November 28,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Komolyan nem tűnik fel a szektának, hogy micsoda ócska bazári komédiát látnak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,207,742 forint, még hiányzik 1,792,258 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt! Szombat van, tehát lassan véget ér ez a hét is. A tavasz töretlenül folytatódik, legalább van egy jó hír, amiről be tudok számolni hirtelenváratlanul. Az már nézőpont kérdése, hogy az aktuális kormányvédő haderő kijelentéseinek ki és mennyire tud örvendezni.

A koronavírus az ellenségünk, nem az Európai Unió, nem az Európai Néppárt (EPP) és még csak nem is a magyar ellenzék – hangsúlyozta Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a Valeurs actuelles című francia jobboldali hetilapnak adott interjújában.

A Fidesz alelnöke aláhúzta, hogy a kormány a járvány elleni harcot és az emberek megvédését tartja elsődleges feladatának a jelenlegi helyzetben. Novák Katalin szerint a koronavírus egész Európa számára közös kihívás, ezért az EU-ban a külön érdekekkel szemben a közöseket kell előnyben részesíteni.
    Megjegyezte ugyanakkor: az erős nemzetállamok Európa egységének letéteményesei.
    “Minden népnek megvannak a maga sajátosságai, különálló törekvései, amelyeket nem lehet egy zavaros masszába olvasztani” – mutatott rá.
Novák Katalin úgy véli, több Európa helyett jobb Európára van szükségünk, amely tiszteletben tartja a szuverenitás és a – döntések szükséges szintű meghozását magában foglaló – szubszidiaritás elvét.
    Egyúttal nyomatékosította: Magyarország és az Európai Unió elképzelései nem összeegyeztethetetlenek, csak sok tekintetben eltérőek. Hasonló a helyzet az Európai Néppárt esetében is, ahol több tagpárt van, amelyek nézeteivel a Fidesz nem tud azonosulni, de ez nem jelent áthidalhatatlan akadályt. A lényeg az, hogy közös értékeken osztozunk – tette hozzá Novák Katalin.
    “Amíg az EPP tartja magát alapértékeihez, mi is ott leszünk. Ha ez megszűnik, akkor kilépünk” – mondta.
    Az államtitkár a rendeleti kormányzást lehetővé tévő jogszabállyal kapcsolatos vádakra azt válaszolta, hogy az új törvény összhangban áll a magyar alkotmánnyal, és hagyományos parlamenti úton, kétharmados többséggel szavazták meg, a törvényhozás pedig bármikor visszavonhatja.
    A csütörtöki interjúban Novák Katalin úgy vélte, nagyrészt inkább a médiának szólt az Európai Bizottságot elnöklő Ursula von der Leyen azon kijelentése, hogy szükség esetén kész cselekedni az ügyben. Az államtitkár rámutatott: a bizottságnak inkább a koronavírussal kellene foglalkoznia, nem Magyarországgal. (MTI)

Én komolyan nagyon örülök mindig, amikor Novák Katalin (Varga Judit, Deutsch Tamás, Kovács Zoltán, ésatöbbiekvalamennyien) megmondják a tutit. Az különösen tetszik nekem, hogy a szemük sem rebben egyetlen alkalommal sem, amikor drámai gesztusok kíséretében belehazudnak kamerába, mikrofonba, diktafonba, a pofánkba. Azt ugyan nem tudhatom, Novák Katalin éppen kinek a nevében használta a többesszámot, tehát hogy kiknek nem az ellensége az Európai Unió, az Európai Néppárt és a magyar ellenzék. Novák Katalinról és kedves családjáról van szó? A Fideszről? A kormányról? Orbán Viktorról és Novák Katalinról? Bár lényegében mindegy, bármelyik variációban nyilatkozott a nagyszerű államtitkárasszony, pontosan annyi a valóságtartalma, mint bármelyik másik kijelentésének. De, pontosan az EU, a néppárt és a hazai ellenzék ellen háborúzik a fideszkormányorbánviktor. Nem mostantól, tíz éve. Az Európai Néppártból pedig nem kilép a Fidesz – akkor ezek szerint most a Fideszt képviselte Novák -, hanem kibasszák, mint macskát szarni. Ha ki akartak volna lépni, már egy évvel ezelőtt megtehették volna, ehhez képest a pártvezérük véighaknizta Európát, mindenhol ott kuncsorgott, hogy léccilécci, hadd maradjunk. Az persze elképzelhető, hogy a néppárt lesz annyira hülye, hogy megengedi Orbánnak a távozást, mielőtt kivágnák őket, de az azért a lényegen nem sokat változtat. Ott lógnak egy éve, mint lábtörlő a szögön, és valahogy nem jutott eszükbe bevágni maguk mögött az ajtót. Igaz, nem is nagyon van hová menni, a szélsőjobb ideje lassan lejár.

Miközben Novák Katalin kalácsot süt, maszkot varr rongyokból és érdekes kijelentéseket tesz, a Fidesz nem szavazza meg az Európai Parlament közös válságkezelési állásfoglalását. Mégpedig azért nem, mert abban kritizálni merészelték Orbán Viktor korlátok nélküli rendeleti kormányzását. Persze Novák ezt is megmagyarázta (és Kovács és Varga és mindenki más az udvartartásból), ismételjük ideszépen:

Az államtitkár a rendeleti kormányzást lehetővé tévő jogszabállyal kapcsolatos vádakra azt válaszolta, hogy az új törvény összhangban áll a magyar alkotmánnyal, és hagyományos parlamenti úton, kétharmados többséggel szavazták meg, a törvényhozás pedig bármikor visszavonhatja.

