Július 6,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kásler: Az oktatás alapkérdése, hogy a világra csodálkozó gyermekekből identitással rendelkező, hívő embereket neveljünk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 224,405 forint, még hiányzik 2,775,595 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Majd évek múltán, amikor már szó szerint, valóban és ténylegesen nem lesz pedagógus, aki a felnövekvő ifjakat nemhogy hívőnek nevelje, de egyáltalán számolni, olvasni megtanítsa, nem árt majd visszaemlékezni erre a vérzivataros évtizedre, amikor az oktatás ügyét feketeöves hobbirégészekre, csontkovácsokra, papokra és különféle válogatott dilettánsokra bízta a kétharmados nemzeti elborulás kormánya.

Amikor az ország versenyképességét szavatoló oktatást már a kegyelem taknya sem fogja egyben tartani, és már a saját tehetetlenségi ereje sem tartja meg a víz felszínén, majd elő kell venni az alábbihoz hasonló semmitmondó fröcsögéseket. Szépen fogják dokumentálni, hogyan kell az oktatás lezüllesztésén keresztül hazavágni egy országot a szellemi középkorba. Kásler Miklósnak ez már szerencsére nem fog fájni. De jó neki. Ez az egész attól még pont annyira tragikus, mint amennyire nem hozza lázba a nemváltó műtétekkel és a háborúval riogatott többséget. Pedig (ez is) nekik fog fájni a legjobban.

Az oktatás alapkérdése a szeretet, az a törekvés, hogy a világra csodálkozó gyermekekből identitással rendelkező, hívő, értékorientált embereket neveljünk – jelentette ki az emberi erőforrás miniszter kedden Mórahalmon.

Kásler Miklós a Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskola új, 693,1 millió forintból, uniós támogatással felújított és kibővített épületének átadásán azt mondta, ez a kétezer éves, keresztény kultúránkból, a magyar hagyományokból és az európai értékekből levezethető értékrend amely meghatározta a magyarság múltját, s meghatározza jelenét és jövőjét is.

A család feladata biztosítani a felnövekvő ifjaknak azt a biztonságot és szeretetet, melyet senki más nem tud megadni, az oktatásé pedig ezt kiegészítve bevezetni a fiatalokat a végtelen ismeretek birodalmába.

A magyar oktatás tradíciói rendkívüliek, „a mi feladatunk az, hogy a múltunkból mindent kiválasszunk, ami érték, mindent próbáljunk megőrizni, amit útközben elveszítettünk, és helyreállítani, amit útközben elvettek tőlünk”.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke úgy fogalmazott, az elmúlt években rengeteget fejődött a magyar oktatás infrastrukturális és szakmai szempontból is. 100 milliárdos nagyságrendű uniós és kormányzati fejlesztési forrás érkezett a területre, ebből 3,8 milliárd a szegedi tankerületbe. Ahhoz, hogy egy iskola jól működjön az infrastruktúra és az eszközök mellett szakmaiságra is szükség van. A Mórahalmi Móra Ferenc Általános Iskolában mindez adott: egyaránt odafigyelnek a tehetséggondozásra és a felzárkóztatásra, az oktatás mellett hangsúlyt helyeznek a művészeti nevelésre és a testnevelésre is.

A beruházás során új épületszárnyat emeltek, ahol a természettudományos, művészeti és a technika tantárgyak élményszerű oktatását lehetővé tevő tantermek kaptak helyet. Megújultak az iskola belső terei, a tetőtérben az egyénre szabott oktatást feltételeit biztosító foglalkoztatószobákat alakítottak ki, a tornateremben pedig új sportpadlót fektettek le. A projekt részeként 100 millió forintból új bútorokat, informatikai eszközöket – köztük 25 digitális táblát -, laborberendezéseket, tan- és sporteszközöket vásároltak. Az építési beruházás kivitelezője az újszentiváni székhelyű Premium Genom Kft. volt. (via MTI)

Címlapkép: Kásler beszédet mond, mielőtt miniszteri elismerő okleveleket adott át a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) munkatársainak a minisztérium tükörtermében 2022. április 7-én. Az eseményen vette át Deák Bill Gyula előadóművész a Magyar Érdemrend Tisztikereszt kitüntetést. (MTI/Soós Lajos)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!