December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó lenne egy kicsit belehúzni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Miközben a fél világ döntött már arról, hogy épp milyen vakcinából és mennyit szeretnének, valamint ezek megérkezésével hol és milyen körülmények között oltanak majd, addig Magyarország kormánya épp 6000 ampullányi orosz vakcinát kapott, amelyet tudósaink tovább vizsgálnak majd, hogy eldöntsék, megfelelő-e. Nem állítom, hogy az orosz vakcina rosszabb lenne, mint az eddig több szervezet által is elfogadott nyugati vakcinák, de lássuk be, azok legalább átesetek fontos teszteken, amelyek valamiféle garanciát jelenthetnek az oltás hatékonyságára. Az is borzasztóan fontos, hogy minden lehetséges oltásból beszerezzen az országok, hiszen minél előbb érik el a nyájimmunitást, annál előbb térhetnek vissza a normális élethez, ami egyben a gazdaság fellendülését is jelenti majd. Egyszóval, a vakcinák körüli késlekedések akár forint milliárdokat is jelenthetnek majd Magyarországnak.

Hála az Uniónak, Magyarország is kapott pár ezer darabot az első vakcinákból, de ennek inkább volt jelzés értéke, mintsem valódi hatása. Jó lenne tehát, ha így, az év végeztével tájékoztatnák arról az embereket, hogy miből is választhatnak, és majd hol jelentkezhetnek az oltásért. Máskülönben ismételten káosz fog kialakulni, és az emberek kormányba vetett bizalma – ami egy járvány alkalmával borzasztóan fontos – tovább fog romlani.

Az elmúlt percekben 6000 ampullányi orosz vakcina érkezett Magyarországra – jelentette be a külgazdasági és külügyiniszter hétfő délután a Facebook-oldalán.

    Szijjártó Péter közölte: a korábbi megállapodás alapján folytatódik Oroszország és Magyarország között a koronavírus elleni vakcinával kapcsolatos együttműködés.
    Tájékoztatása szerint a vakcinát szállító kamion Tornyosnémetinél lépte át a szlovák-magyar határt, ahonnan rendőri kísérettel a Nemzeti Népegészségügyi Központba viszik a szállítmányt, ahol – mint fogalmazott – “a magyar szakembereknek újabb lehetősége nyílik arra, hogy döntést hozzanak az oltóanyag felhasználásának módjáról”.
    Oroszországban 40 ezer ember bevonásával már túl vannak a klinikai tesztelésen, aminek az eredménye 91,4 százalékos hatékonyságot mutat – ismertette.
    A tárcavezető hozzátette: Magyarország a világ összes, sikerrel kecsegtető vakcinafejlesztésénél ott van, mindent megtesz, hogy “akár Nyugaton, akár Keleten” hoznak létre hatékony oltóanyagot, azt – a magyar szakemberek döntése alapján – a leggyorsabban Magyarországra hozzák. (MTI)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!