Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Komolyan nemzetközi segítséget várunk el akkor, amikor pont mi vagyunk azok, akik ez ellen a leginkább ágálnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Az M1 vendége reggel ismételten csak egy nemzetbiztonsági szakértő volt – ez lehet talán az ország legkedveltebb foglalkozása, mivel nincs olyan nap, hogy ne nyilatkozna egy eddig nem ismert szakértő bizonyos témákban – aki kifejtette, hogy jönnek a migránsok. A riogatás immár hetek, hónapok óta tart, miszerint a tél közeledtével százezrek, sőt milliók kelhetnek újtra, hogy megrohamozzák a déli határszakaszt. Hogy a balkáni helyzet nem rózsás az tény, az viszont, hogy ebből rögtön a rohamozás adódna, nem annyira valószínű, már csak azért sem, mert az eddigi riogatások eddig sem váltak valóra.

Az egészben a legérdekesebb talán az, hogy a szakértő szerint a legnagyobb problémát az élelmiszer, valamint vízadagok lecsökkentése, valamint a menekültek helyzetének romlása jelenti, amit szerinte nemzetközi szinten lehetne megoldani. Igen ám, csak Magyarország nem törekszik erre, sőt elveti a nemzetközi segítségnyújtás lehetőségét is. A magyar kormány szerint helybe kell vinni a segítséget, azok pedig, akik már eljutottak a balkáni régióra, oldják meg a problémáikat. Az is érdekes, hogy az élelmiszer adagok lecsökkentését egy fontos problémaforrásnak tartja a szakértő, ehhez képes a magyar kormány az egyetlen – hivatalosan legalábbis – amely bizonyítottan éhezteti a trantizónában tartózkodó, a menekültstátuszt váró embereket.

Jó lenne eldönteni végre, hogy mégis mi lehet a megoldás, és nem a nemzetközi szervezeteket vádolni azért, mert képtelenek segítséget nyújtani, amiben igen komolyan közrejátszik a magyar kormány menekültpolitikája is. Illetve vélhetően az sem segít a menekülthelyzeten, hogy Magyarország kiállt amellett a török offenzíva mellett, amely menekültek tízezreinek útrakelését generálta az elmúlt hetekben.

Ismét felerősödött az illegális migráció a nyugat-balkáni útvonalon, és ha továbbra is tömegek érkeznek, akkor vitákkal kell számolni a feltorlódott migránsok és a lakosság, illetve a hatóságok és az elégedetlen helyiek között – mondta Kis-Benedek József nemzetbiztonsági szakértő szombaton az M1 aktuális csatornán.

Az illegális bevándorlók sokszor rossz gazdasági helyzetű országokban várakoznak, ahol – főképp a tél közeledtével – nem mindig tudják biztosítani ellátásukat, ez pedig további konfliktushelyzeteket szül majd – magyarázta. Emlékeztetett: a boszniai Bihács polgármestere, Suhret Fazlic például bejelentette, hogy nem biztosítanak több vizet a helyi menekülttábornak, illetve egyes hírek szerint meleg étel helyett csak hideg ételt osztanak majd a menekülteknek.

A helyzetet sürgősen és nemzetközi szinten lehetne megoldani, de jelenleg nem látni az erre való törekvéseket – hangsúlyozta. Ha az ellátási problémák nem oldódnak meg, akkor van rá esély, hogy az illegális migránsok csoportokba szerveződnek és nagyobb tömegekben akarnak majd áttörni a határokon – vélekedett. Az Észak-atlanti Szerződés Szervezetének (NATO) tervei szerint a konfliktusok megszüntetésére békefenntartó erőket küldenek majd Szíriába – fűzte hozzá, megjegyezve, hogy ettől függetlenül Iránból, Pakisztánból, Afganisztánból továbbra is tömegével érkeznek majd a gazdasági bevándorlók Európába.(MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!