Február 4,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kolbász, libernyákozás, készüljetek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 113,165 forint, még hiányzik 2,886,835 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Friss, ropogós, üde jóreggelt kívánok mindenkinek! Azoknak is, akik esetleg megsértődtek azon, hogy Róbert kolléga tegnap este arra figyelmeztetett, hogy ez itt nem egy valóságot tagadó, a józan észt és a tudományosságot kiröhögő, önjelölt tenyérjósok és próféták közveszélyes szektája számára fenntartott üzenőfal vagy összkomfortos játszótér. Létezik egy rakás erre szakosodott fórum és platform. Például a demokratikusan megválasztott kormány(párt) is üzemeltet elég sok ilyet. Pont nem vírustagadás témakörében, bár a kormányzati  járványkezelést illetően is meglehetősen sok a fura körülmény. Ettől még tény, hogy például a koronavírus szombati nyolc áldozata közül kettő nem szenvedett semmilyen krónikus alapbetegségben. Vagyis nem az van, hogy úgyis meghaltak volna, mert már fél lábbal a sírban voltak. Vagyis aki azzal hülyíti magát és a környezetét, hogy le kell szarni ezt az egészet, mert a maszk megalázó, és sérti a normális élethez ragaszkodó polgártárs személyes szabadságát, meg különben sem véd meg semmitől, és pláne ki mondta, hogy járvány van (mert ha ez egy  VALÓDI járvány lenne, de a hülye is látja, hogy nincs), az menjen szépen doktor Gődény oldalára vagy a tudásfája alá kiélni a frusztrációit.

Ami a kormányzati járványkezelésnek nevezett kommunikációs hadviselést illeti: tök érdekes, hogy miután Orbán soros pénteki rádiós nagymonológjában megelőlegezte, hogy el fog jönni az idő, amikor egy nap alatt több mint ezer új fertőzöttet regisztrálnak – szó szerint úgy fogalmazott, hogy ne legyen igazam, de a napi megbetegedések száma meg fogja haladni az ezer főt – szombaton azonnal találtak is 1070 fertőzöttet. Mint ahogy a járvány május eleji hullámának tetőzését is napra pontosan eltalálta (akkor valami nevetséges kétszámjegyű megfertőződést azonosítottak, ha jól emlékszem). Amikor ezeket a sorokat írom, még nem tették közzé a legfrissebb adatokat, de nekem úgy tűnik ennek alapján, mintha Orbán Viktor engedélyt adott volna arra, hogy ezer fölé emelkedhessen a fertőzések száma.

Ez pedig eléggé ijesztő, mert azt sugallja, hogy a nyilvánvalóan pocsék helyzet, a szűrőkapacitás elégtelensége, az egészségügyi rendszer felkészületlensége, a szakemberek ordító hiánya ellenére (vagy éppen azért) változatlanul a valóságot hajlítják a propagandához, nem pedig a valós tények ismeretében kommunikálnak, és hozzák meg a megfelelő, hatékony intézkedéseket. Amelyekről az eddigiek alapján legfőképpen azt lehet elmondani, hogy gyávák, mint a kormány maga, minden konzisztenciát és következetességet nélkülöznek: a teljesen érthetetlen, indokolatlan és hatástalan határzártól a Szuperkupa döntő megrendezéséig. Ami annyira világ röheje és tragédiája, hogy a Bayern edzője sem érti, miért lehetnek nézők a Szuperkupa-döntőn a Puskás Stadionban. Jó, hát Hansi Flick nem egy Orbán Viktor, nem értheti a traktorvezetéstől az űrkutatásig mindenhez is értő küldetéstudat esze járását. Pedig egyszerű a magyarázat: elviselhetetlen lenne, ha valahogy nem az ő akaratához és dicstelen nevéhez fűződne az első olyan mérkőzés, amelyet a koronavírus-járvány kitörése óta nézők előtt tartanak az UEFA versenyrendszerében. Nehogy már egy nyomorék világjárvány keresztülhúzza minden miniszterelnökök legnagyobb kocafutballistájának vágyait. Hát mi a túrónak költött el 190 milliárd forint közpénzt a gyönyörűséges stadionjára? Nem igaz? De.

Ahhoz már hozzá is szoktunk, le is szarjuk, a kedélyesebbek és derűsebbek talán még röhögni is tudnak azon, hogy hét(vége) nem telhet el az éber határőrség, rendőrség által felfedezett migránsalagutakról szóló hírek nélkül. Ez sem telt el enélkül. Azt már a legtöbben szinte automatikusan engedjük el a fülünk mellett, hogy időről-időre megpróbálkoznak visszatalálni az érdeklődés hiányában kiüresedett és frászkeltésre alkalmatlanná vált migránsozáshoz (pedig szegény Bakondi nyomja, mint süket a csengőt), akik a legújabb propagandaszólam szerint a föld alatt szeretnének bejutni Magyarország területére. Amikor Németh Szilárd éppen elszundít a nyúljás pacal fölött, és egy kicsit nem figyel oda. Csak azt akartam mondani, hogy amikor a hirtelenváratlanul megtalált migránsalagutak számát fércelik Orbán migránsozó, Soros-hálozatozó, láthatatlan háttérhatalmazó, nem létező ellenségekkel fakardozó évtizedes agybajához, akkor legalább nem közvetlenül emberi életekre megy ki a játék. Amikor viszont a járvánnyal kapcsolatos hivatalos adatokat és információkat kozmetikázzák úgy, hogy azok egybevágjanak Orbán büfögéseivel, hogy nehogy a Párt népszerűségének rovására menjen a kibaszott dilettáns látványkormányzásuk, az már távolról sem játék, hanem közveszély.

