November 28,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jaj már, külügyminiszter úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,517,026 forint, még hiányzik 1,482,974 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ez van, amikor a teremfocista külügyminisztereset játszik. Ilyen hülyeségeket beszél nyilvánosan, mert azt hiszi, tényleg jó politikus, sőt, diplomata is. Mikor mire van szüksége a pártnak. Szóval akkor demokratikus a demokráciafogalom megközelítése, ha Orbán mondhatja meg, mit is jelent pontosan.

Négy évtizeden keresztül valóban orosz elnyomás alatt éltünk (innen is pusszantom Orbán legjobb haverját), de azért harc az nem volt, Petike. Élte mindenki az életét, ahogy tudta. Nehogy már kiderüljön, hogy negyvenévnyi szabadságharc áll mögöttünk, mert az köszönőviszonyban sincs a valósággal. Abban a negyven évben voltak, akik egészen szép karriert futottak be. Meg kellene erről kérdezni az Orbán, Kövér, Varga szülőket (saját szülőket is ér), biztosan örömmel mesélnek.

Amúgy az fikarcnyival sem jobb ám, ha egy ország népét nem egy másik ország, hanem a saját kormánya nyomja el. Az attól még nem lesz demokrácia. Kedvenc kijelentésem Mipetink szájából:

Orbán Viktor a legdemokratikusabb vezető európában

Ilyen el nem hangozhatna egyetlen demokratikus ország egyetlen vezető politikusa szájából sem. Ilyet kizárólag a diktátor seggét nyaló szolga mond, mégpedig személyikultusz építés céljával.

Az Unió nyilatkozatairól és szankcióiról pedig annyit, hogy minimum röhögséges, hogy ezek hatástalanságáról szaval a nemzeti kerozinégető, miközben éppen Magyarország torpedózza meg rendre ezeket.

A liberális demokráciák képviselői megpróbálják kisajátítani a demokráciafogalmat, márpedig ez a megközelítés rendkívül antidemokratikus – jelentette ki a tárca szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken az Athéni Demokrácia Fórum.

A közlemény szerint a külügyminiszter Szvjatlana Cihanouszkaja belarusz polgárjogi aktivistával közösen vett részt a közép- és kelet-európai országok demokratizálódásáról szóló panelbeszélgetésen.
    Szijjártó Péter hangsúlyozta, hogy a demokrácia fogalma nem igényel további minősítést. Szerinte egy ország addig demokráciának nevezhető, amíg a nép dönthet a saját és a hazája sorsáról.
    “Négy évtizeden keresztül harcolnunk kellett a szabadságunkért, ugyanis mi nem a kontinens szerencsés felén voltunk (…) Ma sokszor kioktatnak, bírálnak minket Nyugatról, meg akarják mondani, hogyan kellene élnünk, hogyan kellene működtetnünk a politikai rendszerünket, azt állítják, hogy nem vagyunk demokratikus ország, pusztán azért, mert nem liberális a kormány” – mondta.
    Szijjártó Péter a magyar jogállamisági helyzetet érő bírálatokkal kapcsolatos kérdésre válaszolva kijelentette: a kioktatások, kritikák oka pusztán az, hogy konzervatív, hazafias, kereszténydemokrata kormány van hatalmon Magyarországon.
    “Orbán Viktor a legdemokratikusabb vezető európában” – szögezte le.
    Aláhúzta, hogy a magyar külpolitika a nemzeti érdek követésén alapul, így a kormány a pragmatikus együttműködést tartja szem előtt, és próbál nem beavatkozni más országok belügyeibe. Ezzel összefüggésben a politikai stabilitás fontosságát hangsúlyozta, mondván, az teszi lehetővé a hatékony cselekvést, a nemzeti érdek képviseletét.
    A miniszter a fehéroroszországi helyzet kapcsán rámutatott, hogy a válság és az arra válaszul hozott európai uniós intézkedések megmutatták, hogy milyen korlátozott hatású a közösség külpolitikai eszköztára, ugyanis a szankciók, a nyilatkozatok nem eredményeztek változást.
    Úgy vélekedett, hogy az elmúlt években nem bizonyult túl sikeresnek az EU fellépése ezen a téren, ezért hosszabb vitára lenne szükség a szankciók hatékonyságáról. Figyelmeztetett, hogy amennyiben nem eredményesek a büntetőintézkedések, akkor a velük való fenyegetésnek sem lesz elrettentő hatása.
    Emellett felvetette azt a kérdést is, hogy nem számít-e álszentségnek a különböző szankciók elrendelése, miközben a nagyobb tagállamok hatalmas üzleteket kötnek egyes, általuk hangosan bírált országokkal. Példaként a kínai tisztségviselők elleni korlátozásokat említette, illetve azt, hogy eközben tavaly Kína volt az EU első számú kereskedelmi partnere.
    Szvjatlana Cihanouszkaja disszidens fehérorosz ellenzéki vezető a beszélgetésen védelmébe vette az EU-s szankciókat, mondván, ezek jelentik a közösség egyetlen eszközét a nyomásgyakorlásra.
    A moderátor kérdésére reagálva pedig leszögezte, hogy demokráciának tart minden európai uniós tagállamot, így Magyarországot is. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!