November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ki az a segítő szereplő?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez megint olyan hír, amit nem értek a gyenge agyammal. Mármint hogy mi az a családközpontú gyermekvédelem egy kicsit konkrétabban. Mert alapvetően a családot, benne a gyereket kell segíteni, amennyiben erre szükség van. Ha azonban a család a bántalmazó, azon nincs mit védeni, csak a gyereket kell óvni. Lehetőleg jó messze a családtól.

Azt sem értem, hogy az állam mellé miféle segítő szereplőket kell hívni? Mert most ott tartunk, hogy messze nincs elég gyerekorvos, gyermek szakorvos, fejlesztőpedagógus, gyógytornász, mindenféle szakember. Sőt, sima pedagógusból sincs elég. Ha az államtitkár úr a segítő szereplők megnevezés alatt az egyházat értette, akkor az eléggé mellément. Első lépésben azt kellene megoldani, hogy egyetlen gyerek se éhezzen, ne fázzon, legyen minden gyereknek ágyneműje, cipője, könyve. És minden gyerek azonos oktatáshoz jusson, hogy azonos esélyekkel indulhasson az életben. Ezek állami feladatok, de én nem nagyon látok fejlődést. Talán én tévedek.

Magyarország elkötelezett abban, hogy családközpontú legyen a gyermekvédelme – jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára kedden, a témában rendezett nemzetközi budapesti konferencián.

 Fülöp Attila az Európa Tanács magyar elnöksége által szervezett konferencián elmondta, hogy a kormányzat tíz évvel ezelőtt két cél jelölt meg a családközpontú gyermekvédelem érdekében. Az egyik a nevelőszülői hivatás erősítése, a másik pedig az volt, hogy a gyermekvédelem területére az állam mellé segítő szereplőket hívjanak – mutatott rá.

Az államtitkár közölte: Magyarországon 23 ezer gyermek részesül gyermekvédelmi szakellátásban, és 70 százalékuk nevelőszülőnél él. Ez az arány soha nem volt még ilyen magas, és a cél, hogy ez  még növekedjen  – jegyezte meg Fülöp Attila. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!