Május 19,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keresztény műanyagból fröccsöntött cinizmus

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,205,920 forint, még hiányzik 1,794,080 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Egy egész hétnyi napindító távollét után megint nyakamon ülnek a hétfők. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Azoknak is, akinek egyáltalán se hiányoztam, mert kiváló kollégáim remekül megoldották helyettem a feladatot! Bevallom, nekem se hiányzott a korán kelés. Még annyira se, mint a drágaszép miniszterelnök úrnak azok a mimagyaremberek, akik feszt felbukkanak itt-ott-amott a nagyvilágban (jó, Kazahsztánban és Mongóliában ritkábban, bár oda nem is járkál olyan sűrűn magánügyben, mint közpénzügyben), és hülye fotókat készítenek róla. Ez biztosan azért van, mert a kirobbanóan jól teljesítés miatt már mindenkinek fussa BL-döntőre. Vagy ha nem ezért, akkor meg azért van, mert kivándoroltak nemzetünk fiai-lányai, és összevissza kalandoznak a hanyatló Nyugaton. Ja, a focijuk is hanyatlik ezeknek, nem hiába a Brexit-futball tarolt idén az európai kupákban. Höhö. Szóval szívrepesve várom a fizetett propagandának ama cikkét (ha többet sikerül összekapirgálni, az sem baj), amelyben elmagyarázzák a népeknek, hogy ha a kereszténység megvédésénél nincs fontosabb téma, ami hosszú évek jelen állása szerint foglalkoztatja a 152 százalékos felhatalmazással vesén rúgott miniszterelnök urat, akkor miért nem gáz, hogy Csíksomlyó helyett inkább Madridot választotta szombaton, ahova különben is az összekuporgatott megtakarításaiból repült szotyolát köpködni. Köszcsi.

Még szerencse, hogy Kövér László a helyzet magaslatán áll, és Ferenc pápához képest egy nap késéssel szónokolt Székelyföldön, egészen pontosan Csíkzsögödön, ahol a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmisét követően szólamlott a derék székelyekhez. Így ni:

Kövér László, az Országgyűlés elnöke beszédet mond a Szentháromság Plébániatemplom keresztúti bronzdomborműveit megáldó szentmisén a székelyföldi Csíkzsögödön 2019. június 2-án. (Fotó: MTI/Veres Nándor)

Szép? Szép. Miután a szekularizmus ideológiai küzdelme ott is kegyetlenül virágba van borulva, nem olyan nagy csoda ez. A bajszos közjogi méltatlanság, a melegek és a pedofilok védőszentje újfent megadta a módját, de nem vagyok hajlandó a teljes agymenését idepakolni (majd hátha valamelyik kollégának megtetszik és mesél róla), mert megint nekem kell elsüllyednem szégyenemben:

a nyugati világot a halál kultúrája fenyegeti, amely anyagi érdekektől vezettetve szét akar verni minden lelki közösséget.  Szent II. János Pál pápa a halál kultúrájának nevezte azt a romboló nihilizmust, amely anyagi érdekektől vezettetve szét akar verni minden lelki közösséget – a családjainkat, a hitbéli gyülekezeteinket és a legtágabb lelki sorsközösséget, a nemzetet is. (MTI)

Szóljon már valaki ennek az élő lelkiismeretlenségnek, hogy a fogalmatlan milliárdos csúti gázszerelő ivadékainak négy év alatt hússzorosára nőtt a cége, Rogán Cecíliának (úriember vagyok, ezért nem Rogánnézom) a Sarka Kata nevűvel közös vállalkozása meg két év alatt meg huszonháromszorosára növelte a bevételét, miközben a kormány mérgező gyűlöletpropagandájának ügynöke két darab cégen keresztül, egyetlen év alatt 6,3 milliárddal növelte a vagyonát.

Úgyhogy szerintem ezt az erőszakos, keresztény műanyagból fröccsöntött, gusztustalan, alufóliasisakos ájtatoskodást és a szemérmetlen hazudozást irtó gyorsan be kéne fejezni. És akkor idősebb Orbán Győző és ifjabb Tiborcz István mesebeli milliárdjairól még egy szót sem ejtettem. Pedig. Arról sem kellene megfeledkezni (ITT egy remek összefoglaló), hogy mekkora istentelenül brutális haszonkulcsot biztosít a NER-hez való tartozás a rezsim építőiparban utazó moguljai, strómanjai és oligarchái számára: a 9  legnagyobb cég közel 59 milliárd forintnyi adózott profitot termelt tavaly, amiből a drága tulajdonosok 58 milliárd forintot osztalékként kivettek. Ez azért érdekes, mert egy évvel korábban még az elért nyereség egyharmadát még bent hagyták a cégeikben.

