Február 17,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Kérem szépen, ne nézzük egymást hülyének!

Kedves Bernadett, drága Ferenc, és mélyen tisztelt egyéb trollok, telefonbetyárok, meg hasonlók!

Ezúton szeretném jelezni, hogy baromira nem adtam meg semmiféle elérhetőségemet senkinek abból a célból, hogy ti teleszemeteljétek virtuális postaládámat. Ez sem sokkal kellemesebb élmény ám a gyanútlan honpolgárnak, mint amikor a valódi postaládájában megpillantja, hogy „Tisztelt Honfitársam, azért írok önnek, mert Soros György…” vagy hogy „Nemzeti inzultáció a Jobbanteljesítésről” vagy hogy „Jaj, migránsveszedelem!” Csak elektronikus levéllel nem lehet még begyújtani, vagy ülepet törölni sem.

Kérem szépen, ne nézzük egymást hülyének! Az persze addig rendben is van, hogy én annak nézlek titeket, de visszafelé kikérem magamnak. Én ugyanis nem csinálok magamból bohócot azzal, hogy politikai alternatívának képzelem magam, pedig csupán szélkakas, pardon, kiskakas vagyok egy 93 ezer négyzetkilométer területű szemétdombon, ami mellesleg egy ország, csak a kormány és az ellenzék közösen egy jókora, egyre büdösebb szemétdombot méltóztatott csinálni belőle számos „elmútnyócév” során.

Azt meg már hagyjuk is, hogy tuti rajta vagyok számos érthető listán (mint adófizető, TB-jogosult, választópolgár, meg ilyenek) és valószínűleg más egyéb, kevésbé érthető listákon is (mint irreleváns kis szálka a NER mindent látó szemében), mégsem sikerült helyesen leírnotok a nevemet… LMP-nek fél pont, mert legalább megpróbálta, a DK „kedves barátom” megszólítására csak annyit mondanék, hogy ennél azért kényesebben válogatom meg a baráti körömet.

Inkább beszéljünk arról, hogy a virtuális postaládákba szórt ígérgetésen kívül mi a kínálat.

Lesz túlélhető egészségügy, ha valamelyikőtök kormányra kerül?

Lesz pártatlan jogalkotás?

Lesz közérthető, elérhető közoktatás?

Lesz újra törvénybe iktatott joga minden állampolgárnak a lakhatáshoz, a szociális ellátáshoz?

Lesz a közmunka helyett rendezett munkaerőpiac?

Lesz az alacsony keresetűek számára kevesebb terhet kirovó adórendszer?

Lesz biztos nyugdíj?

Lesznek értelmes felzárkóztató programok a hátrányos helyzetű csoportok, térségek számára?

Lesz a hajléktalanok emberi méltóságát is figyelembe vevő megoldás az utcán élők helyzetére?

Lesz végre valahára olyan életszínvonal, ahol senkinek a szavazata nem vásárolható meg egy zsák krumpliért, egy liter tejért, egy ígéretért, hogy ha beállsz a sorba és oda teszed az ikszet, ahová mondjuk, akkor megtarthatod a munkahelyed?

Legközelebb nekem akkor írogassatok, ha ezekre választ tudtok adni. És magyarázatot.

Addig maradok tisztelettel, azaz nem igazán… ):

Goitein Vera

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.