betelepítéstől. Az államtitkár szerint Brüsszelben nem hisznek az európai családokban, ezért gondolják, hogy a népességfogyásra a bevándorlás a megfelelő válasz. A családok támogatása helyett “erőszakosan, kényszerítve” arra próbálják rávenni a tagállamokat, hogy a bevándorlással pótolják a hiányzó embereket – vélekedett. Hozzátette, ha azt látnák, hogy a kvótákra van fogadókészség, azonnal megkezdenék a betelepítést, ezzel viszont ahelyett, hogy megoldanák a problémát, újakat generálnának.

Közölte, a kormány ezzel szemben úgy gondolja, lehet jó családpolitikát folytatni. Emelletti elkötelezettségét mutatja, hogy 2010-ben 1000 milliárd alatt volt, jövőre pedig 2000 milliárd ft fölött lesz a családok támogatására fordított összeg. Rétvári Bence kitért arra is, a nemzeti konzultáció legfontosabb kérdése, hogy a családok támogatása fontos-e a magyaroknak.

Kikérik az emberek véleményét arról is, hogy részesítsék-e kétharmados védelemben a legalapvetőbb családi támogatásokat, mivel  2002 után a szocialista kormányok elvonták az Orbán-kormány biztosította családtámogatások egy részét – tudatta. – MTI

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!