December 15,  Vasárnap
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Idén is egy kicsit rosszabb lesz nyugdíjasnak lenni

Minden hazai nyugdíjas megkezdheti az izgulást, ugyanis elkezdték postázni a nyugdíjemelésről szóló értesítőket, amiből kiderül, Orbán Viktor szerint úgy voltak-e a számok idén is és emelt-e a kedves vezető. Erre a valósgában persze nem kell várni, ugyanis pontosan lehet már most is tudni, hogy idén 2,7%-os nyugdíjemelés történt, amely igen érdekes szám, különösen ha azt nézzük, hogy az MNB 3,4%-os inflációval számol. Vagyis a megemelt nyugdíjak ellenére is szegényebbek lettek a nyugdíjasok idén.

 

Relatív jövedelmi szegénység (%) a nyugdíjasok körében

Aki tehát azt várta ettől az évtől, hogy egy kicsit majd jobb lesz, az hiába tette. Idén nem lesz parlamenti választás és még az Erzsébet-utalványok is megszűntek. Hogy Orbán és propagandistái terveznek-e idén is krumplit, tojást esetleg lisztet osztani valamely eldugott faluban, azt egyelőre nem tudni. Egy azonban biztos, minden magyar nyugdíjasnak nehezebb lesz az idei évben, mint akár egy évvel ezelőtt. A Fidesz tehát nem tett mást, mint amit a kampányában is megígért, folytatta amit elkezdett: az ország rombolását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.