Február 3,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Iskolaőrség. Pont erre volt szükség

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 68,517 forint, még hiányzik 2,931,483 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A kormány döntött: körülbelül 500 hazai iskolában iskolaőrök fogják felügyelni az iskolák biztonságát, ami magába foglalja a diákokat, valamint a tanárokat egyaránt. Hogy erre miért van szükség, arról fogalmam sincs, hiszen ha jól tudom, az utóbbi időben nem szaporodott meg az iskolai erőszak. Akkor viszont mégis miért van szükség egykori rendőrökre azért, hogy felügyeljék az iskolákat?

Ugyan fegyverrel nem lesznek felszerelve – hála az égnek -, de más kényszerítő eszközöket használhatnak, ami számomra teljességgel érthetetlen és megmagyarázhatatlan. Komolyan azt hiszi valaki, hogy a problémákat meg lehet úgy oldani, ha ahelyett, hogy beszélnének a fiatalokkal, inkább volt rendőröket vezényelnek az iskolákba szigorítási céllal?

Iskolaőrség létrehozásáról döntött a kormány – közölte a Miniszterelnökség vezetője csütörtöki online sajtótájékoztatóján.

Gulyás Gergely azt mondta, az intézkedés mintegy 500 iskolát érint, ebből körülbelül 140-150 szakiskola. Az iskolaőr része lesz a tantestületnek, állandó jelleggel jelen lesz az iskolában – azokban az intézményekben, ahol a legsúlyosabb fegyelmi problémák vannak -, és nagyrészt vélhetően korábbi rendőrök töltik majd be a posztot. Az iskolaőrnél fegyver nem lesz, de más kényszerítő eszközök lehetnek nála, és intézkedési jogosultsága is lesz. Kibővítik továbbá azoknak a bűncselekményeknek a körét, amelyeknél a büntethetőség alsó korhatára 12 év, és a pedagógusok sérelmére elkövetett összes bűncselekmény ebbe a körbe tartozik majd – közölte a tárcavezető. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!