Február 6,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Innen már csak egy lépés, hogy alaptörvénybe írják: a magyar kormányt nem szabad kritizálni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 152,132 forint, még hiányzik 2,847,868 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Annál jobb hír ma már biztosan nem fog érni – aranyartalék megtekintése ide vagy oda -, mint hogy az Orbán-kormány kormányhatározatot fércelt össze arról, hogy kikérik maguknak a melegellenes törvényt érő uniós kritikákat. Amit egyrészt onnan lehet tudni, hogy az  Igazságügy Minisztérium (IM) közleményben (cím: A gyűlöletbeszéd Magyarországgal szemben is tilos!) tudatta a fideszes állami hírügynökséggel, másrészt az igazságügyi tárca vezetője a biztonság kedvéért a közösségi oldalán is elpanaszolta az erre vonatkozó feldúltságát.

A dúltkeblű (h)arcoskodás (képzavar, nem baj) azzal függ össze, hogy az IM úgy véli: számos európai uniós tagállam kormányfője, valamint uniós tisztségviselő tett az elmúlt hetekben olyan durva és antidemokratikus kijelentéseket a magyar Országgyűlés által elfogadott homofób/transzfób gyermekvédelmi törvény kapcsán, amellyel átléptek egy vörös vonalat. A közlemény szerint ez a helyzet:

• A Magyarországot ért durva és antidemokratikus politikai és hatalmi támadásokkal szemben hazánknak minden rendelkezésre álló európai jogi eszköz alkalmazásával meg kell védenie magát.

• Elfogadhatatlan, hogy egyes bürokraták napi ideológiai csatározásokra használják fel az európai uniós jogot.

A mindannyiunk számára fontos közös európai értékekre és alapvető jogokra nem lehet ugyanis egy olyan étlapként tekinteni, amelyből az európai ideológiai fősodor képviselői önkényesen válogatnak, hogy mi az, ami a szívüknek kedves, és mi az, amire fittyet hánynak. Az őshonos nemzeti kisebbséghez tartozók egyéni és közösségi jogainak védelme, az uniós tagországok nemzeti és alkotmányos szuverenitásának, önállóságának maradéktalan elismerése, a közösségek önrendelkezéséhez való joga és a gyermekvédelem értéke nem szabadon választható, hanem mindenkire nézve irányadó európai jog és érték!

Mi, közép-európaiak ismerjük jól, milyen az, amikor az állampárt, illetve az általa működtetett diktatórikus rendszer akarja a szülők helyett nevelni a gyermekeket. A kommunistáknak sem engedtük ezt meg, nem engedjük hát, hogy a liberális demokrácia önjelölt apostolai a magyar szülők helyett neveljék a gyermekeket.

• A kormány éppen ezért határozatban hívja fel az igazságügyi minisztert, hogy a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló 2021. évi LXXIX. törvény szabályozási tartalmáról és jogalkotói céljairól az európai politikai élet szereplőit maradéktalanul tájékoztassa. Szintén az igazságügyi minisztert kéri fel a kormány arra, hogy a kormány gyermekvédelmi politikájáról és az e körben tett intézkedésekről, továbbá a kormánynak a magyar gyermekvédelmi politikával szembeni támadásokkal kapcsolatos álláspontját – a kormány nevében és teljes körű felhatalmazásával – az európai uniós és tagállami szervekkel és tisztségviselőkkel megismertesse. (via MTI)

Varga Judit piros felkiáltójelekkel és egyéb virtuális motívumokkal telepakolt Facebook-posztja ennek a sajátos kormányzati lépésnek a kiegészítése, az alábbi hergelő nyelvi fordulatokkal:

– meg kell állítani,

– itt az idő,

– eddig és ne tovább,

– elég volt,

– öntsünk tiszta vizet a pohárba.

Hogy mindenki értse, miért hullámzik a honfiúi, honleányi kebel, hát ezek miatt:

– a Magyarországot érő alaptalan és hazug támadások,

– durva és antidemokratikus kijelentések,

– hatalmi indíttatású, tiszteletlen megnyilatkozások,

– a rég letűntnek hitt gyarmatosító beidegződések és a felsőbbrendűség hamis elgondolása,

– összehangolt lejárató kampány,

– rágalmak és álhírek.

Ebből mondjuk pont nem derül ki egyetlen konkrétum sem, mint ahogy változatlanul nem igaz, hogy Magyarországot támadás érte volna, kizárólag az Orbán-kormányt érte bírálat, de ezen lendüljünk túl. Azon is lendüljünk túl sírásba torkolló nevetés nélkül, hogy Varga Judit képes volt leírni: ami szembemegy a demokráciával, azt meg kell állítani.

Vicces is lehetne, de nem vicces. Az, hogy kormányhatározatnak neveznek egy kikérjük magunknak típusú nettó politikai nyilatkozatot, az szerintem nem vicces, hiszen innen már tényleg csak egy lépés, hogy a soros alkotmánymódosítás tárgyát képezze, hogy a mindenkori Orbán-kormány bírálhatatlan, mindenkinek kuss legyen. A toporzékolás oka ugyanakkor érthető, maga a miniszterasszony rágta a szánkba: az Európai Parlament szerdai plenáris vitáján a homofóbtörvényük lesz a fő attrakció. Ami azért problémás, mert ennek nyomán javaslat születhet arról (gondolom, ami szembemegy a demokráciával, azt meg kell állítani), hogy az emberi jogokat megsértő Orbán-kormány miatt uniós forrásokat tartsanak vissza. Amit nem csak az udvartartás, de az ország is megszív. Ha valaki nem értené, hogy Orbán európai polgároknak címzett fizetett hirdetésében miért agitál és uszít az Európai Parlament ellen, hát például ezért. Mert a demokrácia már csak ilyen: ha nem a Fidesz akarata érvényesül valahol, akkor az nem demokrácia.

Ez így, ahogy van, szégyenletes, és minél inkább vergődnek, prüszkölnek és kikérik maguknak, annál szégyenletesebb lesz. Viszont ezért a mondatért külön elismerésemet szeretném kifejezni Varga Juditnak:

Az ellenzéki szavazatokkal együtt demokratikusan elfogadott gyermekvédelmi törvényt több európai uniós tagállam vezető politikusa is bírálta az elmúlt hetekben.

Megérkeztünk. Tehát a moslékszivárványkoalíció Gyurcsánnyal összefogott jobbikos fele a HIVATKOZÁSI ALAP arra, hogy ez a törvény rendben van. Vagyis a Jobbik szavazata miatt lett demokratikus az egész. Az árulók miatt, akik rohadjanak is meg, mert összebútoroztak Gyurcsánnyal.

És holnap még melegebb lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!