Január 18,  Hétfő
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igazi csodaország ez. A szó legtragikusabb értelmében

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 804,828 forint, még hiányzik 2,195,172 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Szeretettel üdvözlök mindenkit, aki nem tud, vagy akinek nem lehet aludni szombaton reggel 8 óra körül. Valóban szombat van, június második napja júliusi hőmérséklettel, és a közélet reménytelenség szokásos hömpölygése. Dolgos hétvége ez (már amennyiben a belterjes szájtépés annak számít) a kétharmados gépezet számára. Ha jól tudom, ma van a 14. kötcsei, valamiért polgárinak elkeresztelt piknik napja, amelyet az újrahasznosított, szűnni nem akaró Balog Zoltán által vezetett Magyar Polgári Együttműködés Egyesület szervez, és ahol a miniszterek elnöke szigorúan zárt körben, ahogy ők szokták (azért remélhetőleg a lakájmédiát nem zárják ki, hogy ők legalább jól értesülhessenek mindenről) szónokol az állampárt úgynevezett szellemi és gazdasági holdudvarának. Ez Schmidt Máriától Schmitt Pálig mindenkit is magába foglal. Azt most így hirtelen nem tudom megmondani, hogy a Fideszben a szellemi megnevezés pontosan mit takar. Pláne az egykori áLamfő vonatkozásában.

Tegnap este a kollégám még azon morfondírozott, hogy vajon Farkas Flórián romaügyi hídépítővel mi történt, hogy a neve nem szerepel a miniszterelnöki megbízottak és kormánybiztosok aktualizált listáján. Erre most sem tudom teljes bizonyossággal a választ (bár sejteni vélem, hogy még annál is jobban eldugták, mint amennyire eddig elbújt az idegesítő nyilvánosság elől), viszont jó hírrel szolgálhatok Farkas egyik legnagyobb élő rajongójával kapcsolatban. Aki nem más, mint éppen Balog Zoltán. Aki tavaly októberben, a Lungo Drom 27. születésnapján nem győzte ajnározni a romák védőszentjét, miszerint ő az első cigány vezető Magyarországon, akivel érdemben lehet és lehetett együttműködni. Ez az együttműködés olyan jól sikerült (zárójel: nemrég került elő egy hangfelvétel, amelyen az Országos Roma Önkormányzat elnöke azt állítja, hogy Flórián kartárs 30 milliárd forintot lopott el az idők során az ORÖ-től), hogy Orbán Viktor miniszterelnöki biztossá ütötte a dilettáns lelkészt, akinek feladata lesz koordinálni a magyarországi romákkal kapcsolatos társadalmi egyeztetést irányító tevékenységet; ellátni a roma felzárkózás kormányzati koordinációját; és részt venni a  roma kultúra értékeinek megőrzését és terjesztését, oktatását szolgáló tevékenységekkel, fejlesztésekkel kapcsolatos feladatok ellátásában. Balog munkáját Orbán irányítja, és egy ötfős titkárság segíti majd.

Ez a történet is szépen példázza, hogy a feltétlen lojalitás ebben a rendszerben minden esetben felülírja az arrogáns hozzá nem értést, vagy a korrupt gazemberséget. Senkit nem hagynak az út szélén. E konkrét esetben: sem a 40 milliárdos adósságot hátrahagyó, az egészségügyi-oktatási-szociális szféra szétverését lemenedzselő szellemi esztergályost, sem az enyves kezű bűnözőt, aki széthordta a roma felzárkóztatási forrásokat. Azon picit csodálkozom, hogy Farkast nem tüntették ki ezzel a lendülettel.

