December 3,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kártékonyék

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 94,129 forint, még hiányzik 2,905,871 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A folyamatosan halódó Nyugaton a helyzet:

Hollandiában a bűnözés tavalyi számadatok alapján 2,5 milliárd eurót vont el a holland társadalomtól – olvasható a holland statisztikai hivatal csütörtökön közzétett felmérésében.

  A felmérés szerint, a legtöbb kárt a gépjárművek megrongálása és a kerékpárlopás okozta. Hollandiában tavaly több mint 700 ezer kerékpárt loptak el. Az autók megrongálása 444 millió eurós, a kerékpárlopás pedig 404 millió eurós kárt okozott. A vásárlási csalások szintén viszonylag magas, 238 millió eurós kárhoz vezettek. A 2,5 milliárd eurós teljes pénzügyi kár 28 százaléka az online bűncselekményeknek tulajdonítható. Az ilyen típusú bűncselekmények kapcsán a sértettek fele általában alacsony, 50 eurónál kisebb kárról számolt be.
    A statisztikai hivatal megállapította, hogy a fizetési rendszerekkel történő csalások megugrottak a tavalyi évben. A bűnözők cégnek vagy bankok nevével visszaélve veszik rá az áldozatot pénz átutalására vagy a számlájukhoz való hozzáférésre. 2021-ben 97 ezer ember esett áldozatul az ilyenfajta csalásnak, ami 261 millió euró kárt okozott.
    Múlt évben a bankok, a biztosítók és a hitelkártya-társaságok összesen 829 millió eurónyi elszenvedett kárt térítettek meg. (MTI)

Bezzeg nálunk, a vezérhajón és húzómotoron az van, hogy:

A folyó fizetési mérleg 2,630 milliárd euró deficittel zárta a második negyedévet, a hiány mértéke alig 163 millió euróval nagyobb az első negyedévinél, de 1,453 milliárd euróval meghaladja az egy évvel korábbit – derül ki a Magyar Nemzeti Bank (MNB) csütörtökön megjelent legfrissebb adataiból. (MTI)

Szóval a bűnözők mindenhol komoly károkat okoznak. Biztosan bennem van a hiba, de én még mindig örömmel cserélnék a halódó túloldallal.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!