Május 14,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kavicsok a parton

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 699,171 forint, még hiányzik 2,300,829 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Tegnap, tíz nap után lementem a szigetre futni, hogy kipróbáljam a térdem. Hamar kiderült, hogy nem gyógyult még meg, ráadásul jeges szél kezdett el fújni a semmiből, amit fagyos, zivatar szerű havazás kísért. Elég volt, nem szívatom magam feleslegesen – gondoltam idegesen, majd megálltam, hogy visszaforduljak.

Aztán megláttam a köveket. Mik ezek? – csodálkoztam el. Ahogy közelebb mentem, rájöttem, hogy olvastam erről. Minden kavics egy-egy koronavírusban elhunyt embernek állít emléket. Szerepel rajtuk a koruk és az, hogy a vírus hányadik áldozata volt az illető. A kavicsok végtelen hosszú sorban szegélyezik a Margitsziget pesti oldalát, alattuk nemzetiszínű és fekete szalag. Nagyon megrázó a végtelenbe futó kavicssor. A folyami kavicsok, amik normális esetben a szilárdságot, időtlenséget, most mégis az elmúlást és a veszteséget szimbolizálják.

Nem mentem haza. Futottam. Arra gondoltam, hogy milyen boldog lenne az a 22681 ember (mára már 22966) és a szeretteik, ha nekik is csak a térdük fájna és szúrhatná még az arcukat a jeges hó…

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!