Január 22,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Játék a számokkal

MTI grafikon. Friss, meleg, ropogós. Mutatom.

MTI

MTI

Nem mondom, hogy túlságosan friss az utolsó adat, mert három éves, ebből egy lezárt adóév. De azért így is feltenném a kérdést: ha 2010-ben 4 500 957 adóbevallást nyújtottak be, 2015-ben pedig 4 624 677 adóbevallást, akkor hol az a brutális foglalkoztatottság növekedés?

Azt tudom, hogy a kormány az adófizetők számával kampányol. Miután a minimálbért is voltak kedvesek megadóztatni, természetesen nőtt az adófizetők száma. De az még nem kimondottan robbanásszerű fejlődés, csupán a legszegényebbek megsarcolása. Ha az adóbevallások számát nézem, akkor a közmunkán kívül nem látok eredményt.

Bár Matolcsy óta tudjuk, hogy a negatív növekedés is növekedés, csak máshogy kell rá nézni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.