Május 18,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt már semmilyen intelligenciateszt nem segít

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 963,434 forint, még hiányzik 2,036,566 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hát nem igaz, hogy ma se keltünk fel hiába? Hát nem igaz, hogy ma sem tudtunk elhajolni Abszurdisztán bűzös leheletének útjából? Hát nem kiderült, hogy a mi mindenkinél okosabb, a 2018-as pedagógusnap alkalmával a Nemzedékek jövőjéért díjjal kitüntetett Kósa Lajosunk majdnem banktulajdonos IS lett ? Hát de. Rohadtul nem rajta múlt, hogy nem jött össze, egyem meg a zúzáját.

Mint ismert, az 1300 milliárdos szappanoperának – amelynek eddig sugárzott részei alapján már alapvetően tudtuk, hogy Lajosunkat lóvá tette Sz. Gáborné vagy P. Mária (ahogy tetszik) csengeri szélhámos asszonyság – ma került nyilvánosságra egy eddig ismeretlen részlete (csak nehogy a Blikk is a megváltozott médiafogyasztási szokások áldozatává váljon hirtelen). Eszerint Lajosunk, minden fémkupakok, tuszik, hutuk, valamint a közpénz jellegüket elveszítő alapítványi pénzek és további megszámlálhatatlan blődségek védőszentje, akinek tragikusan termékeny pályafutását aligha lehet öt tőmondatban összefoglalni, egy 2016-os szerződés alapján (via Blikk) „menő nyugati bankár lehetett volna, miután övé lett volna az egyik legnagyobb francia pénzintézet, a Credit Industriel et Commercial (CIC) 24,09 százaléka”. Ezt ígérte neki a csengeri csaló, és Kósa Lajos az összes eszével el is fogadta a (nem létező) ajándékot a szélhámostól, aki azt állította, hogy neki, szélhámosnak 99 százalékos részesedése van a bankban.

Azon már rég túl vagyunk, hogy közjegyzői okirat készült arról, hogy Sz.-né megajándékozza Kósa anyját 800 millió forinttal (anyuka nem tudja, ki hamisította az aláírását a szerződésre) vagy hogy Kósa felesége szerint (aki legalább visszautasította az ugyanekkora nagyságrendű ajándékot) háromszor indultak volna el a csengeri örökösnővel, hogy a német pénzügyminiszterrel találkozzanak, de arra azért nem nagyon vett volna mérget szerintem senki, hogy Lajos ezt is megzabálja. Mármint hogy egy 5,1 millió ügyféllel rendelkező, a világ 35 országában jelen levő, mintegy 119 ezer milliárd forintos vagyonnal rendelkező óriásbank majdnem egynegyede a tulajdonába kerül. Egyszerűen ennyire senki nem lehet hülye. Pedig dehogynem. Kósa Lajos örömmel aláírta a gyanús szerződést, majd a rendőrségi vallomásában közölte, hogy egyrészt nem emlékszik szerződés(ek) megkötésének körülményeire, viszont arra igen, hogy mindvégig ahhoz tartotta magát, hogy a szélhámos nénitől semmit nem fogad el. Sem pénzt, sem ajándékot, sem egyebet. Kerek ez is, hogyne lenne.

Olvasom ezzel összefüggésben, ugyanis a DK kiadott egy közleményt, amelyben azt írják, hogy egyre szürreálisabb lesz Kósa Lajos Benny Hill Show-ja a csengeri örökösnővel, és követelik, hogy Kósa Lajost vessék alá intelligenciatesztnek. A közlemény szerint

a Demokratikus Koalíció követeli, hogy Kósa Lajost az ország érdekében vessék alá intelligenciatesztnek! Mi, európai magyarok ugyanis roppant aggasztónak tartjuk, hogy egy olyan ember lehet Magyarországon kormánytag, akinek a kapzsiság annyira elborítja az agyát, hogy gyakorlatilag bármit aláír, ami nem szalad el, mert a magyar emberek nagyon nem ilyen, miniszternek nevezett balekokat érdemelnek.

Egyrészt azt hiszem, hogy ezután a bankos szerződés után aligha lesz már szürreálisabb, de persze ne kiabáljam el, dehogynem lehet. Bármikor lehet. Másrészt ezzel az intelligenciateszttel viszont rohadtul elkéstünk. Ezért bármennyire nehéz eldönteni, hogy röhögni vagy sírni volna indokoltabb ebben a helyzetben, hajlok rá mégis, hogy ha Kósa Lajos miniszter lehetett ebben az országban, akkor nem biztos, hogy felhőtlenül kacarászni kellene ezen a sztorin. Benny Hill ide vagy oda.

Nem egyszerűen csak egy gyakorló parlamenti képviselőről beszélünk, hanem egy olyan figuráról, aki korábban az ország második legnépesebb városának polgármestere volt 16 éven keresztül (igaz, már akkor sem szerette azokat a kérdéseket, amelyekre nem lehet pozitívan válaszolni). Aki továbbá nem csak a kétharmaddal önkényeskedő állampárt parlamenti frakcióvezetője volt, de a Modern városok program lebonyolításáért felelős tárca nélküli miniszterként sokmilliárdos fejlesztési források felett diszponáló kormánytag is volt.

Kósa Lajost pedig – ma már tudjuk, nem kell találgatni sem – a feneketlen ostobasága okán rommá lehetett hülyíteni mindazzal, amivel Sz. Gáborné rommá is hülyítette. És ez az ember, aki a saját paródiáját alakítja évtizedek óta a magyar politika frontvonalában, nemhogy nem bukott bele a feneketlen mohósággal nyakon öntött feneketlen ostobaságába, nemhogy nem számolt el ezzel a sztorival, de érdemei elismerése gyanánt – ugyan már nem miniszter – ott ül a járvány elleni védekezésért és a magyaremeberekéleténekmegvédéséért felelős operatív törzsben, sőt. Nem csak hogy ott ül, de ki is kéri magának, hogy miután az operatív törzset a belügyminiszter irányítja, akinek a munkáját meg az országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottsága felügyeli, és miután ő ennek a bizottságnak az elnöke (ez már csak a hab a tortán!), hát csak természetes, hogy neki helye van az asztalnál. Hát hiszen utána tájékoztatja a parlament elnökét az elhangzottakról.

Ez a szellemi bokazokni? Ez? Aki egy ilyen sztori után nemhogy sűrű bocsánatkérések után, a balfenéken, kanyarban előzve tűnne el a nyilvánosság elől, amiért hozzájárult ahhoz, hogy a csengeri szélhámos egy rakás gyanútlan embert lehúzzon (ha a nagytudású fideszes politikusnak is köze van hozzá, akkor biztosan rendben van), és amiért politikusként anyagi ellentételezést fogadott el a befolyásáért cserébe (az, hogy végül nem kapott semmit, nemhogy egy bank negyedét, egyáltalán nem rajta múlt). De nem, ez a NER-pufidzsekijében ott ül a főnöke árnyékában a törzsi asztalnál, ahol a magyar emberek életét védi csak a Fidesz, és üzenik az országnak, hogy lám, ennyi aggyal, ilyen erkölcsökkel is magasra kapaszkodhat az ember, és nincs az az istentelen korrumpálhatósági bizonyíték, ami ezen változtatni tudna.

Tegye fel magának a kérdést minden morálisan túlképzett, kétoldali erkölcsi fölényben szenvedő magyar ember, hogy ezek után Szájer József miért is mondott le? Szégyen, amivé ezt az országot tették. És ezen sajnos semmilyen intelligenciateszt nem segít.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!