Továbbá. A nap egyik legjobb híre, hogy nem csak Müller Cecília és az operatív törzs 2. évada tért vissza a képernyőre szombaton, de ma kezdődik a parlamenti ülésszak őszi évada is, ha úgy tetszik, az újabb vadászidény, amikor a ványadt testű, halódó magyar demokrácia ócska kirakatában a százharminc akárhány legbátrabb magyar a legeslegbátrabb magyarral az élén néhány hónapig megint kiélheti a jobboldali morális fölény minden perverzióját az ellenzék, pontosabban azon magyar állampolgárok fölött, akik azt az ellenzéket parlamentbe juttatták.

Pont úgy, ahogy Bayer Zsolt vasárnapi vezérpublicisztikájában ezt megelőlegezte, midőn azon élcelődött, hogy Tóth Bertalan 987 százalékos többséggel megnyerte az MSZP elnökválasztási versenyét. (…) Ebben a meggyőző, szép, magabiztos eredményben szerepet játszik az a tény is, hogy Tóth Bertalan (…) nem engedett elindulni senki mást ebben a versenyben. Az a Tóth Bertalan, aki a mi Scheisskopf hadnagyunk (via Joseph Heller 22-es csapdája), a Scheisskopf-ot meg azért nem fordítjuk le, mert kíméletes, felső-budai úriemberek vagyunk… Nem tudom, mi történik az MSZP-ben, egyáltalán nem állítom, hogy Mesterházy elnöki ambícióinak meghekkelése jó érzésekkel tölt el, és az is teljesen mindegy, mit gondolok egy olyan újraválasztott vezetésről, amelynek regnálása alatt mindenkori leggyengébb teljesítményét hozta össze a Fidesz egykori váltópártja. De ugye nem az a fideszes párttag gúnyolódik Tóth 987 százalékos megválasztásán, aki annak a Fidesznek a szekerét tolja büszkén, amelynek 2019-ben tizenhatodszor megválasztott elnöke tizenötször kihívó nélkül futott neki a megmérettetésnek? És akit évek óta 100%-os támogatással választanak újra, mert ember nincs, aki ellene merne indulni, vagy legalább szavazni. Ugye nem? Dehogynem.

Amennyire undorító Bayer eszmefuttatása, pont olyan undorító lesz ez az őszi parlamenti évad is. Minél inkább kilóg a járványügyi haditerv mögül a kétségbeesett, fejetlen dilettantizmus, annál durvább lesz a propaganda is. Ezt már most pontosan le lehet mérni azon, hogy az utcai harcos a Magyar Nemzet mai számában politikai évadot köszöntő dolgozattal jelentkezett a libernyák doktrína elleni lázadás és 2022 témakörében, pedig már a beharangozó is pont elég volt. Semmi új, semmi eredeti, csak a szokásos rongyos, elhasznált hőzöngés meg arcpirító nagyotmondás, ígérgetés – felizmosított egészségügy, soha nem látott magasságba lendített gazdasági növekedés, teljes foglalkoztatás, még a korábbiakat is túlszárnyaló otthonteremtési boom, 13. havi nyugdíj – van terítéken valami iszonyatos terjedelemben. Globalista elit, nemzeti ellenállás, Soros, liberális métely, harc, ami sose dől el, hülye németek, hülye osztrákok, bezzeg Trump, szivárványos propaganda, népességcsere, a hagyományaink, támadás, megvédés, vallás, család, nemzet, készüljetek. És a trágyaszagú, dakota hasonlatok, mint például hogy az ellenzék olyan mint a kolbász: be van töltve és meg van darálva. Ez az a színvonal, amire még egy, a szotyolahéjból és a bebaszva gajdoló téeszelnök szerepéből alig kimosakodott, kulturálisan hátrányos helyzetből indult, ezért a magaskultúrán éppen bosszút álló miniszterelnöknek sem szabadna lesüllyednie. Az a miniszterelnök viszont, aki tudatosan erre a szintre zülleszti a közbeszédet, aki egy politikai évadot ilyen nyelvileg-szemantikailag-tartalmilag barbár, útszéli módon tart jó ötletnek üdvözölni, aki tíz év basáskodás után már csak az erkölcsi és szellemi csőcselék szintjén képes megnyilvánulni, az nem mosakodott ki semmiből, az végképp letett arról, hogy a társadalom B-közepén kívül a társadalom többi részével is kommunikáljon. Ez a lábszagú kolbászügyi libernyákozás annyira szégyenletesen mélyen van, hogy az egységsugarú trollhadseregnek is lassan fel kell kötni a gatyát, ha a nyomába akar érni. A többieknek még most sem lenne késő észbe kapni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!