Július 30,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igazán parádés teljesítmény, de tényleg

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,631,618 forint, még hiányzik 1,368,382 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Varga Mihályt eléggé ritkán tolják ki a függöny elé, pláne úgy, hogy amit bejelentett, az alig egy órával előtte került nyilvánosságra. Úgyhogy perszehogy megakadt a szemem a híren. Győzött a kormány és a miniszterelnök úr, öt helyet javítottunk az IMD listán, így 63 ország közül a 42. hely büszke birtokosai lettünk.

Amilyen legalja libsi vagyok, megnéztem, mennyivel vagyunk most jobbak, mint akkor, amikor Tudjukki vezette a szakadékba az országot, ahonnan tekintetes uramék az utolsó pillanatban rántották vissza, kockáztatva mindenféle sérveket. Natehát:

2008-ban a 38., 2009-ben 45. volt Magyarország. 2010-ben sikerült visszakapaszkodni (alighanem a Bajnai-kormánynak köszönhetően) a 42. helyre. Az Orbán-kormány első éve meg is hozta a várt eredményt, 2011-ben már a 47. helyen hasítottunk. 2017-ben pedig a csodás 52. helyet sikerült megcsípni.

Most tehát az történt, hogy 11 évnyi teljhatalomban kormányzás, az országba öntött uniós forrás, a pénzbőség és a nyugalom annyira volt elég, hogy visszamásszunk oda, ahol a nagy gazdasági válság után voltunk. Igazán parádés teljesítmény, de tényleg! Tudom, most az jön, hogy de járvány és gazdasági válság volt! Tényleg, csakhogy előtte nem volt, amikor igen, az minden országot érintett, nem csak minket. Az szerintem nem ér, hogy először a szar kormányzással lerontanak egy mutatót, majd picit javítanak a saját mélypontjukhoz képest, és fülvakargatást kérnek.

Öt helyet lépett előre Magyarország az IMD svájci üzleti iskola Versenyképességi Központja (IMD World Competitiveness Center) által kiadott versenyképességi rangsorban – mondta Varga Mihály pénzügyminiszter sajtótájékoztatón csütörtökön Budapesten.

Az ICEG European Center független közgazdasági kutatóintézet közreműködésével készülő 2021-es IMD Versenyképességi évkönyv 63 országot felsoroló rangsorában Magyarország így a 42. helyre lépett, amivel a harmadik legnagyobb javulást érte el.
    Kiemelte: a jelentős előrelépés annak köszönhető, hogy a kormány világos elveket követett a gazdaságvédelmi intézkedések terén is; a cél a kezdetekről az volt, hogy Magyarország ne csak a járvány gazdasági hatásait tudja eredményesen kivédeni, hanem előnnyel tudjon kijönni a válságból. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!