Szeptember 30,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Így küzdenek a mindent beterítő propaganda és félretájékoztatás ellen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,016,490 forint, még hiányzik 983,510 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Mint ismert, Magyarországon sajátos balliberális médiatúlsúly érvényesül, aminek eredményeként a hiteles információk számos olyan kistelepülésre nem jutnak el. A Nyomtass te is! mozgalom évek óta azért dolgozik, hogy minél többekhez próbáljon eljuttatni olyan híreket, amelyekről ma azért nem értesülnek, mert őket csak az évi közel 120 milliárd forintból fenntartott közmédia éri el. Különösen igaz ez a megyei napilapok fideszes körök általi felvásárlása óta, ami azzal járt együtt, hogy széles rétegek egyáltalán nem férnek hozzá a kormánnyal szemben kritikus hírekhez. Ezért a Nyomtass te is! mozgalom a független sajtóban megjelenő cikkeket juttatja el azokhoz, akik egyébként csak a kormánypropagandát fogyasztanának. Gyakorlatilag egy félbehajtott, A4-es lappal küzdenek a mindent beterítő és túlüvöltő kormánypropaganda ellen.

Mindeközben a Fidesz közvetlen befolyása és irányítása alatt álló sajtóorgánumok az elmúlt években mindent elkövettek a kezdeményezés lejáratásáért. Legutóbb például március közepén, a Sorosék kezébe került a baloldali előválasztás című, leleplezőnek szánt (?) cikkben azon forgatta a szemét a Magyar Nemzet propagandistája, hogy

„ők készítik és terjesztik majd a jelölteket népszerűsítő anyagokat, ahogyan a 2019-es önkormányzati előválasztáson is tették. A Nyomtass te is! ugyanezen a néven indított ingyenes lapját, a saját magát XXI. századi szamizdatként definiáló lapot az eDemokrácia Műhely Egyesület adja ki, amelynek célja, hogy baloldali hírportálok (például a 444, a Telex vagy az Átlátszó) rövidített cikkeit minél szélesebb rétegekhez eljuttassák. A kezdeményezést Soroshoz köthető liberális értelmiségiek alapították, köztük Sükösd Miklós, a szervezet szakmai vezetője, aki korábban 13 évig volt a CEU docense. Az eDemokrácia Műhely partnerei között szerepel a Norvég Alap is. Eddig legalább három pályázatot nyertek a Soros Alapítványtól, ám összegeket nem tüntettek fel a honlapjukon. Mindenesetre a 2002-es Soros-évkönyv szerint a Kerepes–Szilasliget – Közérdekű adatok a kormányzati és önkormányzati honlapokon című tanulmány elkészítéséhez és az ehhez kapcsolódó hírlevél kiadásához közel két és fél millió forintot kaptak.

Miközben a pártmédia nagy erőkkel próbálja hitelteleníteni, összesorosozni és összenorvégalapozni a civil kezdeményezést – mintha valami felháborítóan illegálisat tennének -, az ARD német közsszolgálati média tévécsatornája nemrégiben a helyszínen kísérte el Ritát az egyik munkanapján. Rita társával a Budapesttől 50 km-re északra fekvő Dömösön postaládától postaládáig keresi fel a házakat, a riportból az is kiderül, milyen fogadtatásban részesültek egy olyan helyen, ahol erős a kormány melletti kiállás.

Azért, hogy a pártmédiának ne kelljen kéretlen oknyomozásba fogni: a félbehajott A4-es, valódi híreket tartalmazó újságot 2000 példányban nyomtatják és osztják szét hetente kétszer, a költségeket adakozásból finanszírozzák, a munkát pedig önkéntes aktivisták végzik. Íme az ARD Mittagsmagazin 2021. április 8-i műsorában látható rövid, feliratozott riport:

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!