Augusztus 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt valami nagyon félre van csúszva

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 949,660 forint, még hiányzik 2,050,340 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt kívánok! Magánügy, közügy, büntetőügy. Árlista, névlista, Kubatov-lista, tiltólista, feketelista. Ha valamit kihagytam, akkor szórom a hamvakata fejemre, és várom szeretettel a kiegészítéseket. Onnan folytatom, ahol tegnap reggel volt szerencsém abbahagyni. Azzal a – belátom – nem túl kockázatos állítással, hogy nem a törvényesített lopás kormánya van rossz listára írva Brüsszelben, hanem az ország nagy részét írta rossz listára a törvényesített lopás kormánya.

Ez most úgy jön ide, hogy Lovasi András arról beszélt az Indexnek, hogy tiltólistán van a közpénzszolgálati, elfideszesített MTVA-nál. Ezen olyan nagyon talán nem érdemes meglepődni, azon esetleg igen, hogy ezt is sunnyogva csinálják, gerinctelenül, gyáván. Ha véletlenül valami propaganda-kompatibilis eseményről van szó, akkor szólnak neki, hogy álljon már ki a képből, vagy azt mondják neki, hogy ameddig a propaganda-kompatibilis arcok beszélnek, addig ő zenéljen.

Az volt a legtöbb, hogy általában felhívott egy szerkesztő tőlük és mondtam neki, hogy szerintem ez nem fog összejönni, de próbáljuk meg. Általában az a legviccesebb, hogy nem azt mondják, hogy tényleg nem jött össze, hanem hogy figyelj, az időpont nem jó vagy ilyesmi. És mindenki lemondja, ugyanazok, akik felkérnek, felhívnak két hét múlva, hogy bocs, de nem jó.

Mondjuk ennél rosszabb helyzeteket is láttunk már, pontosabban csak rosszabbakat láttunk. Mert például az ellenzéki képviselők is tiltólistán vannak a közpénzből fenntartott tévében, de őket rángatni is szokták, meg földre teperik, meg a veséjükre térdelnek. A szerencsésebbeket meg egyszerűen csak felsőbb utasításra szívatják 20 percen keresztül a képernyőn, főműsoridőben. Ezért aztán érdemes azon újra elgondolkodni, hogy lehet-e egyidőben, párhuzamosan támogatni és elutasítani/megvetni ezt a rezsimet. Hogy ilyen körülmények között lehet-e úgy tenni, mintha egyes arcok nem is fideszesek lennének, bár minden erejükkel ezt a szekeret tolják. Lehet-e azt mondani egy, a fél országot (több lesz az, jóval több) rossz listára író rezsimről, hogy hát azért disztingváljunk már, mert itt is vannak kiváló, nagybetűs emberek meg szakemberek, akik nem olyanok. Nem tudom, hogy minek kell történnie ahhoz, hogy ezzel már senki ne áltathassa magát, mert tök világos mindenki számára, hogy a rendszerszintű rohadékság (elsősorban a mindent ragacsos mázzal bekenő korrupció és járulékos következményei) nem eseti eltévelyedés, nem bocsánatos ártatlan, korrigálható hibahalmaz, nem a gépház zaja, hanem maga a rezsim kvintesszenciája.

Néztem közben a pedagógusok tiltakozásáról készült videót, amin azt látjuk, hogy a Pedagógusok Demokratikus Szövetségének (PDSZ) küldöttei az Emmi vonulnak. Az egyik pedagógus azt mondja, hogy ő hálás Orbán Viktornak, amiért kicsit felrázta a pedagógusokat. Hát engem meg a hideg rázott ki ettől a kijelentéstől, kár is volna tagadnom, de nagyjából mindent is megmagyaráz. Azt hiszem, valami nagyon félre van itt értve és csúszva. Ha a NER tizedik évében, egy évtizednyi folyamatos kormányzati szívatás után – amely alatt kompetenciákat vettek el, cserébe kretén, ostoba, adminisztratív terheket pakoltak rá az oktatási rendszer minden érintettjére, nem törődve a kisebb és nagyobb tiltakozásokkal, majd megfejelték az egészet ezzel a sem nem nemzeti, sem nem alaptantervvel, amelyből süt, hogy a pártállam ideológiai tudatformálási ambíciója lazán felülírja a versenyképes oktatás iránti felelősséget, amely változatlanul a diákot és a tanárt szopatja halálra – még mindig felrázásra szorulnak a tanárok. Borzasztó, hogy még mindig van igény a lehajtott fejű kollaboráció különböző formáira, és a rezsim egyre durvább megnyilvánulásai kellenek ahhoz, hogy néhányan felemeljék a fejüket.  Ja, és ha jól értem, még mindig azon megy a lamentálás, hogyan lehetne törvénytisztelő módon ejnyebejnyézni:

Fel fogjuk tárni azt a jogi módszert, azt a technikát, amellyel a munkabeszüntetés úgy megvalósulhat, hogy nem ütközik törvénybe, mégis alkalmas arra, hogy megálljon az élet..

