Május 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Klinikai eset

Jóóóóóreggelt! Még mindig hétvége van, és titokban remélem, hogy nem ez lesz az egyetlen jó hírünk a mai napra. Bár a hófúvás és az ónos eső miatt kiadott riasztás szárnyát szegheti az optimizmusunknak, de mi lenne, ha ez lenne a legnagyobb bajunk? Arra gondoltam, hogy egyáltalán nincs kedvem Orbán Viktor tompai kampánykirándulásáról és az arról készült propagandavideóról beszámolni. Pedig újabb tökéletes darab született, ami méltán kerül majd be eljövendő generációk történelemkönyveinek lapjaira. Pintér Sándor csak emeli a színvonalát. Azért a lényeget mégis elmondom: a határon minden rendben, katonáink-rendőireink a helyükön vannak, a határzár védi egész Európát, Brüsszel pedig fizesse ki. A bűvös szám: 44 000. Tavaly ennyien pofátlankodtak volna be az országba, ha nem lenne a szöges csoda.

Tudom, hogy ez mindenkit maximálisan mengnyugtat, de ha esetleg mégsem, szeretnék további megnyugtatásokkal szolgálni. Igaz, hogy az embernek már megint az az érzése van, hogy valami teljesen más filmet néz, mindenesetre legyen világos: Orbán március 15-i beszédében

senkit nem támadott, kivéve Soros Györgyöt, de őt sem személyében.

Ezt már Gulyás Gergely, az állampárt frakcióvezetője magyarázta tegnapi sajtótájékoztatóján. Leginkább Karácsony Gergely korábban elhangzott kijelentéseire reagált, melyek szerint Orbán megfenyegette a változást akaró embereket. Vagyis ahogy lenni szokott, mossák-mossák a kikezdhetetlen erkölcsű, feddhetetetlen miniszterelnök szennyesét. A helyzet az, hogy mi nem értjük a mondanivalóját, pedig az egyélőisten beszéde világos és egyértelmű volt – magyarázta a mikrofon elé kitolt művész úr -, három dologról beszélt: jogi, politikai és erkölcsi elégtételről.

A politikai és erkölcsi elégtétel a választás eredménye lesz. A jogi elégtétel a becsületsértő kijelentésekre vonatkozó jogállami eljárások megindításának lehetőségét jelenti. Aki a jogszabályokat betartja, az emberi méltóságot, személyiségi jogokat tiszteletben tartja, annak nincs mitől félnie, semmilyen szavazókon nem kívánnak elégtételt venni – így Gulyás. Biztos vagyok benne, hogy a TV2-től az Origón át a Magyar Időkig mindenkinek oka van tartani ezektől a jogállami eljárásoktól. Biztos vagyok benne, hogy a kismillió pert elveszítő fertőmédiára gondolt Gulyás, amely nem hajlandó eleget tenni bírósági ítéleteknek. Gondolom, hogy Hadházy Ákos gyilkosozása is ezek közé a becsületsértő aljasságok közé tartozik. Attól tartok, hogy rosszul gondolom, ugyanis Gulyás szerint:

a politikai, jogi és erkölcsi elégtétel adás szükségességétől azok ijedtek meg, akik a jogszerűen megszerzett földeket el akarják venni a gazdáktól, fenyegetik az egyházakat, nyíltan beszélnek alkotmányos puccs szükségességéről. Ahogy teszi ezt Gyurcsány Ferenc, aki kormányzása első napján el kívánná távolítani a legfőbb ügyészt, noha pontosan tudni, sem a kormánynak, sem az Országgyűlésnek erre nincs jogköre. Vagy Karácsony Gergely, aki népszavazással helyezné hatályon kívül az alaptörvényt.

Drága Gergelyem! Nekem már az is felfoghatatlan, hogy az erkölcs szót egyáltalán a szátokra veszitek. De ha már folyton így alakul. Hogy a főnöködet idézzem, a helyzet úgy áll, hogy éppen a minap derült ki: miként az ország más megyéiben is történt, Pest megyében is fideszes haverok jártak jól a Pest megyei földárverésekkel is. (A kozmetikus-műkörmösöknek külön gratulálunk!) Az elkelt területek több mint 80%-a licitálás nélkül, kikiáltási áron, az európai földárak töredékéért került a szerencsés nyertesekhez. Ez pedig azért van így, mert egyáltalán nem az volt a cél, hogy a helyben élő, ténylegesen gazdálkodó családok járjanak jól. Az intézményesített, törvényesített korrupció csak a fideszes szótár szerint jelent jogszerűséget. És hogy a lánctalpas propagandátok megszokott formulájával éljek: az a Gulyás Gergely beszél az Országgyűlés jogköreiről, akinek kútfejéből kipattant a Czeglédy Csaba bűnösségét kimondó parlamenti határozat. Röhögni is lehetne, ha nem volna sírnivaló.

