Január 27,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt nincs mit vizsgálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,840,123 forint, még hiányzik 1,159,877 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ma indult az Integritási Hatóság, amely a kormány egyik vállalása volt annak érdekében, hogy a visszatartott uniós pénzeket megkapja Magyarország. Ez a korrupcióellenes hivatal azt a célt szolgálná, hogy ellopott uniós pénzekkel kapcsolatban keressék meg őket. Itt lehetne feljelentéseket tenni, amelyeket aztán elviekben ki kellene vizsgálnia a hivatalnak. Persze senki sem gondolja komolyan azt, hogy ezt valaha is meg fogja tenni, de legalább azt hihettük volna, hogy úgy tesznek, mintha. Azonban jól láthatóan még ezzel sem erőlködnek. Több párt képviselője is megjelent a mai nappal induló hivatal épületénél, amely sajnálatos módon nem volt nyitva. Ez véleményem szerint tökéletesen bemutatja a kormány korrupcióellenes harcának komolyanvehetőségét. Alighanem a Holdról is látszik.

Ma indult az Integritási Hatóság, Tompos Márton meg is tette volna az első feljelentéseket, de még az épület sem volt nyitva

November 19-én indult el papíron, a kormány egyik legnagyobb vállalása az Európai Unió irányába, Integritás Hatóság. Tompos Márton, a Momentum parlamenti képviselője, azonnal szerette volna tesztelni a hatóság működését, de még az épület sem volt kinyitva.

“A kormány bejelentette, hogy ma – november 19-én – indul az Integritás Hatóság, amely elvileg nagyon fontos munkát végez majd a korrupció ellen és lehet hozzájuk fordulni EU-s pénzek ellopása kapcsán. Úgyhogy én hoztam is nekik pár ügyet” – kezdte bejelentkezését a Momentum politikusa. Tompos Márton összesen 5 korrupciós ügyet szeretett volna bejelenteni a hatóságnál: a kórházi gép kartell ügyét, amelyben érintett – a volt államtitkár – dr. Maróth Gáspár és a GVH itt büntetést szabott ki, de eljárás nem történt; a 420 milliárdos közműépítési csalást, ahol a Fővárosi Ügyészség nem rendelt el nyomozást, annak ellenére, hogy kiderült, csókos cégek kapták a beruházásokat és a pályázatíró cégek is köthetőek voltak a nyertesekhez; az Öveges Programot, ahol kémia tantermek kialakítására nyertek cégek támogatást, de a pénzek egyáltalán nem erre lettek elköltve; a, Farkas Flórián nevével fémjelzett, Híd a munka világába programot, amelyben 1,6 milliárd forint tűnt el; és végül az Elios-ügyet, amelyben személyesen Tiborcz István, az érintett és több mint 130 oldalas OLAF jelentés született.

Kiadó: Momentum Mozgalom

(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!