Aztán ismételjük el azt is, hogy Orbán Viktor a Fidesz teljhatalmú elnöke (mondhatjuk úgyis, tulajdonosa), a Fidesznek kétharmada van a magyar parlamentben, tehát Orbán Viktor korlátozás nélküli jogkörét akkor vonja vissza a parlament, ha Orbán Viktor parancsot ad rá, hogy az általa uralt párt tagjai arra szavazzanak, hogy visszavonják. Hát nem vicces? De, kurváranagyon vicces.

Megáldott minket a jóisten Orbán Viktorral, aki küzd, harcol, csatázik, birkózik, cselez és portyázik, ameddig bele nem döglünk. És ért mindenhez.

MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

A fotó alatt a következő szöveg olvasható:  A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (elöl, k) érkezik a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) Polimertechnika Laborjába, ahol a hazai lélegeztetőgép-gyártás megindításának lehetőségeiről tájékozódott, és megtekintette a készülék prototípusát 2020. április 17-én. Balról Pintér Sándor belügyminiszter.

Megtekintette. Aha. Nem Káslernek, netán az eltűnt egészségügyi államtitkárnak kellett volna megtekinteni? Ők legalább orvosok, láttak már olyat. Azt kötve hiszem, hogy a csúti focipálya környékén túl sok lélegeztetőgép fordult volna elő. Azt már meg sem kérdem, mi a retkes francot keres ott Pintér? Ő miért nem a reptéren toporog és fogadja a gumikesztyűket, amit most Szijjártó Péter ad elő, miközben ő elméletileg külügyminiszter, ez van a névjegykártyáján neki.

Komolyan nem tűnik fel a szektának, hogy micsoda ócska bazári komédiát látnak? Az ifjúsági ügyekért felelős államtitkár a Fidesznek kampányol, a miniszterelnök a belügyminiszterrel lélegeztetőgépek körül bohóckodik, a külügyminiszter gumikesztyűket számol, közben sorra maradnak jövedelem nélkül a családok, és ha még marhanagy szerencséjük is van, a magatehetetlen családtagot is hazavihetik, ha már munkájuk nincs, legalább legyen módjuk megtanulni a gyomorszonda kezelését.

Miközben a kormány, a Fidesz és Novák Katalin nem a magyar ellenzék ellen küzd, a lakájmédia teljes erőből ezt teszi. Vagy hát ez a törekvés, de többnyire a tátott szájjal rohangálás a faszerdőben sokkal jobban fedi azt a tevékenységet, amit véghez visznek. A jónevű PestiSrácok neves bloggere ilyen okosságokat tud leírni:

Az ellenzék sokat nem ért el az elmúlt tíz évben azon kívül, hogy sikerült folyamatosan rombolnia az ország hangulatát.

Azt viszonylag alaposan elintézték, hogy jelentős számú olyan ember legyen az országban, aki létkérdésekben sem bízik meg a jelenlegi kormányban. Ezek száma meglepően kevés és kellemes meglepetés ez, hiszen az ellenzéki szavazók jelentős része is egyetért a kormányzat alapvető járványügyi intézkedéseivel, még a gazdasági mentőcsomag támogatottsága is jócskán átér az ellenzéki térfélre, nem is beszélve a „független” szavazók még erősebb támogatásáról.

Akkor tehát rohadjon meg az ellenzék, mert mert jelentős számú ember nem bízik a kormányban, de az a szerencse, hogy a jelentős számú az tulajdonképpen kevés, de lényegében ők is a drágaszépminiszterelnökúrban bíztak elejitől fogva. Jólvanakkor. Van ám végső bölcsesség is, mint annak idején a Szomszédokban:

Rögzítsük, a magyar ellenzék rossz szelleme továbbra is az a néhány száz liberális értelmiségi és újságíró, aki gyakorlatilag külföldről kapja a fizetését és bármikor képes háborús hisztériát kirobbantani, a következményekre való tekintet nélkül.

Összefoglalom, jó? Néhány száz liberális értelmiségi és újságíró (bár alapesetben az újságíró is értelmiségnek számít, de persze ez a propagandamédiában a kéményen keccsölő kisember számára éppen annyira értelmezhetetlen, mint az újságíró szó jelentése), akikről a nagyszerű szerző azt is tudja, honnan kapják a fizetésüket (itt legalább nem lejt a pálya, mivel azt is pontosan lehet tudni, hogy a pártmédiában dolgozók honnan kapják a fizetésüket), képesek háborús hisztériát kirobbantani egy olyan országban, melyben a jelentős számú kevés ellenzéki is Orbán Viktor rajongó. Aha, értem.

Örömmel elszórakoznék még a hülyeségek tárházában, de hagyok időt mindenkinek egy kis szombati lustálkodásra. Hamarosan jövünk és beszólunk, ahogy szoktunk.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!