December 7,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Itt legalább 9 éve, de az is lehet, hogy 29 éve, és még valószínűbb, hogy ezer éve senkinek semmilyen felelőssége nincs

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 450,813 forint, még hiányzik 2,549,187 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Hello, csodálatosan szép szombat reggelt mindenkinek! Azt írta az újság, hogy ha véletlenül nem fog havazni, akkor talán ónoseső esik hétvégén. Az biztos, hogy strandidő nem lesz, vagy ha igen, nem mostanában.

Tisztelettel szeretném kérdezni: az megvan, hogy milyen szanaszéjjeltrollkodott ország az, ahol a társadalom összhergelését célzó rabszolgatörvénnyel terelik a figyelmet arról, hogy a miniszterek elnöke illegális bevándorlónak álcázott köztörvényes bűnözőket fogad örökbe, miközben arról vinnyog a saját tulajdonaként kezelt közpénzmédiában, hogy őt, az utcai harcost (höhö) minden reggel derékon vágják és megtámadják?

Az megvan, hogy milyen feneketlen fekete lyuk az, ahol az elvtelenségben fetrengő salakmédia mindeközben azzal tereli a figyelmet az utolsó pillanatban is megtrollkodott, aljas túlóratörvény elleni tüntetésről, hogy a párizsi, Macron ellenes gigatüntetéstől, valamint Merkel utódja (a CDU élén utódja, úgy értem) megválasztásának tragikumától megy a falnak. Ja. A csilliárdos fideszes seggnyaló konglomerrátumban nincs hírértéke annak (se), hogy ma 10 órától minden idők egyik legsunyibb és leggecibb állampárti törvénymódosítása – önként vállalt túlmunka, az – ellen vonulnak utcára a szakszervezetek.

És az is megvan, hogy mindennek a lehányt tetejébe a polcon lekvárként feszítő, a népet kilencedik éve egyéni képviselői indítványokkal hátba támadó rezsim (hol van már a lakástakarékok pár óra alatti beszántását övező minapi felháborodás?) szolgálatában parancsot teljesítő rendőrség elrendelte a Kossuth tér (és természetesen az azt északi oldalról határoló utcák) lezárását reggel 6:00 és délután 14:30 között? Hát hiszen a Jászai Mari térről a Kossuth térre vonulnának a tüntetők, akkor miért is ne basszunk ki velük, nem? De. Az orrba-szájba szívatás nagymesterei ráadásul megint másokat tologatnak maguk előtt, ezúttal a lengyel parlament alsóházi elnökét. Marek Kuchcinski – akivel nem mellesleg alig néhány hete találkozott Kövér László Lengyelországban, de most valamiért szombat örömére pont itt eszi a fene, kell az alibi a kormánytrolloknak – a rendőrség olvasatában nemzetközileg védett személy, akinek biztonságát a hatóságoknak kötelessége szavatolni.

Jó. Tehát aki úgy érzi – Kossuth tér lezárás ide vagy oda -, hogy a nyakán taposó elvetemültek kormánya a büdös életben nem fog meghátrálni, szégyenkezni, bocsánatot kérni, megbánni bármit is abból, amit a saját rinocéroszbőre védelmében és saját pillanatnyi gennyes érdekeinek megfelelően kilencedik éve művel, annak csak azt tudom mondani: 10 óra, Jászai Mari tér.

Tegnap elhunyt Hirt Ferenc fideszes országgyűlési képviselő, nyugodjék békében! Az egyik állampárti médiafertő és szemforgatási üzemegység éppen szolgálatos szalagmunkása (úgy lenne ötösöm a lottón, ahogy ennek a cikknek a megszületését megjósoltam pár órával azelőtt) nem mulasztotta el az alkalmat, hogy cikket rántson össze azokból a hozzászólásokból, amelyek a 444 és a HVG Facebook-oldalán érkeztek a hírrel kapcsolatban:

Engesztelhetetlen gyűlölet és mérhetetlen butaság árad ezekből a beírásokból. Sokkoló, hogy ilyen emberekkel élünk egy hazában. (Igaz, adatlapjuk szerint a gyalázkodók egy része Angliában mosogató vagy árufeltöltő…) Az élete nagy részét tolószékben leélő, pénteken 51 éves korában elhunyt Hirt Ferenc halálhíre nyomán – ahogyan az ilyenkor sajnos már megszokott – kiáradtak a honi csatornák és pöcegödrök, és az ott élő honfitársaink föltódultak a balliberális honlapok kommentfalaira, hogy kiadják magukból azt, mi lényegük. Illetve azt, amire az ellenzéki gyűlöletipar beprogramozta őket. Ez pedig nem más, mint: gyűlölet és sötétség. Hiába próbálták egyesek csillapítani a szitokáradatot, a többség sajnos még elhunytában is szidta a fájdalmasan fiatalon eltávozott politikust, vagy jót röhögcsélt a halálán.

