Augusztus 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igen, ki kellene állni az emberek elé, és elmondani az igazságot

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 890,629 forint, még hiányzik 2,109,371 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Így bizony, péntek. Jó reggelt kívánok mindenkinek! Ül, fekszik, nyugszik. Nyugodjon meg, mert attól megnyugszik. De nem, ez soha nem nyugszik meg. Direkt nem kommentáltam tegnap reggel a plebejus, szakadt miniszterelnök kalandjait a fapados repülőzéssel, mert annyira kínosnak éreztem az egész sztorit, hogy ez tűnt a legjobb ötletnek. De az a vinnyogás, amit a barnanyelvű alászolgája oldal lenyomott a hírre, az majdnem annyira szürreális, mint az a narratíva, hogy a Fidesz nélkül von der Leyen nem az Európai Bizottság első nőnemű elnöke. Szóvalhogy van annak némi orrot facsaró izzadságszaga, amikor a pártállam faliújságának közpénzből zabáltatott, a pártközpontból távirányított jómunkásembere leírja a gazdája Olaszországból hazarepülős fapados, pórnép között elvegyülős PR-kalandja kapcsán, hogy

a propagandamédia összezavarodott, hogyan kössön bele Orbán Viktorba.

Tegyük fel, hogy ez helyesen van és magyarul is van. Aranydrágacsicsakvirágbogaraim! Azért ez a propagandázás változatlanul erős olyanoktól, akiket seggnyalásért tartanak a gazdáik. Ennél fontosabb, hogy ha a ország miniszterelnöke tizedik éve úgy küzd a valóság ellen a hatalomért, hogy nem hajlandó tudomást venni a valóságról, és erőből, boldogkarácsonyozva, függöny mögé bújva, verőemberk által kísérve, átmeneti süketségre hivatkozva  menekül a nyilvánosság elől, akkor gondolkodni képes ember ezek után nem fogja elhinni neki, hogy ő Mátyás király. És már nem fél golyóálló mellény nélkül a csőcselék között elvegyülni. Ennél több szót nem érdemel az egész átlátszó próbálkozás, de ennyit feltétlenül.

Mindeközben a Fidesz sakálmédiájának egyes illusztris figurái még mindig nem bírnak leszakadni a német kancellár remegéséről. Ami persze valóban súlyos kérdés, talán még a hosszú évek óta tartó nyelvcsapkodásnál és nyakkendőrángatásnál is súlyosabb. Íme:

…van abban valami végzetesen sorszerű, hogy azt a politikust, aki meghívta országába a harmadik világot, éppen a német himnusz alatt fogja el a remegés. Micsoda tragikomikus fináléja egy régen kisiklott politikai karriernek, egyúttal micsoda isteni igazságtétel…

…Merkelnek nem azt kellene hazudnia, hogy minden rendben van, mert láthatóan semmi sincs rendben, hanem ki kellene állni az emberek elé, és elmondani az igazságot. Ha ugyanis nemcsak játsszuk, hanem valóban el is hisszük, hogy demokráciában élünk, a politikus nem valami Barbie baba, amelyet két dajkálás közben elrejtünk a sublótban, hanem beszámolási kötelezettséggel rendelkező, felelős tisztségviselő. A népképviselet a nép képviseletét jelenti. És ha az egyik legfőbb tisztségviselő beteg, akkor arról illik tájékoztatni a választókat.

A németeknek ez még nehezen megy. A szabálykövetésbe fognak belepusztulni. Ha valaminek kialakult rendje van, vakon és kétségek nélkül követik. És ha a hazugság ült tort a hazájuknak, akkor arra esküdnek, mert Ordnung muss sein. Számtalan vonzó tulajdonságuk és erényük mellett ez a kollektív jellemhibájuk okozza minden jelen idejű és jövőbeni nyomorúságukat. (háromnevű rezsimszolga)

Ezt szerintem érdemes jól elrakni. Megint másokon kérik számon, és másoknak hányják a szemére azt, amit a saját bálványukon nem kérnek számon, amit a saját bálványuknak nem hánynak a szemére. Az ordas kárörvendésen kívül (isteni igazságtétel, az!) végre tökéletesen egyetértek a jobboldali morális fölénnyel. Igen, ki kellene állni az emberek elé, és elmondani az igazságot. Orbán Győzőről, Mészáros Lőrincről, Tiborcz Istvánról, az előre megfontolt Soros-agymosásról, és annyi mindenről, amit évek óta Havasi Bertalan révén cinikus egymondatokkal tekint elintézettnek a beszámolási kötelezettséggel rendelkező, állítólagos felelős tisztségviselő. Ha ezzel megvannak az elvtársak, akkor lehet Merkelnek is hányást tenni a szemére.

