Február 27,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Ismét mi álljuk a számlát

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,001,188 forint, még hiányzik 1,998,812 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint még az január végé kiderült, 1 milliárd eurós büntetést volt kénytelen bevállalni a kormány az EU-s pénzek kapcsán. Ez lényegében azt jelenti, hogy összességében (egyéb költségekkel) 400-420 milliárd foritnyi beruházást a magyar adófizetők lesznek kénytelenek állni. A pontos adatok – miszerint miért jár a büntetés – azonban még nem láttak napvilágot, ami a DK véleménye szerint Deutsch Tamásnak, az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottság tagjának is köszönhető:

Budapest, 2020. február 2., vasárnap (OS) – Lebukott a Fidesz – Elképesztő pofátlansággal próbálják blokkolni az uniós büntetéseke

Minden komolyabb bűnbandában van valaki, aki azért felel, hogy eltüntesse társai után a bizonyítékokat. Az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrző Bizottságában ez a szerep Deutsch Tamásnak jutott, aki most önleleplező módosítókkal próbálja blokkolni a Magyarországot érintő szabálytalanságok és büntetések nyilvánosságra kerülését. A most készülő jelentés szerint Magyarországnak több, mint 1 milliárd eurót kellene visszafizetnie a kohéziós- és természeti erőforrás támogatásokból megvalósult, korrupciógyanús projektek miatt.

A Demokratikus Koalíció szerint hiába próbálja Deutsch Tamás elképesztő pofátlansággal blokkolni az uniós büntetéseket, az EU pontosan tudja, hogy mi történik Magyarországon. A DK szerint éppen ezért kell elérnünk, hogy a jövőben az uniós forrásokat ne az Orbán-kormány, hanem közvetlenül az EU ossza szét az önkormányzatok, vállalkozások és civil szervezetek között. Ezért kell jogállami garanciákhoz kötni az uniós kifizetéseket, és ezért kell csatlakoznunk az Európai Ügyészséghez. Hogy Deutsch Tamás és bűntársai csak a távolból nézhessék, ahogy a pénzünk végre valóban arra megy, amire kapjuk.

Rónai Sándor
A DK Európai Parlamenti képviselőj
e

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!