November 24,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kampánylyukból kampányszél fúj, mi?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,423,406 forint, még hiányzik 576,594 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hahó, emberek, itt a márciusi katasztrófa, védjük meg! Jóreggelt, aki teheti inkább maradjon otthon, és ne kockáztassa meg, hogy át kelljen ülnie egy másik autóba. Kérdezném a vasárnap örömére, hogy lehet valaki ennyire kiszámíthatóan szánalmas izé? Lehet.


És zabálják a népek. És köszöngetik, és el vannak ájulva, hogy micsoda miniszterelnökük van nekik. Hát szerintem is micsoda. Milyen rendkívüli hóhelyzet, milyen hideg, milyen szél? Január elején a nemzet békemenetelő publicistája teli pofával mosta fel a földet a felpumpált, lótuszevő amerikaiakkal (pláne a négerekkel), amiért náluk vörös riasztás van -16 fokban. Igaz, hogy helyenként mínusz 50 volt és derékig érő hó, de mindegy is. Az volt a lényeg, hogy nincs hideg, csak szarember, aki összeszarja magát egy kisebb széltől is. Most meg a fél ország csorgatja a nyálát azon, hogy a főbohóc az Operatív Törzsnél forgat kampányvideót, hogy miszerint ő kiadta az utasítást és már megint jól megment mindenkit. Ezúttal a vörös kódtól, a havazástól. A márciusi világvégétől. Tökmindegy, csak valami legyen, amivel küzdeni kell. Mert most a világ legtermészetesebb dolga az, amiért másokat kiröhögünk, megvetünk. És megint van dakota bölcsesség is arról, hogy milyen a magyar ember. Hát itt tartunk. Mintha azok az emberek ott az Operatív Törzsben és máshol (és most nem Olajozottanüljönátegymásikautóba Sándorra gondolok) nélküle kurvára nem tudnák, hogy mi a dolguk. Ha nem veri nagydobra, ha nem tesz úgy, mintha mindenhez is értene, akkor itt megáll az élet. Azért remélem, hogy múltkor jó helyre eltették az osztrák katasztrófavédők telefonszámát (bár nem hinném, hogy van még hely a földön, ahol védik a katasztrófát), mert soha nem lehet tudni, hogy a pofázás és a cselekvés találkozik-e a végtelenen kívül máshol is. Mert egyébként tényleg káoszt okoz pillanatnyilag az időjárás, tényleg életveszélyesek az utak, tényleg több ezer háztartásban szünetel az áramszolgáltatás, tényleg leállt a tömegközlekedés is némely helyen. Csak azt nem tudom, hogy ha éppen a hatalomban maradás lenne a tét, akkor megmozdította volna a seggét?

Nade, ha már szaremberség. Abból szerencsére nincs hiány. Az szerencsére minden szinten megmutatkozik, nem szükséges ehhez Orbán Viktornak lenni. Az egész rezsimet élethűen szimbolizálja például Szita Károly elvtárs, a kommunista állambiztonság önként-dalolva lelkes ügynöke, meg mindenki más is, aki arcát adja a múlt letagadásához. Egyrészt szép is az, amikor az érintett maga simicskázni kezd. Másrészt szép az, amikor a lelkiismeretét is segítségül hívja. Mert neki azt tiszta. Aztán még szebb az, amikor a közpénztelevízió – amely jobb helyeken közszolgálati funkciót lát el és a legritkább esetben sem működik párttelevízióként – szintén kemény simicskázásba kezd azért, hogy letagadja a nyilvánvalót. Hogy bizony Szita elvtárs jó elvtárs volt, jelentgetett szorgalmasan, meggyőződéssel és kitörő örömmel. Akkor az alább látható, erőlködő csávó (asszem Zsigó Róbertnek hívják) csak hab a tortán. Nem az a baj, hogy keresztbefeküdtek az ügynök akták megismerhetőségének, hogy tele van a pártjuk egykori besúgókkal, hogy úgy kommunistáznak reggeltől estig, hogy közben a legnagyobb kommunisták közöttük járnak, hanem hogy Simicska. És hogy kampány van.

Igen, valóban három hét van már csak/még mindig a kampányból és meggyőződésem szerint van még tudnivaló ezekről a gerinces hazafiakról, és nem hinném, hogy Simicska magában fogja tartani. Kicsit erősebb, fajsúlyosabb dolgokról van szó ugyanis, minthogy Hadházy Ákosnak honnan volt 20 millió forintja repülni. Szenvednek a propagandisták, jól is teszik, nekik is az életük múlik április 8-án. Szerintem ezt a legszerényebb intellektussal felszerelt katonák is tudják.

Úgy mint Pócs Ővoltasoros János, a perzselt disznó képével ízléstelenkedő erkölcsi magasles. Akinek volt bőr a pofáján a fent említett Hadházy Ákos kapcsán a tisztességről értekezni egy lakossági fórumon. Rögtön miután a jelenlévő nem fideszes polgármestert percekig gyalázta, majd megtagadta tőle, hogy felszólalhasson. Pócs elővájta a múlt egyik fájó darabkáját, amikor Hadházy Ákos, az LMP társelnöke még fideszes önkormányzati képviselőként diktafonon rögzítette egy szekszárdi informális frakcióülésen elhangzottakat, amikor is eldőlt, hogy a város kormánypárti vezetése kinek játssza a trafikokat. Itt kezdődik a tisztesség? Milyen demokráciafelfogás ez? Vagy ott kezdődik a tisztesség, hogy úgy ült éveken át a Fidesz asztalánál, hogy közben be volt kapcsolva a diktafon? – vinnyogott Pócs. És folytatta: Nem érdekel, hogy mit vett fel. A tisztesség. Hogy valaki úgy ül egy asztalnál, a családban, a munkahelyén, az önkormányzatnál, hogy a diktafon be van kapcsolva, hogy majd négy év múlva jó lesz valamire? Itt kezdődik a tisztesség? Itt kezdődik a demokrácia? Nem, mélyen megvetett Pócs János! Nem, nem érted, és te sose fogod megérteni. A tisztesség ott kezdődik, hogy valaki az igazság és az igazságtalanság között különbséget tud tenni, és képes felülemelkedni a büdöstalpú, immorális párthűségen, amikor azt látja, hogy embereket kisemmiznek az egziszetenciájukból, amikor azt látja, hogy a szavazók bizalmával felruházott politikusok visszaélnek a hatalmukkal. Vágod, Pócs? Szerintem nem vágod, mert ha bármit is értenél, akkor azt az istenverte soros disznót se pakoltad volna fel a közösségi oldaladra világ szégyenére.

És mert Pócs Jánosokkal van telipakolva az összes, elfideszesített állami intézmény, immár azt is kijelenthetjük: a hazugságot is megilleti a szólásszabadság védelme. Ezt onnan lehet tudni, hogy ezt üzente a Nemzeti Választási Bizottság, midőn elutasította a Társaság a Szabadságjogokért kifogását, amelyet a Fidesz ótvarhazug kerítésbontó plakátja ellen nyújtott be. Nincs itt kérem semmiféle jogsértés, mi nem csak a katasztrófát, hanem a hazugságot is védjük.

Egyelőre maradjunk ennyiben, ez is több, mint egy kávényi koffein. Hallgassunk zenét, aztán toljuk tovább!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!