A parlament honlapja szerint a nemzet 2.0 számot viselő töltőtolla, a Neírdalájános nevű vicc közben megint aláírt. Az MTA széttrancsírozásáról szóló fércmunka után a köznevelési törvény pusztító módosításai ellen sem volt kifogása, bár egyelőre a KEH (a nemlétező köztársaság Köztársasági Elnöki Hivatala) még nem kommunikálta a döntést. Mert miért is kellene? Mi a szart lehet ezen kommentálni és pláne minek? Hogy kurvajó ötlet a magántanulókat egyéni munkarendben tanulókká átnevezni, mert az mindenkinek jobb lesz, ha nem az iskola igazgatója, hanem a tetves állam dönti el, hogy ki lehet ilyen tanuló? Hogy a nemzet épülését szolgálja, ha a szülők és a tantestületek ezután nem szólhatnak bele az iskolaigazgatók kinevezésébe? Vagy hogy az ország jobbanteljesítését szolgálja, ha az alternatív iskolákat megnyomorítják az orbánista janicsárképzők nagyobb dicsőségére? Így is tökéletesen érthető, ne fáradjon, káder elvtárs!

Gulyás Gergely jóllakott óvodás tegnapi kormányinfós szereplése leginkább az Ursulázás jegyében telt (ahogy elnézem az Európai Bizottság kegyelem taknyán megválasztott elnökének első sikamlós nyilatkozatait, kesztyűs kezét és eltartott kisujját Magyarország és Lengyelország ügyében, teljesen érthető), de szó esett arról is, hogy állítólag nem kérünk más szennyeséből, úgyhogy a szennyvíziszap külföldről történő behozatalát a magyar hatóságok a jövőben nem fogják engedélyezni. Ehhez képest ma reggeli hír, hogy bár eddig csak arról tudtunk, hogy fél Horvátország bűzlő szennyvíziszapját tüntetik el Magyarországon, egész Szlovénia szennyvíziszapját is ide szállítják. Konkrétan: 2018-ban Szlovénia egy éves termelésének megfelelő mennyiségű szennyvíziszap érkezett két magyar feldolgozótelepre. Királyság. Ahhoz képest, hogy nem kérünk más szennyeséből ez elég szép teljesítmény. Majdnem akkora, mint azt mondani, hogy a 2030-as klímavédelmi célkitűzések teljesítése tekintetében Magyarország az egyik legjobban teljesítő ország az EU-ban. Azt mondja Orbán zabálópartnere:

Nincs ellenünkre, hogy klímacélokat tűzzünk ki 2050-re, de ahhoz hatástanulmányok, cselekvési tervek és költségvetési terv kell az EU részéről.

Nyilván a hatástanulmányok nemzeti kormányának nincs ellenére, de a trollkodás még annyira sincs. Olyan nagyon nincs ellenükre a 2050-es klímacélok kitűzése, hogy az első dolguk a rezsidrágulás parájává egyszerűsíteni a dolgot. Gulyás arra utalt tegnap, hogy ha drágulna a rezsi, abba a Fidesz akár bele is bukhatna. Megértettük. A népet soha nem lehet eléggé hülyének nézni, sokadik fejezet.

Szóval tényleg fejlett, felvilágosult ország ez. Ahol a kormány legfeljebb a rezsicsökkentésbe bukhat bele, az embertelenségbe soha. Most ott tartunk, hogy a strasbourgi bíróságnak tizenötödször kellett felszólítania a magyar kormányt arra, hogy adjon enni a tranzitzónákban fogva tartott embereknek. Ezúttal egy fiatal iraki férfit próbáltak kiéheztetéssel rábírni arra, hogy mondjon le a menekültügyi eljárásról és takarodjon a faszba.

Számos egyéb uniós egyezmény, javaslat, terv megfúrása után, most az EU-tagországok belügyminisztereinek ama közös nyilatkozatát sikerült meghekkelni, amelyben megoldást kerestek arra, hogy ne fulladjanak meg a menekültek. De, fulladjanak csak meg. A V4-ek a kereszténység talaján állnak, őket nem lehet ilyen emberi jogi handabandákkal zavarba ejteni. Fényes siker.

Meg az is, hogy a KSH 5 százalékos szakemberhiányt mért az egészségügyben, úgyhogy most ezzel vakítják a parasztot. Igaz, hogy a szakdolgozói kamara szerint 2-3-szor ennyien hiányoznak az ágazatból, de miért pont az érintettek akarják szétbarmolni az elvtársak sikertörténeteit? Gondolom, az 5 százalékos szakemberhiány magyarázza, hogy a Békés megyei kórház gyulai bőrgyógyászati osztályát be kellett zárni, mert az orvos szabadságra ment. Gondolom, ez a jelentéktelen, szóra sem érdemes 5 százalékos szakameberhiány magyarázza azt is, hogy egy mentőtiszt látja el az ügyeletesi teendőket Mezőberényben. Jó, hát ahhoz képest, hogy a kalauz és a vezető szerelte a lerobbant vonatot útközben Somogyban, minden rendben van itt.

És végül legyünk hálásak Mészároslölönek, amiért 12 millió forintot adott a balatoni vízimentőknek, hogy meg tudják venni a két mentőhajót, amit közösségi finanszírozásban próbáltak megvenni, mert van itt pénz lóvéra, csak nem mindenkinek jut. Nahát, Lölö, csak így tovább. Van mit visszafizetni.

Nem utolsó sorban nagyon szurkolok Hende Csabának, hogy hátha sikerül neki szétvernie a szombathelyi Fideszt. Ha másképp nem megy, essenek egymásnak, és zabálják fel egymást, nekem így is jó. Köszönöm a figyelmet, minden más később lesz.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!