Május 17,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kell a pénz? Kell hát!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,159,984 forint, még hiányzik 1,840,016 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Minden fronton be kell szállni a választási kampányba, nincs mese. A kormány alá tartozó, közpénzből működő Kopp Mária Intézet is teljesítette a kötelezőt. Felhívtak telefonon ezer embert és megállapították, hogy az Orbán-kormány a létező legjobb-e szerintük, és azt a választ kapták, hogy bizony ez így van, éljen a párt. Mondjuk arra kell csak ügyesen figyelni, hogy a megfelelő kérdést tegye fel az ember. Ilyesmiket például (nem most, ez régebbi történet, de azért még emlékezhetünk rá): akarsz te, jómagyar kisember 300 forintot fizetni vizitdíjért? Jóhogy nem akar senki. Aztán: akarod, hogy bevezesse a kormány a tandíjat? Naná hogy nem! Pedig azt is lehetne kérdezni, hogy akarod-e kedves honfitársam, hogy évekig kelljen várnod egy műtétre, netán szeretnél-e évente milliós nagyságrendben önköltségnek átkeresztelt tandíjat fizetni? Ilyeneket nem kérdeznek.

Most az volt a kérdés, hogy kell-e a pénz, örül-e neki a nép. Naná, hogy örül, ki az a hülye, aki nem fogadja el, ha kap valamit? Mondjuk én ezer ember megkérdezése után sem merném azt állítani, hogy a lakosság elsöprő többsége támogatja a kormány intézkedéseit (pláne magát a kormányt), de én nem is vagyok Kopp Mária Intézet.

A magyar emberek elsöprő többsége támogatja a mindennapi életüket befolyásoló legfontosabb kormányzati intézkedéseket, a családok támogatását, a rezsicsökkentést, az illegális migráció visszaszorítását és a gyermekvédelmet – közölte legfrissebb kutatásának eredményeire hivatkozva a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) pénteken az MTI-vel.

 A január 5. és 13. között végzett, ezerfős, reprezentatív felmérés szerint a válaszadók nagymértékben egyetértenek a kormány alapvető fontosságú, legjelentősebb intézkedéseivel. A legtöbb magyar szerint Magyarország és a magyar emberek szempontjából inkább jó, mint rossz a családok adóvisszatérítése (88 százalék), a 13. havi nyugdíj (86 százalék), a minimálbéremelés (85 százalék) és a fiatalok személyi jövedelemadó-mentessége (84 százalék) – írták.
    “A közelmúltban az ellenzék részéről számos kritikus hangot lehetett hallani több meghatározó jelentőségű kormányzati intézkedéssel kapcsolatban. A Kopp Mária Intézet kíváncsi volt arra, hogy a magyarok mit gondolnak ezekről, ezért kilenc intézkedés kapcsán megkérdezték őket arról, hogy azok szerintük a magyar emberek, és általában Magyarország szempontjából inkább jónak vagy inkább rossznak tekinthetők. Az eredmények magukért beszélnek, hiszen mind a kilenc intézkedést a válaszadók elsöprő többsége támogatja” – fogalmaztak.
    A felmérésből kiderült az is, hogy az illegális migráció megfékezése is kifejezetten fontos a magyar emberek számára (85 százalék), és a családok támogatása, valamint a gyermekek, illetve a családok védelme is meghatározó: az előbbit a megkérdezettek 83 százaléka, az utóbbit 82 százaléka támogatja.
    A rezsicsökkentés népszerűsége – a felmérés szerint – továbbra is töretlen (78 százalék) és a benzinár befagyasztását is 10-ből 8-an támogatják.
    Az eredmények azt mutatják, hogy az iskolai végzettség növekedésével és a lakóhelyül szolgáló település méretének növekedésével kissé nő a kétkedők száma, de még az ő esetükben is kiemelkedően nagy, 75-80 százalék körüli támogatás figyelhető meg – hívták fel a figyelmet.
    Érdekességnek nevezték, hogy a magukat kormánykritikus válaszadóknak tartók között is háromszor-négyszer többen vannak a kormányzati intézkedésekkel egyetértők, mint az elutasítók.
    A gyermekek és a családok védelmével például még a kormánykritikusok kétharmada is egyetért, csak ötödük nem, hatoduk pedig bizonytalan a kérdést illetően.
    A kormányt kritizálók leginkább a családi adóvisszatérítéssel (75 százalék), legkevésbé a rezsicsökkentéssel tudnak azonosulni (55 százalék), bár így is több köztük a támogató, miközben viszonylag magas, 15 százalék körüli közöttük a bizonytalanok aránya – közölte a KINCS. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!