Pedig arról nem is beszéltünk, hogy Gulyás szerint Semjén emberi és politikai tisztessége kétségbe vonhatatlan, vagy hogy Kósa Lajos nem elkövetője, hanem áldozata az 1300 milliárd forinttal fémjelzett bűncselekménynek. Az emberarcú fideszes szájából tökéletes érv, hogy mindannyian válhatunk bűncselekmény áldozatává. Hibátlan.

Az én hősöm (önkényesen, de csak ideiglenesen elloptam Bálinttól) azonban ma reggel mégiscsak Schimdt Mária, meg is mutatom, hogy miért:

sm

Ez annyira nagyon fideszes, és annyira megtestesíti a rezsim mentalitását, arroganciáját, és végtelen cinizmusát, hogy remélem a milliárdos NER-ideológusnak ezért megint leesik néhány milliárd közpénz. Valamire. Bármire. Miután a TASZ  több választópolgár képviseletében is választási bizottságokhoz fordult az Együtt bontanák le a határzárat feliratú plakátok miatt, miután világossá tették, tudatosan hamis állításokat a választási kampányban sem lehet közölni, így a plakátok jogsértőek (a rajtuk szereplő jelöltek nyilatkozatai és programjai alapján tényszerűen hazugság, hogy le akarják bontani a határzárat) a történelemhamisításért felelős Schmidt Mária magyar gógyija támadásba lendült. Röviden annyit kellene mondanom, hogy klinikai eset. Ez is. Hosszabban: van annak egy nem túl diszkrét bája és főleg bűze, hogy Schmidt Mária, akit be kellett perelni azért, mert nem volt hajlandó nyilvánosságra hozni az 56-os emlékév nyilvánosságra tartozó szerződéseit, aki körömszakadtáig ködösített az 50 milliós Halszagú Magyarország nevű szégyennel kapcsolatban, aki minden közérdeklődésre számot tartó rendezvényéről kitiltotta a nem fideszes sajtót, most megsértődik, hogy annak nevezik, ami. És hogy megmutassa, ki az úr a NER szemétdombján, ingyenes jogsegélyt kér az általa is sorosistának titulált TASZ-tól, hogy megvédje őt egy másik sorosista szervezettel szemben. Aki annak nevezte, ami. Mi ez, ha nem szexi, trendi, fancy?

Aki az effajta ínyencségekre kíváncsi, annak a Magyar Nemzet mai írását ajánlom figyelmébe Kaposvár fideszes polgármestere, Szita Károly dicső ügynökmúltjával kapcsolatban. Szerintem sem szabad megfeledkezni arról, hogy a legendásan antikommunista Fidesz, a kétpofára kommunistázó Fidesz valójában melegágya a Kádár-rendszer volt ügynökeinek. Szita elvtárs különösen jó elvtárs volt. Az egyszerű ügynökhöz képest kiemeltebb státusú, titkos megbízott volt, aki rokonairól is jelentett, munkáját kitörő odaadással és lelkesedéssel végezte.

És a végére: vigyázó szemünket érdemes Pozsonyra vetnünk. Remélem, Orbán is ezt teszi. Szlovákiában Robert V4 Fico kormányfő lemondása sem volt elég, hogy lecsillapítsa a kedélyeket. Az emberek átverve érzik magukat, miután a kabinet új arcokkal, de a régi elvek szerint működne tovább. Bugár Béla pedig sokak számára az a politikus, aki megakadályozta az előre hozott választásokat. A voksolás jogáért tüntettek tízezren a szlovák fővárosban, és szerte az országban. Hát ebben is előttünk járnak. Fényévekkel.

Hogy mégis jól induljon a napunk, ajánlom mindenkinek ezt a nagyszerű muzsikát, egyúttal további jó hétvégét is kívánok! Lesz még ma mondanivalónk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.