Bár nagy divatja van a nagypofájú ítélkezésnek manapság, nem ítélkezem, de azért azt megjegyezném, hogy ez így nagyon nem fog menni. Ez így majdnem annyire szürreális, mint amikor a költségvetési csalással vádolt fideszes Simonka György beesik Hadházy Ákos korrupcióinfójára elmagyarázni, hogy ő valójában ártatlan, őt félreértik, róla hazudoznak. Miközben arról van szó, hogy a rosszarcú bűnözőgyanús egyén – akire az ügyészség 8,5 letöltendőt kért – valójában Hadházy Ákos összeesküvésének áldozata, aki szövetkezett a Polt fejétől bűzlő ügyészséggel, a sajtóval és idegen háttérhatalmakkal azért, hogy őt, az ártatlan jóembert eltegyék láb alól.

Ez majdnem annyira szürreális, mint amikor az ország milliárdos disznószerelője idegállapotba kerül attól, hogy a közpénzek milliárdjaival szoros kapcsolatban álló bűzölgő ügyleteiről meri kérdezni a sajtó, miközben ő magánember, vagyis nem közszereplő. Aztán miután a hisztérikus, retkes toporzékolásáról készült hangfelvétel nyilvánosságra kerül, őstrómansága csatába küldi a jogi képviselőjét (az tud írni, gondolom), és azt követeli a portáltól, hogy törölje a hangfelvételt. Vagyis a felcsúti magánember ügyvédje perrel és sérelemdíj lehetséges követelésével fenyeget, miután a magánember, akinek pár év alatt a nevére írták a fél országot, nem hajlandó a sajtó kérdésére válaszolni: mennyiért sózta az adófizetők nyakába (ő vagy azok, akik irányítják a háttérből, hogy ne dőljön el) a veszteséges Mátrai Erőművet, amiből előzőleg milliárdokat vett ki osztalék formájában.

Valami nagyon félre van itt értve és félre is van csúszva ebben az országban, de remélem hamarosan egyetértésre jutunk abban a Fidesz összes beszélő fejével, aki mostanság arról hörög, hogy nemzeti sorskérdés az úgynevezett börtönbiznisz megállítása (ha már Brüsszelt még mindig csak félig sikerült), hogy a bűnözőknek nem jutalomra, hanem büntetésre van szükségük a börtönben. Tényleg remélem, hogy mindenki oda kerül, ahova megérdemli, de Mészáros kapcsán lenne egy külön javaslatom, ha esetleg lesz olyan idióta a stáb, ami mozgatja a háttérből, hogy valóban beperli a hvg.hu-t és sérelemdíjat is követel, és esetleg a Kúria a javára dönt. Szerintem a társadalom igazságérzetére való tekintettel (kivételt képez a barnanyelvű különítmény, amelynek Lölö nem sérti az igazságérzetét, bizonyítékként ezt a gyomorforgató védőbeszédet érdemes elolvasni) az a határozott véleményem, hogy pénz helyett oktatást adjanak ennek a két lábon járó, beszélő pénztárcának, mert az esetleg hasznára válhat. Ja, a jogerős bírósági ítéleteket meg le lehet hányni, ezt már tudjuk, szóval ezzel nem lesz probléma.

Pedig pénz az van szarásig, és bármilyen aljas célokra bevetik, talicskázzák, eltüntetik. Például tudta-e vajon a kéményen csodálkozó magyar kisember, hogy a köztörvényes, bukott miniszterelnökként számon tartott, Magyarországra menekült Nikola Gruevszki propagandamédiáját is Magyarországról finanszírozták, via Habony Árpád és köre? Nem probléma? És az megvan, hogy Közben Szlovéniában a rendőrség azért indított nyomozást, hogy kiderüljön, hogyan finanszírozták Janez Orbán-haver Jansa volt szlovén kormányfő és pártja, az SDS pártsajtóját az ott megtelepedett Habony-médiacégeken keresztül?

Persze hogy nem probléma, mert az Európai Unió majd most már aztán tényleg jogállamisági feltételekhez köti az EU-s források kifizetését. Meg csak olyan országok kapnak támogatást, ahol működik független bíróság. Ja, nem. A legvalószínűbb mégis, hogy lófasz lesz az, nem büntetés. Törekednek a kompromisszumra a korrupt országok korrupt kormányaival, nehogy megsértődjenek. Szóval minden fasza, és még az újabb, hazug, uszító, aljadék nemzeti konzultációt sem kommentálják, mert az szuverenitási kérdés, nemzeti hatáskör, ők nem szólnak bele.  Ne is, jól van így minden, ahogy van. Láthatóan mindenkinek jól van ez így, a magyar emberek zömének feltétlenül.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!