Május 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki kellene végre kapaszkodni a felcsúti árokból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,205,920 forint, még hiányzik 1,794,080 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Napsugaras szép reggelt! Hétfő van, tehát műszakváltás, jövök a kevéssé cizellált mondanivalómmal. Az mára biztossá vált, hogy valaki valamit erősen benézett. Sem Oszkó Péter, sem Bajnai Gordon nem tervezi a visszatérését a magyar politikába. Elég nagy baj az nekünk, bár kötve hiszem, hogy esélye lenne Bajnainak a jelenlegi politikai katyvaszon úrrá lenni. A mocsármédia – biztos, ami biztos alapon és természetesen a kormány szolgálatában – már megkezdte a veszett bajnaizást, ezzel ellesznek egy darabig. Apropó, mocsármédia! Nem szokásom ilyet csinálni, nem is fogom bevezetni, de kivételt teszek. Meg is okolom, miért. Sokszor olvastam már – és aki olvassa ezeket a portálokat, szintén belefuthatott – valamiféle erkölcsi magaslatról előadott szózatot. Hogy a ballib ilyen és olyan, képesek örülni egy kormánypárt (politikus, újságíró, bárki) halálának. És ilyenkor mocsárék áttúrják a netet, találnak valami alig olvasott portált, ahonnan kifotózzák a kommenteket azzal a felkiáltással: ilyen a baloldal. Ezt a technikát emlékeim szerint nagy lelkesedéssel alkalmazza a PestiSrácok. Úgyhogy én most dokumentálok ide egyet, hogy amikor megint sikerül tényfeltárniuk a saját erkölcsi nagyságukat, legyen mit elővenni.

A kommentek egyébként egy, történetesen Dobrev Klárát szidó írás alól vannak. Nem a cikkel van bajom, Dobrev politikus, bírja az ilyesmit, ez vele jár a munkájával. Az sem adna okot arra, amit mindjárt ide pakolok, hogy sok kommentelő a cikk alanyának külsejével van elfoglalva. Ez sajnos előfordul minden oldalon, egyáltalán nem kell hozzá fideszesnek lenni. Nem magyarázom tovább, ide teszem a monitorfotókat, abból minden világosan érthető lesz.

A bekeretezett komment azért külön érdekes, mert a portálról valaki figyelte a hozzászólásokat, de csak azt törölte, amelyik protestált a halálvágy – mármint a Kuncze elleni aljasság – ellen. A többi hozzászólás ezek szerint nem zavarta a lap munkatársait. Így érdemes értékelni a morális fölényt, sehogy máshogy. És így érdemes átgondolni minden hozzászólást. Mérlegelni – politikai oldaltól függetlenül -, hogy mi fér bele, és mi nem fér bele sohasem. Az ilyen nem fér, ne is férjen bele!

Karcagon és Mohácson is fideszes jelölt győzött az időközi választáson, lesz mit ünnepelnie a kormánypártnak. Hátha ezzel ellesznek egy darabig és kevesebb idő jut választási kampányra. Bár vannak kétségeim, hogy képesek legalább az emberi szintig visszavenni.

Népének bölcs vezére tegnap délután fellépett a TV2-őn. Én még nem láttam a produkciót (majd mindjárt pótolom), fontosabb dolgom volt, mint egy halom sokszor hallott, mentazöld gumicsont és önfényezéssel egybekötött politikai aljaskodás soron kívüli megtekintése. Úgy voltam vele, ráérek ma is megnézni, mert Orbán Viktor évek óta nem mond semmit akkor sem, ha mozgatja a száját. Az pedig igazán várhat egy napot. Az egyik kolléga élőben követte a fergeteges interjút, amiben az hangzott el a riporter szájából, hogy az országot járva azt látja, mindenhol a megszokott mederben zajlik az élet. Kivéve Budapestet. Ebben az esetben én azt javasolnám, ki kellene végre kapaszkodni a felcsúti árokból, mert az csak egy meder, annak is eléggé kötöttpályás, és szét kellene nézni a valóságban. Azt pedig célszerű lenne tudomásul venni, hogy a budapestiek nem fideszes főpolgármestert választottak. Nem egyszerű szarrágó pitiánerség, amit a kormány a fővárossal (is) művel, hanem kártékony, aljas, veszélyes is. Nemzetileg.

Jó reggelt, kellemes ébredezést mindenkinek! Hamarosan jövünk, és jól beszólunk.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!