Nem úgy, mint bizonyos Takaró Mihály irodalomtörténészt, akinek pedagógusnap alkalmából díjazták a munkásságát. Takaró úr a gyerekek harmonikus személyiségformálásáért végzett kiemelkedő munkájáért kapta meg a kitüntetést. De kicsoda is Takaró úr? Röviden: ez a történelmi Jobbik (=cukisodás előtt) tövéről fakadó kiváló gondolkodó minden más érdeme és erénye mellett Wass Albert, Nyírő József és Tormay Cécile műveit propagálta termékeny élete során, és gondolom, ez ma sem múlt el neki. Kertész Imrét ehhez képest nem tartja magyarnak, 2009-ben a Polgárok Házában egyenesen azt mondta: Magyarország szép lenne, ha Petri György nem kapott volna Kossuth díjat (szerinte a költő a pokolra jutott, néhány emelettel lejjebb van Istennél), a változatosság kedvéért pedig úgy vélte, hogy Spiró Györgyöt nem lehet embernek nevezni. Azt hiszem, hogy előbb-utóbb valóban elérjük a szép világot. A kirekesztő, szélsőséges, ordas eszmék fojtogató világát, ahol állami elismerés jár azért, ha valaki dehumanizálja a szélsőségből kilógó normalitást, ahol a melldöngető kereszténységen és magyarságon túl semmi nincs. Ahol ilyen emberek formálják harmonikusan a felnövekvő generációk személyiségét.

Igazi csodaország ez a szó legtragikusabb értelmében. Ahol a sokszorosan lebőgött Kósa Lajos nevű nemzeti szórakoztatóművész és intellektuális vakondtúrás feleségének adósságban úszó, egyébként 139 milliós vagyonnal rendelkező, ám mindössze 6 millióért megvásárolt cége közel 100 milliós profitot termel, ott igenis érdemes nagyokat álmodni. Nettó tizenötszörös nyereség. Minden, amihez hozzányúlnak csodává változik a kezeik között.

Igazi csodaország az, ahol már isten tudja hányadik éve eredményesen működik az, hogy az ügyeletes Hollik kiáll és rezzenéstelen pofával két perc leforgása alatt tízszer sorosozva büfögi a kamerába, hogy már megint megtámadták Magyarországot. Mert Sorosnak mindenhol megvannak az emberei. Tegnap éppen az Európa Tanács emberi jogi biztosa nehezményezte a Stop Soros nevű gány- és fércmunkát, erre szalajtották a Fidesz vesztes képviselőjelöltjét toporzékolni. Miközben az ország harmada nyomorog, a kormánypártok változatlan impertinenciával tolják az összeesküvés-elméleteiket. Ebből is érdemes megjegyezni a Fidesz-KDNP kontraszelekcióra épülő káderpolitikáját: Hollik lebőg a választáson, nem tagja a Fidesz-frakciónak, de megkapja a Fidesz frakciószóvivői posztját, hogy újabb négy évig nyomja a faék egyszerűségű agymosó dumáját, amivel máshol még portás sem lehetne. Ajánlanám Hollik szóvivőnek és gazdáinak a Nyílt Társadalom Alapítványok budapesti szóvivőjével készült friss interjút, még akkor is, az erkölcsi gerincferdülést nem gyógyítja.

Amúgy valaki hallott mostanában valamit az ellenzéki pártokról? Hogy most már nagyon elkezdtek dolgozni, hogy járják az országot, hogy készülnek a legközelebbi megmérettetésre, hogy komolyan veszik magukat, hogy megértették a választók üzenetét? Jó, nem akarom elbagatellizálni, láttam, hogy már kiadtak néhány közleményt és tájékoztatták a sajtót és összeráncolták a homlokukat és azt mondták, hogy ebből elég. Én kérek elnézést.

Igazi csodaország az, ahol annyira hülyére lehet venni a mélyen megvetett választókat, hogy a rengeteg közpénzmilliárdból fenntartott folyamatos választási kampány ellenére, az elvtársaknak volt bőr a képükön a 2018-as választás hivatalos kampányköltései címszó alatt 870 millió forintot feltüntetni. Úgy, hogy tavaly illetve idén április 8-ig Rogánék közel 20 milliárd forintott égettek el sorosozásra. Szerintem jól csinálják. És akkor Kásler doktor tegnapi szellemi ámokfutásáról, vagy a színházban támadó buzilobbiról még egy szót sem szóltam. Nem baj, következik.

Addig is szép napot, jó pihenést, kinek mit!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!