Szeptember 26,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Képtelen vagyok eldönteni, hogy ezek az emberek saját jogon ennyire feneketlenül ostobák, vagy tudják ők, hogy baromságokat beszélnek, de ezért fizetik őket

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,518,604 forint, még hiányzik 1,481,396 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Riadóóó! Itt a reggel, itt a tavasz és akkor még kedvenc témámról nem is beszéltem. Rólam. Merthogy én is itt vagyok (Bálint remélhetőleg szunyókál és legalább egyszer sikerül kialudnia magát) és vidoran berúgom a hálószoba ajtaját.

A Fidesz nyilvánosnak meghirdetett sajtótájékoztatójára nem engedték be az MSZP EP képviselőjét, Ujhelyi Istvánt. Mert csak. Nehogy már ott kérdezősködjön, elvégre nem újságíró. Deutsch Tamás, aki ismeretlen okból ismeretlen munkát végez Brüsszelben (na jó, valamiért ott van baromira sok pénzért) előkapta a humorzsákot és csak úgy szaórta belőle az elmés megjegyzéseket.

Feltehetőleg újra tagfelvételi kérelmet szeretett volna benyújtani, sajnálom, hogy nem találkoztam vele.

Hát nem vicces? Nem. De legalább tahó. Az Origo – Deutsch Tamáshoz hasonló szellemi szinten már így tálalta a történetet:

Ujhelyi István megpróbálta megzavarni Deutsch Tamás sajtótájékoztatóját, de még ez sem sikerült

Nap közben remélhetőleg találnak helyet a sztoriban Sorosnak és Gyurcsánynak is, akkor már minden rendben lesz. Deutsch a nívós sajtótájékoztató megtartása apropóján – ahol elmondta, hogy mindmeghalunk, Brüsszel, Soros és szavazz a Fideszre – még az RTL Klub híradójának is nyilatkozott. Ez szerencsére megörökítődött az utókor számára, én most ide is pakolom:

Ez annyira magyaros és annyira fideszes, olyan hihetetlenül jellemző arra a bűzlő trágyadombra, amivé ez az ország lett, hogy szerintem amikor túl leszünk ezen, minden és mindenki a helyére kerül végre – apropó, mennyi szabad hely van a büntetésvégrehajtásban? Végül is mindegy, stadionokkal jól állunk, legfeljebb átalakítunk párat – a tankönyvekben fog szerepelni, hogy a jövő generáció valahogy megértse, mi a fájdalmas fészkes fene történt ebben az országban. Jobb szemléltetőeszköz nincs, mint az az ember, aki kamaszkora óta soha ebben a fájdalmas életben nem dolgozott egyetlen munkahelyen sem, hanem a kapcsolati tőkéjét (konrétan Orbán Viktorral) konvertálta át megélhetéssé, aki azt gondolja, hogy a semmihez nem értés, a pofátlan tahóság elfogadható a munkaerőpiacon is és ott is sokszázezres, milliós fizetéseket tudna hasítani pusztán azzal, hogy ő Deutsch Tamás, Orbán Viktor hűséges szolgája.

Az már a semmihez nem értés, az indokolatlan nagyképűség és az agresszív pofátlanság meglehetősen sajátos elegye, amikor ez a szép szakállas ember (tényleg, Brüsszelben mostanában ez lehet a menő? Mert Szájer is szépen megtorzonborzasodott) kioktatja az országot olyasmiből, amiről haloványlila fingja sincs. Mer’ a jómagyar munkavállaló előbb megy dolgozni mint kéne és tovább marad, mint ahogy lejár a munkaideje és ez azért van, mert egyszerűen imád ott lenni. Aha. Bemegy előbb a szerencsétlen mert: a.) akkor van tömegközlekedés, a következő járattal csak késve tudna beérni és hogy időben elérjen a melóhelyre a gyereket minden kurva reggel kómásan, hajnalban bányássza ki az ágyból és még meló előtt leadja az oviban, iskolában. b.) négy ember munkáját végzi el egyedül, egy fizetésért de elvégzi, mert ott a megélhetés, a hiteltörlesztő és a környéken nincs más munkalehetőség. Hogy miért marad tovább, lásd az b. pontot.

Deutsch nem egyedi eset a NER szánalomraméltó, de legalább undorító rendszerében. Ezeket vagy tenyésztik valahol, vagy maguktól szaporodnak és később lesznek Fideszesek, fogalmam sincs róla, de gyűlnek Orbán köré, mint lepke a fényre, az biztos. Itt a következő versenyző:

Illés Boglárka a Mathias Corvinus Collegium (MCC) első női közéleti vezetőképző című képzésének diplomaosztóján azt mondta: 2019-ben kijelenthető, tényleg mindenki talál magának munkát, aki valóban dolgozni akar.(MTI)

Én ezt az első női közéleti vezetőképzőt sem értem. Mert? Miben más egy női vezető, mint egy férfi? Gyengébbek a szellemi képességei? Vagy erősebbek? Lesz majd olyan is, hogy külön iskolába járnak a fiúk és a lányok? Esetleg a tömegközlekedést is lehet kettébontani? Namindegy. De hogy ez az Illás Boglárka egy rendkívül okos asszony, ha ezt mondta, az biztos. Ismeri az életet, semmi kétségem nincs. Ő az:

Hát egyértelmű, hogy nagy élet- és szakmai tapasztalattal rendelkezik a hölgy. Én azért javasolnám neki, sétáljon már el egy borsodi, nógrádi, szabolcsi zsákfaluba aztán találjon munkát úgy, hogy kajára sincs pénze, nemhogy útiköltségre, mobiltelefonra vagy internetre. Mert az csak akarat kérdése. Aha. Illés Boglárka azt is elmondta, hogy a nők eljutottak az egyenjogúságnak arra a pontjára, ami megilleti őket. Értem. Innen egy lépést se tovább. Amikor azt gondolná az ember, a NER bugyraiból már nem kerülhet elő sületlenebb ökörség, akkor mindig jön valaki és rácáfol a dologra.

Tehát az egyenjogúságnak vannak fokozatai. Szintjei és pontjai. Mint a terhességnek vagy a halálnak. Kicsit terhes, közepesen halott.

És akkor én képtelen vagyok eldönteni, hogy ezek az emberek saját jogon ennyire feneketlenül ostobák, vagy tudják ők, hogy baromságokat beszélnek, de ezért fizetik őket (a mi adónkból), hát ezt mondják.

Nem is hinném, hogy mostanában meg fogom fejteni ezt a dilemmát, ellenben átmenetileg elbúcsúzom és munkára bírom a kávéfőzőt. Aztán belecsapunk ebbe a tavaszi hétfő reggelbe is, hátha egy csomó új dolgot sikerül megtudnunk önmagunkról olyanoktól, mint a fenti két igehirdető.

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!