Kétségtelenül lájk-kompatibilis ez a lábszagú jajveszékelés, kétségtelenül bugyog a gyűlölet ebben a NER-fekáliával vastagon beborított országban. Kétségtelenül jogos mindenfajta felháborodás, ami egy ember halálhírével kapcsolatos mocskolódást elítéli. A következtetés viszont nem hogy sántít, hanem üvölt belőle a hülyeség. Egyfelől teljesen mindegy, hogy valaki Angliában mosogat, vagy a Fidesznél takarít, hogy valaki árut tölt fel Londonban, vagy fideszes csúcsértelmiségi Budapesten. A gyalázkodás mindig, minden körülmények között elítélendő. Ennél csak az a súlyosabb, hogy ebből az álszent, ragacsos moralizálási és jajveszékelési produkcióból kimaradt a kvintesszencia: a gyűlöletipar működtetésében ebben az országban a háromszor kétharmados állampárt jár az élen, amelyik zsíros üzletet csinált a néphergelésből. Úgyhogy valahányszor ott a szaros szájú oldalon azzal gúnyolódnak, hogy az úgynevezett balliberálisok moralizálnak és taszítónak nevezik a kormányzatilag a populáció nyakába öntött szellemi mérget, a legsötétebb ösztönök feltüzelésére alkalmas primitív mocskot (ahelyett, hogy tömött sorokban elítélnék az uszítást!), pontosan ennek az általános engesztelhetetlen gyűlöletnek ássák a gödröt, amibe aztán valamennyien beleesünk. Az aktuálisan összelapátolt kommentekhez hasonló cifraságokat naponta bármelyik portálról össze lehetne gereblyézni. Beleértve ezt a szóban forgó fércmunkát is. Ne áltassák magukat azzal, hogy ez a balliberálisok lényege: a fos minden oldalon felbugyog, a gyűlölet nem válogat oldalak szerint, az a mérhetetlen hergelés, karaktergyilok, személyeskedő lejáratás, amit a rezsim szekerét toló és seggét nyaló propagandagépezet véghez vitt az elmúlt években, amikor lehetősége lett volna elegánsnak és nagyvonalúnak lenni, nem múlik el következmények nélkül. Ebben a háborúban nincsen áldozatok, pláne ártatlan áldozatok nincsenek. Éppen ezért be kéne fejezni ezt az álságos, egyoldalú szemforgatást, és belátni, hogy ezzé lett az ország. Oldalaktól függetlenül.

Ehhez képest már szinte szóra sem érdemes, hogy a kocasportolás felcsúti atyaúristene által vezetett kormány úgy szervez 2023-ban atlétikai világbajnokságot Budapesten (ha már az olimpia nem jött össze), hogy senki nincs, aki meg tudná mondani, mégis mennyibe fog kerülni ez a bulika Magyarországnak. Az viszont biztos – nem tudok róla, hogy lenne olyan sportlétesítmény, ami alkalmas lenne a világverseny megrendezésére -, hogy megépül egy vadiúj Nemzeti Atlétikai Központ, igaz, a kivitelezési tervek még nem készültek el, de már milliárdokat felzabáltak. Az RTL Híradó kérdésére a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja azért nem árult el anyagi részleteket (amellett, hogy halvány fogalmuk nincs semmiről), mert állítólag a szervezői bizottság lesz az illetékes ebben. Az, amelyik még létre sem jött.

Nem baj, mert az egészségügy legalább rendben van. Kásler okos fejétől virágzik a világszínvonal. Az egyik kezével további jelentős béremeléseket és fűt-fát ígérget (még Döbröginek is kettéállt a füle az ötlettől), másik oldalról meg azzal fenyegeti a kórházakat, hogy nem fizeti ki a kormány a végtelenségig az adósságukat.

El fogunk térni attól, hogy a kormány folyton rendezi a deficitet, és senkinek semmilyen felelőssége nincs.

Egyfelől lehet, hogy hülye vagyok én ehhez, de sehogy nem akar összeállni a kép. Másfelől javaslom a polihisztor úrnak, hogy nyugodjon meg, mert attól én is meg szoktam nyugodni: ebben az országban legalább 9 éve, de az is lehet, hogy 29 éve (még valószínűbb, hogy ezeréve) senkinek semmilyen felelőssége nincs. Semmiért. Úgyhogy ne most szarja össze magát ettől a felismeréstől. Viszont az a pompás javaslatom van nekem, hogy az atlétikai vébé nyereségéből (feltéve, hogy 2058-ban nem drágul még mindig a cucc) majd jól helyre lehet pofozni az egészségügyet.

Vagy vegyenek még sunyiban néhány használtan is több milliárdba kerülő luxusrepülőgépet a honvédségnek (az adófizetőket ne tájékoztassák róla, mert árt a szépségüknek), hátha jó lesz valamire.

Ez nem függ össze semmivel, csak azért bátorkodom iderakni, mert ez megint olyan szép és magyar és nemzeti. Vagyis izé. Úgy tűnik, ma sem fogok jó étvággyal reggelizni, de remélem, lesz olyan, akinél pont az ellenkező hatást váltja ki ez a hasznos, értelmes, intelligens, drága szép ember:

Maradok tisztelettel és eltűnök most hirtelen. Jó hétvégét, pihenést, mókát, kacagást mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!