Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Konzervatív, jobboldali, kereszténydemokrata kormányzás: tisztábbak az utcák, boldogabbak az emberek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 171,303 forint, még hiányzik 2,828,697 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó, egyrészt a név kötelez, másrészt magyar ember úgy nem hajthatja álomra a fejét, ha legalább egyszer nem szavalta el neki valaki, hogy megvédik őt, a családját, a rezsicsökkentését, az inflációt agyonverik és nem engedik, hogy megfizesse a háborús árát, amihez amúgy semmi köze. Ha kedd, ha péntek, ha vasárnap, fontos, hogy a magyar ember ne a szemének higgyen, hanem a propagandának. Vasárnap is van, a név is kötelez, úgyhogy az Orbán nevű főnöke politikai igazgatója, Orbán Balázs szónokolt ma reggel a fideszes Kossuth rádió reggeli propagandaműsorában, ahol a családok megvédését nevezte a kormány legfontosabb feladatának.

A kormány számára a legfontosabb, hogy meg tudja állítani a családokra ható negatív gazdasági erőket, amelyeket a háború és az elhibázott brüsszeli energiapolitika idézett elő.

Istennek legyen hála, hogy a magyar kormány 12 éven át elhibázott, Moszkva-függő energiapolitikája semmiről nem tehet továbbra sem.

Továbbá jó, hogy ha már évente ezermilliárdos költségvetési kiadást jelent a rezsicsökkentés, akkor erről soha nem esik egy szó se, cserébe megint belekeverik a gonosz multikat a történetbe, amelyeknek közpénzekkel való kitömése ironikus módon szintén a kormány egyik legfőbb politikája.

Az is menő, hogy ahhoz képest, hogy Orbán Viktor azt suttogta a pápa fülébe (és senki nem cáfolta, hogy így történt), hogy a háború május 9-én véget ér, Orbán Viktor politikai igazgatója május 22-én egyértelműnek nevezi, hogy a háború el fog húzódni.

Ezzel szemben sajnálatos, hogy mivel nincs cinizmusszótáram, nem tudom értelmezni, mit jelenthet az, hogy Lázár és Navracsics azért került vissza a pixisbe, mert a jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és nemzeti egységkormány alakuljon. Nemzeti egység az Orbán-kormánnyal kapcsolatban? Ez csak valami hülye vicce lehet. Annyit is ér.

Hogy miért Rogán Bűnöző Antal kezébe kerültek a titkosszolgálatok, arról bárki bármit mondhat, teljesen érdektelen, védhetetlen és megmagyarázhatatlan, ellenben jó, hogy 12 év után legalább kiderült, hogy gazdasági erőt elérni csak utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építésével lehet. Jó tudni, mert eddig úgy volt, hogy a stadionokból, templomokból és mindenféle presztízshaszontalanságokból lesz a kurvajólét.

És végül a kedvencem a címben foglalt állítása Orbán azonos nevű politikai igazgatójának. Hogy mit jelent a hétköznapokban a konzervatívjobboldalikereszténydemokrata kormányzás. Boldogabbak az emberek. Lehetséges. Mihez képest? Az emberarcú értelmiséginek javasolnám megnézni, hogy hol a legboldogabbak az emberek, hogy miért boldogok, és ahhoz képest Magyarország hol tart. Több egybehangzó kutatás (ITT, ITT) fog ellentmondani annak, amit Orbán állít. Hozzáértők szerint a boldogság hátterében a magas várható élettartam, a magas egy főre jutó GDP, a szociális támogatások jelentős mértéke, a korrupció alacsony rátája, a társadalmi bizalom, az egymásra való odafigyelés, a kulcsfontosságú döntések meghozatalában rendelkezésre álló szabadság jelentős mértékben közrejátszik. A legkevésbé az, hogy milyen ideológiai köntösbe öltözve döngeti a mellét egy kormány.

Orbán Balázs emlékeztetett, Orbán Viktor miniszterelnök beiktatási beszédében vállalta, hogy megvédi az elmúlt 12 évben elért eredményeket, köztük a családtámogatási rendszert, a nyugdíjakat, a teljes foglalkoztatást és a rezsicsökkentést. Ehhez gazdaságilag nagyon aktív, felkészült és határozott állami cselekvésre van szükség, azért kell megvédeni a rezsicsökkentést, hogy a jelenlegi helyzeten ne a multinacionális vállalatok, illetve a bankok keressenek.

Az inflációt meg kell próbálni letörni, nem szabad hagyni, hogy az emberekkel fizettessék meg a háborús konfliktus árát.

A kormányfő politikai igazgatója kitért az orosz-ukrán háborúra is: a következő kormányban kiemelt prioritás lesz a hadseregfejlesztés, továbbá egyértelmű, hogy a háború és annak gazdasági hatásai el fognak húzódni.

A jelenlegi helyzetben fontos, hogy politikai és nemzeti egységkormány alakuljon, ennek következménye Lázár János és Navracsics Tibor visszatérése a kabinetbe. Mindkét miniszter olyan területekért felel, amelyeken keresztül forrásokat kell juttatni a magyar családoknak, ez utak, vasutak, iskolák, kórházak és egyéb közintézmények építését jelenti, amit folytatni kell, mivel gazdasági erő elérése csak ezekből lehetséges. 

A miniszterelnök politikai igazgatóját kérdezték arról is, hogy a polgári nemzetbiztonsági szolgálatok a Miniszterelnöki Kabinetirodához kerültek. Orbán Balázs elmondta, Európában nagyon sokszor előfordul, hogy az ország szuverenitásának védelmére szakosodott szervek nem széttagoltan találhatók meg a kormányban, hanem valamilyen módon a miniszterelnök munkaszervezete körül elhelyezve működnek.

A héten nagyon fontos seregszemlére került sor Magyarországon. Orbán emlékeztetett, hogy a Conservative Political Action Conference (CPAC) elnevezésű fórumon tartott beszédében elmondta, a konzervatív, jobboldali, kereszténydemokrata kormányzás alapjai a hétköznapokban is láthatóak, például azon keresztül, hogy rendezettebbek, tisztábbak az utcák, az emberek boldogabbak, szívesebben járnak közösségekbe. (via MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!