December 8,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jó is az, amikor hülyének néznek az urak egy országot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 440,437 forint, még hiányzik 2,559,563 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Összeült a fideszes szavazatgyár, még karácsony előtt át akarják tolni a legújabb orbáni ötleteket. A színházak bedarálása is előkerült a napirend előtti felszólalásokban. Rétvári Bence megmagyarázta, hogy szó sincs ilyesmiről, meg lehet nyugodni, az önkormányzatok természetesen ezután is finanszírozhatják a színházakat. Milyen kár, hogy ezt eddig sem vitatta senki. Ami nem tetszik sokunknak: Orbán a kormány akarja eldönteni, kik legyenek a színházigazgatók. Erről Rétvári elfelejtett szót ejteni. Jó is az, amikor hülyének néznek az urak egy országot. Hátha hamarosan kiderül, hogy nem lehet ezt csinálni büntetlenül a végtelenségig.

LMP: vonja vissza a kormány a kulturális tárgyú törvénymódosítást     

Keresztes László Lóránt, az LMP frakcióvezetője “gyalázatos törvényjavaslatnak” nevezte a hétfőn benyújtott kulturális tárgyú kormányelőterjesztést, amely szerinte alapvetően felforgatja a magyar kulturális életet.

A kormányoldalt azzal vádolta, hogy minden értéket megtagadott már, nem konzervatív, nem nemzeti és nem keresztény, hanem “bolsevik” politikát folytat. Szerinte a kormány a kulturális törvényjavaslat benyújtásával olyan területre tévedt, ahol nincs helye a politikának. “Aczél György is büszke lehetne önökre” – fogalmazott a frakcióvezető.  Felszólította a kormányt, hogy vonja vissza “a diktátumként benyújtott” előterjesztést, amiről nem egyeztetett az érintettekkel. Azt ígérte: ott lesznek a javaslat miatt hétfő estére hirdetett tüntetésen is.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára szerint a kormány javaslata “köszönőviszonyban sincs” a képviselő által hangoztatott “liberális felbujtással”, miszerint vége az autonómiának a kulturális életben.

Hangsúlyozta: a javaslat nem érinti önkormányzatok kötelező és önként vállalt feladatait, így ezután is lesz lehetősége az önkormányzatoknak, hogy kulturális intézményt tartsanak fenn. Hozzátette: a Nemzeti Kulturális Alap (NKA)rendszerében sincs módosulás, az NKA nem szűnik meg, és nem csökkenek a források sem. Semmifajta félelme nem lehet sem a független, sem más színházaknak – jelentette ki.

A Gothár-ügyre hivatkozva ugyanakkor jelezte: az állam hiába finanszíroz önkormányzattal közösen egy színházat, törvénytelenség esetén jelenleg nem léphet fel.

Az LMP-t elhagyó politikusokra utalva megjegyezte: az LMP annyira hű volt ahhoz az elvhez, hogy legyen más a politika, hogy most Gyurcsány Ferenc “szekerét tolja”. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!