Augusztus 7,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jutifalat osztás a királyi várban

Jó reggelt! Máris itt a csütörtök, és én is itt vagyok. Kicsit sok lesz már belőlem, de jövő héten befogom, becsület szavamra. Az uborkaszezon ellenére pezseg az élet, a nagyurak nem engednek unatkozni senkit. Igazuk is van, cirkusz legyen legalább, ha már kenyér nem feltétlenül mindig van.

Jutiosztás volt a karmelita kolostorban. Balog Zoltán állítólag református püspök lesz. Megdolgozott érte, bár elképzelni sem tudom, miért akar valaki püspök lenni. Biztosan jó buli. Miniszternek amúgy is alkalmatlan volt, ott talán kevesebb kárt tud csinálni. Bár erős kétségeim vannak, ha visszagondolok a produkcióira. Például amikor mélyszegénységben élő gyerekeket látott vendégül – nyilván nem a saját zsebére – valamelyik luxusétteremben. Csóri kölykök csak lestek a szarvasgombaleves és hasonló ínyencségek láttán. Ők egy hamburgerben reménykedtek inkább. Balog meg azt találta mondani, hogy azért oda hívta meg a gyerekeket, mert ha látják, hogy így is lehet élni, akkor majd lesz rá igényük és meg is tesznek mindent, hogy felnőttként megengedhessék maguknak. És ő volt az emberminiszter, ezzel a hihetetlen empátiával. Fel sem merült benne, hogy aki szegény, annak nem feltétlenül az igénye hiányzik a jobbra, hanem a pénze.

A másik megszólalása, ami mély nyomokat hagyott bennem, az volt, amikor megmagyarázta, miért tették kötelezővé három éves kortól az óvodát. Hát azért, mert a létminimum alatt élők rossz szülők, nincs idejük a gyerekre figyelni, mert leköti őket a nincstelenség. Ezért a gyereknek jobb az oviban.

Normális országban a két esetből egy is bőven elég lett volna ahhoz, hogy a felelős kormányfő páros lábbal rúgja seggbe az alkalmatlan minisztert. Nemnormális országban meg püspök lesz belőle. Pöpec.

A másik jutifalatot Palkovics László kapta, amiért olyan ügyesen segített szétverni a Magyar Tudományos Akadémiát. Most megkapja a felsőoktatást, játszhat vele kedvére. Kár, mert szerintem Káslernek is lettek volna remek ötletei.

A nép egyszerű gyermekévé vedlett Lázár János kimaradt a fülvakargatásból. Bánatában gondolt egy nagyot, és borzasztó kreatív módon beszélgetős műsort indított. „Egy Ladában Lázárral”, ez a műsor címe. Lázár vezeti a Ladát, mint Lúdas Matyi, hurcolássza a jelentkezőket, és nagyon beszélget velük. Mert ő egy közlünk. A vidéki srác, meg ilyesmi. Ladával jár, Bécsbe megy befosni a migránsoktól, fokhagymával eszi a fagylaltot, bugylival a lazacot. Remélem, mindezt gumicsizmában adja elő, mert úgy az igazi.

Az Index előzékenyen besegített a Fidesznek, és elmagyarázta szépen, miért nem kell rinyálni a vendégmunkásoktól, akik Tiszaújvárosba fognak költözni, hogy felépítsék a MOL új gyárát. A város vezetése is igyekszik csitítani a kedélyeket. Mondjuk ha a Fidesz nem azzal paráztatná ötödik éve az ország lakóit, hogy jönnek a migránsok, megerőszakolnak mindenkit, és még a munkát is eleszik a bennszülöttek elől, akkor most talán nem kellene magyarázkodni. De kell. Tiszta szerencse, hogy van hozzá médiatámogatás.

Végül – kivételesen – valami kedves dologgal zárom a jóreggelt.

Ez itt, a videón Új Zéland parlamentjének elnöke. A kezében egy kisbaba, aki nem a sajátja, hanem az egyik képviselő babája. A kicsi egy meleg házaspár gyereke, akit béranya szült. És nem szakadt le a plafon a parlamentben, nem hőbörgött senki, mindenki csinálta a dolgát. Most akkor képzeljük el Kövér Lászlót, amint egy meleg pár gyerekével a karján vezeti le az ülést. Halál természetesen, minden cirkusz nélkül. Megeteti, megbüfizteti és ringatja a kicsit. És még csak nem is üvölt, nem is buzizik közben. Nekem eléggé élénk a fantáziám, de képtelen vagyok magam elé képzelni a jelenetet. Azt viszont merem állítani, hogy nem Új Zélanddal van a baj.

Be is fejezem mára, kár lenne elrontani azt a jó érzést, ami a videó nézése közben elővette azt, aki fogékony az ilyesmire. Hamarosan jön valaki, és beszól. Becs szó, nem én leszek az.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!