Január 19,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Igazad van, István! Ti sem szakértők, sem hozzáértők nem vagytok

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 938,299 forint, még hiányzik 2,061,701 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Halihó! Hétfő után kedd, derűre ború, kánikula után enyhülés, ezt mondják az okosok, úgyhogy jó reggelt mindenkinek! A Nemzeti Együttröhögési Rendszer dübörgését jelzi, hogy miután áprilisban letagadták, hogy napirenden volna a képviselők béremelése, majd júliusban rezzenéstelen pofával megszavazták, végre valahára a miniszterek is sorra kerültek. Helyreállt az igazságosság, a méltányosság, vagy mi a francnak nevezik ezt. A magyarázat:

az elmúlt években az átlagbér 65 százalékkal emelkedett, a tárcavezetők viszont ebből egy forintot sem láttak,

(az ő fizetésüket 2010-ben a kormány befagyasztotta), ezért a legszebb ideje volt a korrekciónak. A legjobban Bártfai-Máger Andrea, a Miniszterelnöki Kormányiroda tárca nélküli minisztere és Süli János paksi bővítésért felelős tárca nélküli miniszter járt, akiknek fizetése korábban egyaránt 1.101.900 forint volt, mostantól 5.000.000 forintot keresnek majd havonta. Indoklás: ők ketten nem politikai, hanem vagyonkezelési feladatokat látnak el, ezért az ő illetményüket az irányításuk alá tartozó állami vállalatok vezető tisztségviselőinek béréhez igazítják. Ennél szarabbul járt Semjén, aki az eddigi 1.101.900 helyett 1.633.300 forintot keres majd, a többiek – Nagy Szürkemarha Istvántól Rogán Bűnöző Antalig –  egységesen 1.782.100 forintnak örülhetnek havonta. Szerintem királyság, ennek a duplája is teljesen indokolt lenne, csak azt szeretném tudni, hogy mindeközben a főplebejus miniszterek elnökével mi van (azon kívül, hogy tegnap délután a horvátországi Abbáziában tárgyalt a horvát miniszterelnökkel ezek szerint idén is csak Horvátországra futotta a nyaralásra félrekuporgatott pénzből), az ő jól megérdemelt fizetése nem szorul emelésre? Ugye nem fogják előadni a ragacsos meséjüket arról, hogy ez a szent ember nem tartott igényt arra, amire mindenki más igen? Mert neki a haza az első, vagy mi a szent frászkarika.

Nem baj, közben zárójelben tegyük ide: nyilvánosságra hozták a teljes Magyar Ifjúság Kutatást (amit 2000 óta négyévente folytatnak le), amiből kiderül, a 15-29 évesek a jobb megélhetés reményében tartanak külföldre, többségük pedig az anyagi nehézségeket tartja a fiatalok legégetőbb problémájának. Szép eredmény ez annak fényében különösen, hogy a Magyar Ifjúság Kutatás 2016 gyorsjelentésének tavaly februári bemutatásán az akkor még csúcsminiszterként futó Balog Zoltán azt hazudta, hogy Magyarország a fiatalokkal együtt, a fiatalok által erősödik, és egyre több fiatal tartja Magyarországot a legjobb helynek, ahol élni szeretne. Valóban. Szerintem érdekes beleolvasni az adatokba, amelyek közül én nagyon lényegesnek tartom a következőt: a magyarországi 15–29 évesek kétötödét sem a politika, sem a közélet nem érdekli. Ez nagyon sok mindent jelenthet, de hogy semmi jót, az egészen biztos.

Mivel rég nem volt szó a genderszak megszüntetésének tervéről, ideje Hollik István mértékadó véleményének fényébe helyezni a kérdést. A Rétvári-Semjén-féle egybites faékpolitizálás analógiájára arról van szó, hogy a Fidesz támogatja a genderszak megszüntetését, mert nem fér bele a keresztény értékrendbe. Ezt mondta a szájával a választáson elhasalt, ám ennek ellenére nagy becsben tartott, papagájüzemmódban kiválóan funkcionáló szócső az őt megillető helyére visszakerült HírTv-ben:

Nem kell szakértőnek vagy hozzáértőnek lenni ahhoz, hogy belássuk, hogy genderológusok iránti munkaerő-piaci kereslet igen csak csekély. A másik pedig az nem egy titkolt cél, hogy Magyarországon valóban egy kereszténydemokrata országot hozzunk létre, amely egyébként a normalitást és a keresztény értékeken alapuló életet és értékeket védi. Na most az a helyzet, hogy a társadalmi nemek gondolata, ami nem egy tudomány, hanem egy ideológia, ráadásul szorosan köthető a liberális ideológiához, az azt gondolom, hogy ebbe nem fér bele.

