Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kásler Miklós: ősi hagyományokból eredeztethető, hogy a magyar állam keretei között minden nép, minden üldözött nemzet otthonra talál

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Pintér Sándor valami érthetetlen oknál fogva – számomra legalábbis – tájékoztatót tartott ma délután Tiszaburán. Nem azért érthetetlen a dolog, mert Pintér nyilatkozott – bár ez sem egy mindennapi történés -, hanem azért, mert a cigányság helyzetéről beszélt, akiknek felzárkóztatását szerinte az állam egyedül nem tudja megoldani, ahhoz együttműködésre van szükség. Ez tény és való, azonban ha nem olyan tolvajokkal, mint Farkas Flórián működnének együtt, akkor talán még foganatja is lenne a segítségnyújtásnak.

Egy program keretében 300 nehéz helyzetű település fog segítséget kapni – az nem derül ki mekkora összegről van szó -, a programot a Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, és meglepő módon még a nagy egyházi karitatív szervezetek is beszállnak a segítségnyújtásba. Emellett, ha lehet hinni a beszámolóknak, civil szervezetek is részt vehetnek a segítségnyújtásban. Azt nem tudni, ehhez Orbán mit szól, mindenesetre hamarosan kiderül, kikről is van szó.

Ezt követően Kásler Miklós is megszólalt. Bár ne tette volna. Szerinte ugyanis ősi hagyományokhoz eredeztethető, hogy a magyar állam keretei között minden nép, minden üldözött nemzet otthonra talál. Hát mi van a muszlimokkal, Miklós? Őket is szeretettel várja a kormány Magyarországon? Minek kell minden héten, valami eszement baromsággal fárasztani az embereket?

Az állam egyedül nem tudja, a roma közösségek pedig egyedül nem képesek megvalósítani a felzárkózást, ezért együtt kell működni – mondta Pintér Sándor miniszterelnök-helyettes, belügyminiszter kedden Tiszaburán.

Pintér Sándor a Felzárkózó települések hosszú távú programjában szereplő első 31 település önkormányzati vezetőinek tartott tájékoztatón elmondta: a kormány döntése értelmében a következő években 300 nehéz helyzetű település kap segítséget. 2019-ben az első 31 helyszínen kezdődik el a munka. A programot a Magyar Máltai Szeretetszolgálat koordinálja, a végrehajtásban a nagy egyházi karitatív szervezetek és a településeken dolgozó civil szervezetek is részt vesznek.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere azt mondta: ősi hagyományokból eredeztethető, hogy a magyar állam keretei között minden nép, minden üldözött nemzet otthonra talál. Magyarország nem gyarapodhatott volna, ha az itt élő népek nem közösen lépnek fel – tette hozzá. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!