Tehát hogy micsoda? Anyagi érdekektől vezettetve haldoklik a Nyugat? Hát ezeket a felsorolt/fel nem sorolt kreatúrákat mégis milyen tetves érdek vezérli az anyagin kívül (!), ami miatt évek óta szívják az ország vérét? Nekem úgy tűnik, hogy valójában ez a halál kultúrája, Kövér. Hogy egy sehonnai, felkapaszkodott família és a slepp anyagi és hatalmi érdekektől vezérelve, a Kövér Lászlók elengedhetetlen bűnsegédletével kifosztanak egy országot, és közben még a pofájába is vágják, hogy milyen kurva fontos a lelki közösség, a kereszténység, a nemzet, a haza. De érdekes, hogy a felsoroltak és fel nem soroltak közül egyik sem próbált meg a nagyfene lelki közösségből megélni és félreállni a közpénzek útjából, hogy esetleg más is odaférjen. Aki nem a klánból való és ért is valamihez. Ha nem lopnának, mint a szarka, akkor is elhányná magát az ember ettől a cinikus, hányásszagú dumától, de így… nem is értem, hogy egyáltalán honnan van bátorságuk? Ja, mert Székelyföldön bármit lehet mondani, úgyse pofáznak vissza.

A lényeg, hogy mimagyarok továbbra is a Kárpát-medence legerősebb nemzete vagyunk (via Rétvári). Valóban. És jóllakunk a propagandával. Igaz, hogy se mérnökeink, se fizikai dolgozóink, se orvosaink nincsenek, de ki szart érdekel, amikor Szent István óta építhetjük a kereszténységet? Jó, tudom, ahhoz nem kell mérnöki, orvosi szakértelem. Kövérnek és Rétvárinak külön szeretettel:

A munkaerőhiány a versenyszférában a mérnöki tevékenységnél, az ipari ágazaton belül a fizikai munkát igénylő állásokban, a közszférában pedig az orvos, a szakápoló és a közegészségügyi szakértői pozícióban jelentkezik leginkább – derül ki a Szent István Egyetem kutatásából, amelyet a BDO Magyarország támogatott. Az átlagbérek folyamatos és gyors emelkedése ellenére a legtöbb nehezen betölthető munkakörben fontos tényező a kínált munkabér alacsony szintje. Ugyanakkor a fizikai dolgozóknál a külföldi kivándorlás jelenti a legnagyobb problémát. (MTI)

Pedig azt hittem, hogy nincs is kivándorlás. Mindeközben. Merkel és Macron és külön Kálmán Olga után (meg biztos vannak sokan, akiket helyszűke miatt nem tudok felsorolni), ezúttal az RTL Klub bukott meg. Vagy ha nem is bukott meg teljesen, de óriásit bukott. Ezt onnan lehet tudni, hogy tokától bokáig megírta a kormánynemmédia. És hangosan cuppogtattak is a gyönyörűségtől, miután az M-RTL Zrt. 3,8 milliárd mínuszban zárta a 2018-as évet. Vagyis nem elég, hogy szar az RTL a TV2-höz képest, a kutya nem nézi, de veszteséges is, rohadjanak meg. A közpénzek csecsén logó, állami hirdetésekkel kitapétázott szolgamédia azon csámcsog, hogy az utolsó nem orbánista televíziós csatorna (amit végül nem sikerült megvenni és kinyírni a Roszatom pénzéből) veszteséges. Igaz, hogy közben arról nem írtak, pedig ennél sokkal érdekesebb, hogy a csilliárdos, hírhamisító közpénzmédia (MTVA) a 80,7 milliárdos költségvetéséből csak 2018 első három negyedévében 1,3 milliárd forintos veszteséget halmozott fel, ezért cserébe a fideszes országgyűlés az idei évre már 92,7 milliárd forintos büdzsét hagyott jóvá számukra. És ha esetleg elfelejtettük volna: 2015-ben a szintén fideszes kormány átvállalta az MTVA 47 milliárdos adósságát.

És végül a lényegről is: miután a Palkovics nevű végrehajtó révén, a kiszivárgott tervezettel bizonyíthatóan, a kormány azon ügyködik, hogy erővel elvegye az MTA 15 kutatóintézetét, az Akadémiát pedig vagyona átadására kényszerítse, tegnap délutánra Szabadságot a tudománynak! Szabadságot az Akadémiának! jelszóval tüntetést szervezett az Akadémiai Dolgozók Fóruma. Az Index tudósítása szerint körülbelül ötezren vettek részt a tiltakozáson. Nem volt titok, már korábban is elmondták, hogy a teljes politikai irányítástól tartanak, amennyiben demokratikus országokban nem annyira jellemző, hogy kormányhivatalnokok döntenek a kutatásokról, a kutatói munkáról. És ebben nem az a hír, hogy mindössze ennyi embert érdekel a tudományosság fellegvárának beszántása, politikai letámadása, hanem hogy a propagandista, a pénzért bármit leíró, pénzért bárkit bemocskolni, bárkinek nekimenni hajlandó, erkölcsi fölényben szenvedő költő mit képes összeokádni egy ilyen esemény kapcsán. Tényleg nekem sül le a bőr a pofámról.

De mert hétfőn még semmi kedvem felkötni magam, gondoltam, keresek valami lelkesítő muzsikát, hátha jobb lesz. Amúgy 30 fok és jégeső lesz leginkább. Jó hetet mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!