Október 17,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt tényleg senkibe nem szorult egy milliméternyi gerinc?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,091,448 forint, még hiányzik 1,908,552 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Csodával határos ez az ország, csak ne kellene benne élni című rovatunk következik (via MTI, a kiemelések újfent tőlem). Olyan remekbeszabott mestermunka ez is, hogy kár lenne megfosztani az ő teljes terjedelmétől. Íme:

Egészségügyi vezetők: Márki-Zay Péter hagyja abba a hangulatkeltést!

Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) és a hódmezővásárhelyi kórház főigazgatója is arra kéri az alföldi város független polgármesterét, Márki-Zay Pétert, hogy hagyja abba a felesleges hangulatkeltést, nyilatkozataival ne ártson többet az egészségügyi intézmények.

Németh László és Kallai Árpád közös közleménye szerint a polgármester nyilatkozatai súlyosan megsértették a kórház jó hírnevét és az intézmény dolgozóinak becsületét. A kórház emiatt pert indított a politikus ellen.

A polgármester egészségügyi fórumot hirdetett meg szerda estére, amelyre meghívta az ÁEEK vezetőjét és a kórház főigazgatóját is. Németh László és Kallai Árpád azt írta: a rendezvény – az elmúlt hetek eseményei és a polgármester megkeresése alapján – az intézmény ellen irányuló gyűlöletkampány folytatása, ezért nem vesznek részt rajta.

A kórház orvosai, ápolói, szakdolgozói továbbra is a tudásuk legjavát nyújtva mindent megtesznek a betegekért. Folyamatosan tartanak lakossági konzultációkat és fórumokat, ahol lehetőség nyílik minden kérdés megbeszélésére. Az intézmény munkatársai mindig is a vásárhelyi és a térségben élő emberekért dolgoztak, akik előtt a főigazgató ajtaja folyamatosan nyitva áll.

Az egészségügyben és a kórházban nincs helye a politizálásnak, az egyéni politikai ambíciókat és célokat sem a kórház, sem az ÁEEK nem támogatja.

Márki-Zay Péter “alaptalan hangulatkeltése” továbbra is kockáztatja a páciens és orvos közötti bizalmi viszonyt, amely a biztonságos betegellátás alapját jelenti – fogalmaztak, és felszólították a polgármestert, hogy nyilvános bocsánatkéréssel kövesse meg az intézmény csaknem 570 dolgozóját.

Jó, lehet, hogy már megint én vagyok az idióta, aki nem ért semmit semmiből, de mi a franc ez? Egy polgármester lakossági fórumot szervez a település egészségügyi ellátásával és általános betegjogi kérdésekkel kapcsolatban. A fórumra értelemszerűen meghívja a település kórházának főigazgatóját, meg az állampárt seggéből kilógó egészségügyi ellátó központ vezetőjét azért, hogy az érintettekkel (értsd: az egészségügyi szolgáltatásokat igénybe vevő polgárok és páciensek) megvitassák a világszínvonalú magyar egészségügy települési kórházat is érintő kérdéseit. Vélhetően azért, hogy a fent említettek (igen, a polgárok, aktuális és leendő páciensek) első kézből kapjanak válaszokat a kompetens uraktól esetleges kínjaikra és keserveikre.

A kompetens urak gyűlöletkampányról óbégató közleményt küldenek az MTI-hez, amiben benyögik (újra), hogy pert indítanak a politikus ellen és hogy márpedig ők nem hajlandóak részt venni egy ilyen fórumon és az esetlegesen felmerülő kínokra és keservekre válaszokat adni. Mert őket támadják, lejáratják és gyűlöletkampány folyik ellenük.

Akkor idézzük fel az elmúlt hetek eseményeit, amelyek az urakat távolmaradásra késztetik. Márki-Zay Péter polgármester március végén egy kampányfórumon az alábbiakat állította:

Albániában jobb az egészségügyi ellátás, mint Magyarországon. Ha önök bemennek a hódmezővásárhelyi kórházba, az életüket kockáztatják. A barátom, amikor csontig vágta a kezét, még hazamehetett megvacsorázni, mielőtt ellátást kapott. Feri bácsi, a szomszédom 3 nap alatt reggelit, ebédet, vacsorát nem kapott, nemhogy kezelést. Ebben a kórházban meghalt egy 42 éves nő, egy kisbaba tavaly 3 napos korában, de erről önök nem tudnak, mert hírzárlat van.

Tegyük fel, hogy Márki-Zay Péternek, de úgy általában a mindenkori polgármesternek, legyen az bárki, gazdag a fantáziája, kitalál színes horrorsztorikat csak azért, mert le akarja járatni az egyébként világszínvonalú magyar egészségügyi rendszer települési helytartóit. Tegyük fel, hogy egy szó sem igaz abból, amiről beszél, Feri bácsi még életében nem kapott olyan királyi ellátást, mint a hódmezővásárhelyi kórházban (sőt, Feri bácsi nem is létezik), a 3 napos csecsemő és a 42 éves nő halála pedig aljas rágalom.

Ilyenkor nem az lenne a normális (persze, pereljék be az illetőt, ha jó ötletnek tartják), hogy az urak a lakosság megnyugtatása érdekében odaállnak (nem a saját munkatársaik elé, mint ahogy tették eddig) és szembenéznek a rágalmazóval, de főleg mindazokkal, akiket joggal érdekelhet, hogy mire számítsanak, ha majd csontig vágják a kezüket? Nem a ma esti fórum lenne a remek alkalom arra, hogy tisztázzák ezeket a kérdéseket, és nem a mindenkori polgármester kedvéért, hanem azok érdekében, akiket kiszolgálniuk kellene?

Nem, úgy tűnik, a pártállamból vezérelt egészségügyi intézményeket irányító kiskirályok a pártállami gyakorlatnak megfelelően közleményesdit játszanak és természetesen ők vannak megsértődve, ők azok, akiket lejáratnak és akiknek a jó hírneve sérül.

Komolyan nem tudom, meddig lehet még ezt művelni. Meddig bújhatnak még fideszes kórházigazgatók a kizsigerelt, erőn felül teljesítő orvosok, ápolók, szakdolgozók háta mögé? Mikor lesz az, hogy egyetlen kórházigazgató sem kerülheti el azt, hogy felelősséget vállaljon az általa vezetett intézményben történtekért? Jó, hagyjuk most doktor Zachert. De milyen kórházigazgató az, aki a Fidesz sokadik évi kormányzása után az intézményét ért bírálatokra ezt bírja kinyögni magából:

 2007-ben, amikor a kormány (tudjuk, melyik kormány – szerk.) el akarta lehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat, példátlan összefogás alakult ki, tízezrek álltak ki az intézmény mellett. Bízik abban, hogy a kórház dolgozóinak fellépésével sikerül megvédeni az intézményt, és elérni, soha többet ne érhesse a 2007-eshez hasonló támadás.

Mégis ki van kormányon, dr. Kallai? Ki tudja ellehetetleníteni a hódmezővásárhelyi kórházat? Kitől kell most megvédeni a kórházat? Milyen támadásoktól retteg, csak nem egy narancssárga közgyűlés által szívatott független polgármestertől? Nincs több kérdésem, az undorom viszont elmondhatatlan. Itt akkor sem szorul senkibe egy milliméternyi gerinc, amikor a legszorosabb értelemben vett emberi életekről van szó? Hát nem. Nagyon nem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!