Egyetértünk, Pityu! Ti sem sem szakértők, sem hozzáértők nem vagytok (bár ezzel kurvára nem vagytok egyedül), következésképpen egy jéghideg borsóleves fut végig a hátamon (40 fokban rettenetes érzés) attól a gondolattól, hogy a normalitást hozzátok kellene viszonyítani. Meg a ti francos keresztény értékeitekhez. Nem hiszem, hogy egy vak hangot értenél belőle, de ajánlom figyelmedbe az alábbi vélemény-foszlányt dzsendertémában:

Senki nem tagadhatja, hogy – mint minden új és támadott diszciplína esetében – a dzsendertanulmányok és a feminizmus környezetében is előfordulnak bizarr túlzások, amelyeket kipécéznek a szélsőjobboldali hecclapok és heccportálok. De ahogyan a geofizikát se ítéljük meg a laposföld-hívőkről, az orvostudományt se az oltásellenes kuruzsláshívőkről és a művelődéspolitikát (mint olyant) se dr. Kásler Miklósról, ezeknek sincs semmi jelentőségük. (TGM: A dzsenderrendelet értelme)

Egyébiránt örvendetesnek ítélem, hogy működik a jogállam a maga intézményeivel és például Matolcsy Rómeó is teszi a dolgát még ebben a rohadt melegben is. Örülök, hogy az általa vezetett jegybanknak sikerült példát statuálnia. Nos, Rómeó 15 millió forintra büntette a Gyurcsány család tulajdonában lévő Altus Portfólió Kft.-t engedély nélküli pénzkölcsönnyújtási tevékenység miatt és feljelentést is tesznek az ügyben. Matolcsyék szerint a cég mintegy 400 millió forint értékben nyújtott kölcsönt magán és jogi személyeknek is úgy, hogy ehhez nem kapott engedélyt a Magyar Nemzeti Banktól, ezért a pénzintézet azonnal hatállyal megtiltotta a vállalatnak, hogy a jövőben ilyen tevékenységet folytasson. Helyes, mindenkit, aki engedély nélkül, törvénytelenül, jogsértő módon jár el, azt büntessék meg, jelentsék fel, tiltsák el. A legfaszább az lenne, ha ezek az erőfeszítések nem csak a gyurcsányok ellen irányulnának, hanem az összes nagypályás korrupt gazemberre, aki mások nyomorán nyerészkedik. Jó, tudom, a Fideszben ilyenek nincsenek, pedig ha lennének a Polt-Matolcsy tengely már aktivizálta volna magát. (Nem, még nem ittam semmit ma.)

Ezzel szemben az viszont egyenesen a hányingerrel határos, amit az MNB (még mindig Rómeó a főszereplő) művelt a Fidesz fő propagandalapjában tegnap reggel megjelent barnanyelvű cikk nyomán. Bizonyos Szakács, a fideszes kultúrharc emblematikus szekértolója összehordott egy újabb kurva hosszú cikket a lopott pénzből működő Magyar Időkben, amelyben azzal vádolta meg az Art Capital Alapítványt, hogy „migránssimogató” kiállításokat tart. A szalagmunkás azon forgatta az ő szervilizmustól csillogó szemeit,hogy a Nemzeti Kulturális Alap kiemelt támogatásban részesít „balliberális produkciókat”, amelyek kizárólag „migránspropagandára” költik a közpénzt. Szó szerint:

Amíg a kormány emberfeletti erővel küzd a migránsok távol tartása érdekében (édesanyám, borogass – szerk.), addig a képzőművészek tekintélyes része Soros György kottája alapján azt szeretné elérni, hogy minél több afrikai éljen Magyarországon, lehetőleg minél előbb.

Nos, a nevetséges cikk hétfő reggeli megjelenése után néhány órával a jegybank közölte, vizsgálatot indítottak az alapítvánnyal szemben, hogy kiderüljön, a szerződésben meghatározott célra használta-e fel a Magyar Nemzeti Banktól kapott kulturális célú támogatást. Kijelentették: „az MNB semmilyen politikai célzatú, illetve migránstámogató kampányt nem támogat”. Erre már nincsenek nekem szavaim.

Viszont témába vágóan ajánlom elolvasásra azoknak, akik még nem tették a Nyáry Krisztián íróval, irodalomtörténésszel, a Líra csoport kreatív igazgatójával készült interjút, amelyben szerintem tökéletesen definiálja, mit jelent ezeknek a kultúrharc és miről szól valójában, és hogyan működik ez az egész ócska rezsim:

OJD megírta, hogy Karafiáth Orsolya nem csak csúnya, de rossz költő is, és máris levették egy évek óta múködő irodalmi tábor önkormányzati támogatását, mert Karafiáth volt a vendég.

Ennyi egyelőre. Később folytatódunk, ameddig mi is le nem kerülünk a műsorról. Szép napot mindenkinek!

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!